Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


"Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται".
838 αναγνώστες
Τρίτη, 11 Μαΐου 2010
12:29

Αλήθεια, πόσες φορές έχετε ακούσει αυτό το ρητό στα Θρησκευτικά;

Δηλώνω ότι δεν το έχω ακούσει, αν και το μόνο εικοσάρι σε τελικό βαθμό χρονιάς που είχα πάρει ήταν στα Θρησκευτικά ! (Αν και αγριοχρίστιανος τρίτης γενεάς και - τότε - φανερός Κνίτης!).

 

Κατ' αρχήν το νόημα : Όταν έχεις να βγάλεις ένα πάσσαλο και δεν παίρνει από ε-ώπ κ.λ.π. συμβατικά μέσα, να τί προτείνει ο Κύριος Ημών : μπήγεις ένα παρόμοιο πάσσαλο ακριβώς δίπλα και βγαίνουν και οι δύο μαζί πανεύκολα !

 

Ερώτηση : Εφαρμόζει η Εκκλησία μας αυτή τη "συνταγή"; Δίνουν π.χ. τέτοιου στυλ οδηγίες οι εξομολογητές; Ή σου πιπιλίζουν τα αυτιά με το "Κάνε τούτο - κάνε εκείνο";

 

Ερώτηση κρίσεως : Γιατί δεν την εφαρμόζει; Μήπως δεν πιάνει;

Απάντηση αθυρόστομη : Επειδή πιάνει !

 

Σκεφθείτε π.χ. το πρόβλημα με τα αντράκια που τρέχουν με 200 στην Εθνική. Να τα "μην τρεχεις παιδί μου", να τα "μπαμπά μην τρέχεις", να τα πρόστιμα, να τα points, να τα radar ! Να τα θύματα, να οι κηδείες άλλων ... Αποτέλεσμα μηδέν.

Αν στέλναμε μια μέρα τον Σούμι να τρέχει με 330, τί θα γινόταν; Μήπως τα παληκάρια μας θα καταλαβαίναν ότι, πατώντας το γκάζι τους, κάνουν μια τρύπα στο νερό,

Όπως είπε ένας καλός φίλος :" Έτρεξα", μου λέει, "στο Ακρόπολις και ήρθα κάπου τεσσαρακοστός με το αυτοκίνητό μου, απέναντι σε εργοστασιακούς. Ε λοιπόν είπα μέχρι εδώ γουστάρω, έκανα το κέφι μου, δεν γουστάρω να μου λέει ο ένας και ο άλλος τί θα κάνω, δεν θέλω να γίνω εργαστασιακός - τέλος".

Ήταν η απάντησή του στην ερώτησή μου "μήπως να φθάσουμε σήμερα;" Ήμασταν στη Mercedes του, αυτόματη φυσικά και - φυσικά - δεν βιαζόταν καθόλου ! Και πηγαίναμε σε έκθεση αυτοκινήτων !

 

Αν ας πούμε μιλάς με ένα κοντό, που, όπως είναι φυσικό, το έχει το προβληματάκι του απέναντι στους ψηλούς (αποφεύγω να αναφέρω το προβληματάκι των χοντρών απέναντι στους κανονικούς!) και είσαι ψηλός :

1. Αν αποφύγεις συστηματικά να αναφερθείς στο υπ' όψιν θέμα, μάλλον αφήνεις τα ένστικτα να σιγοβράζουν.

2. Αν δεν αφήνεις ευκαιρία να του το μπήξεις, π.χ. του πεις "θα σου κάνουν μια λαμπάδα μέχρι το μπόι σου", ή μετά του βγάλεις παρατσούκλι "κοντέ" τί αναμένεται; Θα σιγοβράζει τίποτα ή ό,τι είναι να γίνει θα γίνει; Μήπως στο τέλος θα προκύψει αβίαστα ότι κανένα πρόβλημα που είναι κοντός;  (Και έχω υπ' όψιν μου κάποιον κοντό που έκανε θραύση στις Κνίτισσες!)

Κατά τη γνώμη μου "όλα μια ιδέα είναι". Που, όσο καταπιέζεται με ανόητες επικαλύψεις, δημιουργείται πρόβλημα εκ του μη όντος.

 

Σκεφθείτε π.χ. πώς θα μπορούσε να κοπεί ο βήχας στους κερδοσκόπους, τί σημαίνει το "στραβό κουτσό μην αναμπαίξεις, γέρο ανάμπαιξε γιατί θα γεράσεις", γιατί "κακό σκυλί ψόφο δεν έχει" κ.λ.π. κ.λ.π.

 

Επίθεση στον πυρήνα του προβλήματος! Με δύναμη αλήθειας και όχι με βλακώδη μαντζούνια ...

 

 

Σχόλια

11/05 16:36  oberon
Ας βάλουμε ένα ? που λέει και ο φίλτατος ...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις