Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Keiretsu Ελλάδας - Γερμανίας !
994 αναγνώστες

Δεν είναι ώρα για χάχανα, είναι ώρα για πλάκα. Δημιουργική !

                                                                   Πάμε !

Ο Γιώργος είπε στο Βερολίνο - κατά τη γνώμη μου - την ατάκα της δεκαετίας! Μόνο που δεν ξέρω αν το κατάλαβε και ο ίδιος.

Είπε λοιπόν : "Δεν έχουν οι Έλληνες στο DNA τους τη διαφθορά, όπως δεν έχουν οι Γερμανοί στο DNA τους τον Εθνικοσοσιαλισμό"! Γρίφος ανωτέρας τάξεως.

Όταν λέμε ότι κάποιος "είναι ψηλός σαν τον Τρόντζο" τι εννοούμε; Ένα ότι ο Τρόντζος είναι πανύψηλος (δεδομένο) και δύο ότι ο κάποιος είναι αρκετά ψηλός.

Όταν λέει ο Χριστός "αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν" τι καταλαβαίνουμε;  Ένα ότι αγαπάμε πολύ τον εαυτό μας, ή έστω ότι πρέπει να αγαπάμε πολύ τον εαυτό μας (δεδομένο) και δύο ότι πρέπει να αγαπάμε και τον πλησίον μας εξ' ίσου.

Όταν λέμε στην πατρίδα μου σε κάποιον "η χωρίστρα σου είναι σαν τον δρόμο της Περαχώρας" εννοούμε ότι είναι τόσο στραβή όσο και ο γνωστός στραβός δρόμος.

Όλοι εμείς καταλάβαμε, στο απόφθεγμα του Πρωθυπουργού μας – ότι το δεύτερο είναι δεδομένο και η παρομοίωση τονίζει το πρώτο.

Είναι όμως έτσι; Είδα την frau λίγο δαγκωμένη στη συνέντευξη. Μέσα της ίσως έλεγε, χωρίς να το συνειδητοποιεί, " φυλάξου Άγκελα μη σου πετάξει και δεύτερη πατσαβούρα".

Οι Γερμανοί ξέρουν, φίλοι μου, ότι έχουν στο DNA τους μπόλικο εθνικοσοσιαλισμό. Το ξέρουν γιατί πραγματικά σκίζονται εδώ και 60 χρόνια να τον βγάλουν από μέσα τους και δυσκολεύονται.

«Λερναία Ύδρα!»

Έχουν βαθειά  πεποίθηση ότι η ζωή είναι στην κατηγορία των μετάλλων, κάπου ανάμεσα στον σίδηρο και το χαλκό στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων.

Μας ζηλεύουν θανάσιμα που η ζωή μας δεν είναι ούτε καν ξύλινη! Είναι ζωντανή, ανθρώπινη, ακόμη και στα χάλια που βρισκόμαστε τώρα.

Θα τους πάρει λίγο χρόνο, αλλά θα καταλάβουν ότι όσο δύσκολο είναι να βγει από τα χούγια τους ο εθνικοσοσιαλισμός, άλλο τόσο δύσκολο είναι να βγει από τα χούγια μας  η διαφθορά.

Τότε ίσως σκεφθούμε και οι δύο να γίνουμε φίλοι. Και το πείραμα Ρεχάγκελ απέδειξε πολλά...

Τρία ερωτήματα προς κάθε Γερμανό που φοαβάται για τα ευρώ του :

Πρώτο : Αν – λέμε μια κοτσάνα – σας προτείναμε να διαλέξετε το καλύτερο γλυπτό Γερμανού να το βάλουμε στην Ακρόπολη, ή ακόμα και μέσα στον Παρθενώνα, ποιο γλυπτό Γερμανού γλύπτη θα διαλέγατε ;

Δεύτερο : Γιατί, άραγε, - αυτό δεν είναι κοτσάνα – για κάθε Ελληνίδα που παντρεύεται Γερμανό, υπάρχουν εκατό Γερμανίδες που παντρεύονται Έλληνα; Κάνω λάθος; Αν όχι, πως δεν βγήκαν να πουν σε σας τους συμπατριώτες τους ότι ο Έλληνας έχει μια πολύ καλή, μα πάρα πολύ καλή, πλευρά; Μήπως, ακόμη και τώρα, «Deutse uber alles?».

Τρίτο : Τι θα γινόταν – αυτό είναι πολύ σοβαρό – αν σας βοηθούσαμε να σβήσετε τον εθνικοσοσιαλισμό από το DNA σας και μας βοηθούσατε να σβήσουμε την διαφθορά από το DNA μας; Μήπως και η διαφθορά «θέλει τον Γερμανό της», όσο η Γερμανίδα θέλει τον Έλληνά της για να βγάλει τους καλύτερους απογόνους; Η φύση, το ένστικτό της, αυτό της είπε!

Να δω μια απάντηση σε μια φυλλάδα της Γερμανίας και δεν θέλω ούτε ένα ευρώ βοήθεια!

----------------------------------------------

Το keiretsu  είναι μια ιαπωνική λέξη που, αν μεταφραστεί κυριολεκτικά, σημαίνει καρτέλ χωρίς ηγεσία. Είναι το όνομα που δίνεται σε ένα είδος εταιρικής δομής, στην οποία διάφοροι οργανισμοί ενώνονται μεταξύ τους, συνήθως αγοράζοντας μικρά μερίδια ο ένας από τον άλλον, και, συνήθως, αυτό είναι αποτέλεσμα της διατήρησης μιας στενής επιχειρηματικής σχέσης· κυρίως ως προμηθευτές ο ένας του άλλου.

Αν σας ανήκει ένα μερίδιο του προμηθευτή σας, η θεωρία λέει ότι είναι πιο πιθανό να καταλήξετε σε ένα τρόπο εργασίας που θα σας αποφέρει αμοιβαία οφέλη, από αυτό που θα επιτυγχάνατε αν οι σχέσεις σας ήταν εχθρικές.

"Οδηγός ιδεών διαχείρισης" του Economist

 


Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις