Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Εκλογές ΤΕΕ : Να μεγαλώσουμε την πίττα !
853 αναγνώστες
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010
14:01

Συνάδελφε,

Ίσως ήμασταν κάποτε συμμαθητές, συμφοιτητές, συνεργάτες, συμπράττοντες ή συνυποψήφιοι. Ίσως κάποτε εργαζόμουνα στο γραφείο σου ή εργαζόσουνα εσύ στο γραφείο μου.  Ίσως κάποτε έλεγχες εσύ τη μελέτη μου ή έλεγχα εγώ τη μελέτη σου. Ή ήμασταν μαζί μέλη σε κάποια επιτροπή. Ή ακόμα βρήκα ή βρήκες ή βρήκαμε τον τρόπο να τσακωθούμε. ; Ίσως γίναμε φίλοι τελευταία.

Ίσως, αν βρεις χρόνο να διαβάσεις τα πάμπολλα κείμενα που γράφω αυτή την εποχή, ή αν, ακόμα καλύτερα, μιλήσουμε στο τηλέφωνο, ανταλλάξουμε email, πιούμε μαζί ένα καφέ, κατεβάσουμε κανένα ουζάκι … Ίσως, λέω, διακρίνεις κάποια αλλαγή στάσης σε μένα. Ίσως.

Ίσως και εσύ είσαι λίγο πριν ή λίγο μετά ή και ακριβώς στο ίδιο σημείο στη δική σου ζωή.

Με την ευκαιρία των εκλογών του ΤΕΕ σε καλώ σε μια κοινή προσπάθεια : «να μεγαλώσουμε την πίττα». Τόσο την επαγγελματική μας, σε όλους τους τομείς, όσο – κυρίως – της πατρίδας μας.

Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές. Και σκέψου αν η αδιαφορία για την πίττα προβάλει μέσα από την τυφλή επιδίωξη του καθενός να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι για την πάρτη του.

Συνάδελφε,

Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να ψηφίσεις εμένα, αν έχεις κάποιο δικό σου λόγο να ψηφίσεις κάποιον άλλο συνάδελφο. Δεν μεγαλώνει έτσι η πίττα!

Χώρια που η προσωπική μου επιδίωξη είναι να έχω δική μου την τελευταία σελίδα στο τμήμα των θέσεων παρατάξεων στο Ενημερωτικό Δελτίο. Θα είναι ένα πολύτιμο  εφόδιο για την καινούργια μου ζωή που προανέφερα.

Αν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό χωρίς να εκλεγώ, παραιτούμαι. Στα ίσια.

Συνάδελφε,

Αν δεν έχεις σκοπό να ψηφίσεις, απογοητευμένος από το παρόν και χωρίς ελπίδα για το μέλλον, τότε είσαι ακριβώς αυτός που απευθύνομαι.

Βρες μια ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στα κείμενά μου και σκέψου μήπως κάπως έτσι θα μεγαλώσει η πίττα. Ίσως τότε, αν είμαι ακόμα υποψήφιος, σκεφθείς ότι αξίζει να μου δώσεις με την ψήφο σου την ευκαιρία να συμμετάσχω στην προσπάθεια όλων μας από καλύτερη θέση. Αν ναι, κάντο. Ψήφισέ με.

Σε οποιαδήποτε από τις προηγούμενες περιπτώσεις, σε καλώ να πάρεις τηλέφωνο ή να στείλεις ένα email, να βρεις τέλος πάντων ένα τρόπο να «σκουντήξεις» όποιον συνάδελφο ξέρεις που έχει γυρίσει την πλάτη του στο ΤΕΕ.

Ίσως και αυτός πεισθεί ότι ξεκινάει μια προσπάθεια στην οποία αξίζει να συμμετάσχει. Ίσως και αυτός βρει ένα λόγο γυρίσει στο ΤΕΕ και να ψηφίσει την Κυριακή 25.4.2010.

Ασήμαντη λεπτομέρεια το ποιόν θα ψηφίσει. Αρκεί που θα έχουμε γίνει περισσότεροι αυτοί που θα σηκώνουμε μανίκια για να μεγαλώσουμε την πίττα.

Αυτός είναι ο στόχος μου.

Just in case και το έχουμε πάρει απόφαση να αλλάξουμε.

Αθήνα 22.4.2010

Κώστας Νικ. Τζαναβάρας

Σχόλια

23/04 14:05  oberon
jerri, Παιδιά,

Αν το στείλετε στους μηχανικούς που ξέρετε, κάτι μπορεί να αρχίσει από τους μηχανικούς.

Ραντεβού την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο περίπτερο 15.
24/04 23:30  jerri
Δε βλέπω μεγάλη συμμετοχή στο θέμα. Εγώ πάντως το προώθησα. Καλή επιτυχία!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις