Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


557 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015
11:10

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
325 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015
20:55

 

Καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο προδιαγράφεται ως ένα ριζικά νέο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Προκύπτει αβίαστα μετά από μία απλή αλλαγή σε καίριο σημείο του σημερινού καπιταλισμού. Αυτή η αλλαγή είναι τόσο καίρια και καλομελετημένη, ώστε αλλάζει τα πάντα – από το κράτος μέχρι την απληστία.

Ακολουθεί παρουσίαση της ιδέας υπό μορφή διαλόγου ενός απλού πολίτη με τον υποφαινόμενο. Απαντώ διαδοχικά στις γνωστές ως “5w” ερωτήσεις : What – Why – Where – When – Who ?

Προσπαθώ να πείσω τόσο για την σκοπιμότητα όσο και την αναγκαιότητα της προτεινόμενης μεγάλης αλλαγής. Και προσπαθώ να πείσω ταυτόχρονα τόσο τον οπαδό του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος όσο και τον κατασταλαγμένο στο «Καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο δεν γίνεται».

Θα ήταν ευχής έργο να τεθούν πραγματικά ερωτήματα ουσίας από αναγνώστες, ώστε να υπάρξει νεώτερη εμπλουτισμένη έκδοση του άρθρου.

 

Όλο το άρθρο :

Human-face capitalism

 

Ε

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
492 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015
19:46

Κύριοι,

Ο Πρόεδρος Ομπάμα σας περιμένει αύριο 6/8/15 για να συσκεφθείτε στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Έχει ευλόγως ανησυχίες για την μεταχείριση της Πατρίδας μας από τους ευρωπαίους – κατ’ όνομα – εταίρους της. Και έχει κάθε λόγο να δράσει υπέρ της επί μακρόν συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Αναντιρρήτως, το πρόβλημα-Ελλάδα είναι στην βάση του εγχώριο. Έχει ευστόχως αποκληθεί «ελληνοελληνικό», όπως και “Greek reality”. Αυτό το πρόβλημα, όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν έχουν την δυνατότητα να το δουν σε βάθος τόσο οι ευρωπαίοι, όσο και οι όποιοι καλοπροαίρετοι εγχώριοι σύμμαχοί τους. Γι’ αυτό και καταλήγουν σε εξόχως απάνθρωπες πολιτικές, και μάλιστα εκ προοιμίου αναποτελεσματικές, που εμφανώς πιά προκαλούν τα ανθρώπινα αισθήματα παγκοσμίως.

Απευθύνομαι σε εσάς καθώς αισθάνομαι ότι έχω να σας εκθέσω μία ενδιαφέρουσα αντίληψη του ζητήματος, καθώς και ιδέες επί του πρακτέου. Και θα ήταν τιμή μου αν το παρόν εκτεταμένο μήνυμα-ανάλυση τύχει της προσοχής σας, πριν πάρετε τις ισχυρές αποφάσεις σας.

 

Όλο το άρθρο :

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ 40 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

 

Ε

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
513 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015
21:33

 

Ένας Έλληνας μιας άλλης εποχής Κώστα, συμφωνώ. Η σαπίλα μας έχει φτάσει προ πολλού και στις ρίζες μας. Ο Έλληνας υπήρξε κυρίως ως φιλοσοφία και τρόπος ζωής. Το λέω κι εγώ παντού, για να πιστέψω ότι ο χρόνος είναι ακόμα ενεστώτας.

Οι εθνικοί ευεργέτες είναι μεγάλο ελληνικό κεφάλαιο. Πριν αρκετά χρόνια ένας ιερέας σε ακριβή περιοχή μου είχε πει το εξής: «υπάρχει αυξάνουσα φτώχια και φθίνουσα ανθρωπιά. Παλιά, οι πλούσιοι έδιναν για τους φτωχούς έστω έτσι και κάτι για την ψυχή τους. Τώρα δεν πιστεύουν πως έχουν ψυχή».

Το πρόβλημα μας όντως δεν είναι οικονομικό. Έχουμε χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια. Αντί να μας ακολουθήσουν οι «δυτικοί» προς τα πάνω, βουτήξαμε εμείς για να τους βρούμε στον πάτο της λίμνης και ξύνουμε το βούρκο.

 

Η καλή fb-φίλη Όλγα Φωτακοπούλου είπε σαφώς τα πράγματα με το όνομά τους. Σχολίαζε, μάλιστα, σε μία όχι και τόσο σοβαρή ανάρτησή μου. Ζητώντας αμέσως την συγκατάθεσή της για επώνυμη χρήση του σχολίου της, την ρώτησα «Δημοσιογράφος;» - είχα δει ότι ήταν παλαιότερα. Απάντησε αμέσως : «μια φορά δημοσιογράφος, για πάντα δημοσιογράφος!».

 

Με τη σειρά μου, στο ίδιο μοτίβο, απευθύνομαι σε όσους θα δήλωναν χαλαρά «μια φορά Έλληνες, για πάντα Έλληνες!». Μόνο που, εκτός από Έλληνες, να είναι και λίγο Κινέζοι. Να αποδέχονται, δηλαδή, ότι «Το καλό γιατρικό έχει πικρή γεύση». Με άλλα λόγια, εδώ που φθάσαμε, θα «ξύσουμε πληγές».

 

Όλο το άρθρο

Και τώρα για τι δουλειές θα μιλήσουμε ;

 

Ε

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
427 αναγνώστες
7 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015
19:24

 

 

Το κριτήριο του Arthur Clark: «Ένας πολιτικάντης σκέπτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενεές.» ισχύει αντιστοίχως και για τους πολίτες. Για εμάς δηλαδή. Για τον καθένα μας.

Όλο το άρθρο :

Το τρίλημμα του σύγχρονου Έλληνα

 

Ε

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις