Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : "Αυτός είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας που θα χρεωκοπήσει;" ...
833 αναγνώστες
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010
19:28

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ 8.3.10

 

Τι είπαμε; Καιρός για δημιουργική πλάκα!

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας : Ας πούμε ότι αύριο στο Λευκό Οίκο ο Γιώργος "γράφει" καλύτερα από τον Μπάρακ στο γυαλί. Υπόθεση.

Φυσικά όλη η υφήλιος θα έχει στραμμένα τα βλέμματά της στο καμάρι μας, άλλος γιατί μας συμπαθεί και ανησυχεί για πάρτι μας, άλλος γιατί φοβάται μήπως δεν θα υπάρχει Ελλάδα το καλοκαίρι, άλλος γιατί έχει βάλει χρήμα σε Ελληνικές μετοχές ("Bullish on Greece" το Blumberg το προηγούμενο Σάββατο, για όσους δεν το πρόσεξαν - μετράνε ήδη 10% κέρδος όποιος πήρε τις 4 μετοχές που πλάσσαραν ασύστολα), άλλος γιατί μας έχει σορτάρει και θέλει να μας δει να χρεωκοπούμε μια ώρα αρχύτερα, για να σορτάρει και την Πορτογαλία.

Σκεφθείτε τώρα έναν ματσό κύριο της τελευταίας ως άνω περίπτωσης. Στην περίπτωση της υπόθεσης εργασίας τι θα κάνει; Θεωρώ βέβαιο ότι θα κάνει στον εαυτό του την ερώτηση της επικεφαλίδας.

Η επόμενη κίνησή του θα είναι να πάρει τον χρηματιστή του στο οικείο hedge fund που έχει βάλει τα ωραία του λεφτάκια. Βλέπω τρεις βαριάντες, όπως λέγαμε στο σκάκι, για το τι θα πει στον χρηματιστή του :

Πρώτη : "Τι λένε οι τελευταίες οικονομικές αναλύσεις σας για την Ελλάδα;"

Δεύτερη : Ακατάσχετο υβρεολόγιο για το σόϊ και ειδικότερα τη μάνα του ατυχούς χρηματιστή.

Τρίτη : "Κλείσε τώρα market τη θέση μου και βάλε μου τα λεφτά στο λογαριασμό που ξέρεις". Το "άμα με ξαναδείς από το μάγαζί σου γράψε μου" θα το αφήσει απλά ανοικτό. Έτσι πονάει περισσότερο!

Δεν θέλω να διανοηθώ ότι υπάρχει αναγνώστης, που επιμένει να διαβάζει το blog μου, και δεν έχει βρει τη σωστή βαριάντα real time.

Επομένως, λέω να ψάξουμε μήπως η υπόθεση εργασίας. Παίζει,

                                 Πάμε !

Οι Αμερικάνοι λένε, για να βγάλουν άκρη με τα μυστήρια, follow the money! This is not the case (once more χορδιστή μου).

Στην περίπτωση πρέπει να ακολουθήσουμε τα χνάρια του μεγάλου πρωταγωνιστή : του Γιώργου φυσικά.

Τον βρίσκουμε, πρώτα απ' όλα, να γεννιέται πριν από κάτι παραπάνω από πενήντα χρόνια, κάπου στην Αμερική από Αμερικανίδα μητέρα. Κρατούμενο ένα.

Για να μην ασχολούμαστε με διάφορες ανούσιες ενδιάμεσες λεπτομέρειες, τον βρίσκουμε μετά από πολλά χρόνια να κάνει προγραμματικές δηλώσεις στην Ελληνική Βουλή ως λαοπρόβλητος Πρωθυπουργός.

Καθώς δεν σηκώνει μάτι από το γραπτό του, ένα άλλο καμάρι της ένδοξης αυτής χώρας ενίσταται διότι ο κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Ο συμπαθής Πρόεδρος, σε εμφανή υπέρβαση των προσόντων του, τον αποστομώνει αυτομάτως : Έχετε δικιο γενικά αλλά τώρα έχουμε ανάγνωση προγραμματικών δηλώσεων - κάπως έτσι το είπε βρίσκοντας, "σαν έτοιμος από καιρό", το σχετικό εδάφιο του Κανονισμού.

Ο δεύτερος Γιώργος, το άλλο καμάρι μας ντε :

Πρώτον : Δεν επανήλθε όταν πλέον είχαμε απάντηση, πάλι από γραπτό, στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Δεύτερον : Ουδέποτε έθιξε ξανά το θέμα. Πως λέμε "αλλού σημαδεύω και αλλού ντουφεκάω"!

Τρίτον : Εν καιρώ προσεχώρησε, εν όψει των εθνικών αναγκών, στο άτυπο εθνικό μέτωπο, ξεπερνώντας σε συμπολιτευτική διάθεση τους μη υπουργοποιηθέντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Τέταρτον : Μας έβαλε το γρίφο "πως εξηγείται;" η τόση σπουδή να μας επιστήσει την προσοχή στο κουσούρι του Εθνικού μας ηγέτη. Κρατούμενο δύο.

Πέρασαν μήνες, έφτασε ο κόμπος στο χτένι με το χρέος και τα χάλια μας. Έκτακτη Σύνοδος κορυφής των 27. Εμφανώς αμήχανος ο Πρωθυπουργός μας μιλάει ανάμεσα στη Μέρκελ και το Σαρκοζί, ενώ "παίζει" να μην τον ακούνε καν. Σπαταλάει την εκφραστικότητα των χεριών του προς τους δύο ηγέτες, ενώ βρίσκεται πίσω τους! Όταν του τελειώνουν τα λόγια, στέκεται για την οικογενειακή φωτό, όπου εμφανώς δεν βρίσκει πού να βάλει τα χέρια του, πού να κοιτάξει κ.τ.λ.

TRITONα, ομολογώ, είπα μέσα μου με τρόμο "έχουμε ήδη χρεωκοπήσει και δεν μας το λένε".

Κρατούμενο τρία η δική σας ερμηνεία της εικόνας.

Περνάνε οι βδομάδες και ο Γιώργος εξακολουθεί να μην ξεκολάει το μάτι του από τα σκονάκια. Φθάνει στο σημείο να συμβουλεύεται τις σημειώσεις του την ώρα που απαντάει - καμαρωτός δίπλα στη frau - σε ουρανοκατέβατη ερώτηση εμπαθούς συμπατριώτη της. Άραγε, τι μπορεί να έγραφε το σκονάκι;

Στο ίδιο διήμερο, και στα αφιλόξενα εδάφη της Γερμανικής Δημοκρατίας, ο Γιώργος εκστομίζει την απίστευτη ατάκα της δεκαετίας (βλ. Keiretsu Ελλάδας - Γερμανίας!), την οποία ακόμη προσπαθούν να χωνέψουν οι συμπαθείς εταίροι μας! Επίδειξη εσωτερικής δύναμης! Όχι θα την έλεγε κακομούτσουνη! Την είπε "μη εθνικοσοσιαλίστρια" και αυτή και κατάλαβε και δεν ήξερε τι να πει.

Κρατούμενο τέσσερα η δική σας ερμηνεία της παρουσίας του Γιώργου στη Γερμανία. Εκείνο που δεν πρέπει να αμφισβητήσετε - έχει συμφωνήσει ο TRITON σε αυτό, οπότε έληξε - η γλώσσα του σώματος του Γιώργου δεν είχε σχέση με το καψόνι στην έκτακτη σύνοδο.

Πάμε μετά Παρίσι όπου, παρότι εισπράττει δηλώσεις αγάπης αντί δις ευρώ μετρητοίς, παραμένει ευσταλής, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στο star system της διεθνούς πολιτικής. Παρατηρήσατε ότι ο Νικολά ούτε καν του σύστησε την Κάρλα; Την είχε κρυμμένη μην την γοητεύσει και αυτή, όπως τη Γαλλίδα δημοσιογράφο.

Η ηγετική εμφάνιση του Γιώργου, ηγέτη παγκόσμιας εμβέλειας εννοώ, επιστεγάσθηκε από ένα επίτευγμα που φάνταζε απλησίαστο μέχρι εκείνη τη στιγμή : Μίλησε Ελληνικά στη συνέντευξη τύπου επί ένα λεπτό χωρίς να χαμηλώσει στιγμή το βλέμμα. Μπορεί να ήταν και περισσότερο, αλλά ένα λεπτό είδα στις ειδήσεις των 12, στις 8 ήμουνα κάπου στη Κακιά Σκάλα.

Κρατούμενο πέντε και δεν σηκώνω αντιρρήσεις : Ο Γιώργος σάρωσε στο Παρίσι. Είδατε πού κατέβηκε ο Σαρκοζί για να τον υποδεχθεί, πως ανέβηκαν τρέχοντας τα σκαλιά και για πότε εξαφανίσθηκαν στα ενδότερα; Πρώτη φορά βλέπω video να παίζει απανωτά σε συνεχείς επαναλήψεις στις ειδήσεις των 12. Χώρια την τσόντα με την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής! Που κόλλαγε άραγε;

                             Συμπέρασμα !

Πρώτον : Ο Γιώργος κάνει άλματα, σβήνοντας όλες τις απατηλές (;) εντυπώσεις. Μέχρι που μπορεί να αλλάξει και τη γνώμη του Λαζόπουλου για το άτομό του (υπενθύμιση : πριν από ένα χρόνο ο συμπαθής Λάκης παρουσίαζε τις δημοσκοπήσεις που έφερναν τον Γιωργάκη πίσω από τον "κανένα"). Τέτοια δυναμική !

Δεύτερον : Κατόπιν του ως άνω πρώτου η "υπόθεση εργασίας μας" παίζει και παραπαίζει! Και το ένδοξο Ιππικό μας πιστεύω ότι έχει στα πλάνα του να κλείσει κάποιες τρύπες της τσέπης μας.

Τρίτον : Αν και επιφυλάσσομαι για λεπτομέρειες αύριο σε pregame, σκέπτεσθε να γίνει δημοσκόπηση στην Αμερική "ποιόν προτιμάτε για Πρόεδρο;" Θυμηθείτε το κρατούμενο ένα.

Τέταρτον : Κατόπιν αυτών θεωρώ κατώτερο του Ηγέτη μας να ασχοληθεί με τετριμμένα θέματα, όπως π.χ. :

α. Το Μακεδονικό (βλ. άρθρο μου).

β. Τα Ελληνοτουρκικά (αναμείνατε σχετικό, όπου στέλνει αδιάβαστη στα μη γυρίσματα την frau)

γ. Το keiretsu με τη Γερμανία. Θα πρέπει να μάθουν ότι ο Έλληνας εραστής ξέρει να ανάβει από πόθο τη γκόμενα πριν της επιτρέψει να τον περιμένει στο κρεβάτι !!!

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Για όσους δ-ε-ν το πρόσεξαν realtime, συνέντευξη τύπου δεν έγινε τελικά.

Σχόλια

06/05 00:30  oberon
Παπούλιας: «Στο χείλος της αβύσσου»

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11674945

Την οργή και την οδύνη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του με αφορμή τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στην Αθήνα.

"Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά".

"Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας", τόνισε ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε ότι "θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο" και συμπλήρωσε λέγοντας πως "το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης".
06/05 00:41  oberon
Αναρωτιέμαι για το πόσο αυτονόητα είναι τα ως άνω. Και αν έχουν ξαναειπωθεί.

Αλλά, δυστυχώς, και πόσο δύσκολο είναι να πιάσουν τόπο.
Και η ιστορία, σίγουρα, θα μας κρίνει όλους από τα έργα και όχι από τα λόγια μας.

Μήπως θα ήταν πιο ειλικρινές να κάνουμε έναν απολογισμό για το πόσες φορές ανάλογα εγκλήματα τιμωρήθηκαν;

Και, αν ο απολογισμός μας το επιτρέπει, να πούμε "κ-α-ι αυτή τη φορά δεν θα μείνει ατιμώρητο".

Αλλιώς, να προσθέσουμε ειλικρινά "παρά τις μέχρι τώρα μεγαλοστομίες". Γιατί μπορεί οι διαβεβαιώσεις να παρεξηγηθούν ...
06/05 00:57  χορδιστής συναισθημάτων
06/05 01:13  oberon
Η αλήθεια είναι ότι ούτε τα Αγγλικά μου, ούτε τα Αγγλικά του βοηθούν.

Δεν μου άρεσε το πρόσωπό του, δεν μου άρεσαν τόσα refuse. Δεν θα έλεγα κανένα.

Χώρια που θα είχε πέσει το γέλιο της αρκούδας !

06/05 01:22  oberon
Κατά τα άλλα, το ερώτημα έχει απαντηθεί αποτελεσματικά - κατά τη γνώμη μου - από τον Αριστοτέλη :

"Όπως κάνουμε πόλεμο για να έχουμε ειρήνη,
έτσι αποκτούμε πλούτο για να έχουμε ελεύθερο χρόνο".

Απίστευτα απλό, απίστευτα αυταπόδεικτο, απίστευτα αναδομητικό σε σαρωτικό βαθμό.

Άραγε όσοι διαφωνούν, τί α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς υποστηρίζουν;

Υπόθεση : Δεν το ήξεραν!
Άλλη;

06/05 01:28  oberon
Δεν έγιναν ποτέ άντρες ...
10/09 11:47  oberon
"Επίσημο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου"

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4593536

"Επίσημο ταξίδι στις ΗΠΑ, από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός. Στη διάρκεια της παραμονής του σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, όπως επίσης και με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.
..."


Δ-ε-ν βλέπω καμιά ι-δ-ι-α-ί-τ-ε-ρ-η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, παρά μόνο με τον Αντιπρόεδρο.

We can afford it !


Κατά τα άλλα ... "Οψόμεθα".

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις