Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Η εμπειρική συνταγή
1119 αναγνώστες
Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010
02:11

Η εμπειρική συνταγή για την απλή και άμεση θεραπεία του ακραίου νευρολογικού μας προβλήματος.

 

 

«Όταν γνωρίζεις το σωστό

δ-ε-ν μπορείς παρά να το πράξεις»

 

 

Επειδή δ-ε-ν έχω καν αριθμό πρωτοκόλλου από την Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας (email 11:55 π.μ. Παρασκευής 6/8), ενδεικτικό ε-ν-δ-ε-χ-ο-μ-έ-ν-ω-ς κάποιας δυσπιστίας ή αδράνειας τουλάχιστον, προχωρώ σε δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της στοχαστικής – εμπειρικής έρευνάς μου.

 

Οι λόγοι προφανείς ;

 

Όσοι σκέφτονται «τι δουλειά έχει ένας μηχανικός με νευρολογικά θέματα ;» περιμένω να διακρίνουν καλόπιστα ότι προσεγγίζω το θέμα στα όρια που επιτρέπει η κοινή λογική, η οποία σαφώς δ-ε-ν είναι θέμα ειδικότητας.

 

Οι απροκατάληπτοι επιστήμονες δ-ε-ν έχουν πρόβλημα να εξετάσουν το θέμα και, αν το κρίνουν άξιο διερεύνησης, να παραλάβουν την σκυτάλη, προσθέτοντας την επιστημονική τους γνώση και κ-υ-ρ-ί-ω-ς την ερευνητική τους διάθεση στην ολοκλήρωση της «συνταγής».

 

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσουν σε δράση, υπερβαίνοντας τα στενά επαγγελματικά τους «καθήκοντα» και στρατευόμενοι αυτοβούλως.

 

Παραθέτω παρακάτω :

 

  1. Ενδείξεις, με αναφορά σε τέσσερεις επί μέρους περιπτώσεις.
  2. Συνταγή ενεργειών εφαρμογής.
  3. Εμπειρικές παρατηρήσεις και συλλογισμούς.
  4. Βιβλιογραφική αναφορά.

 

 

Ο οιοσδήποτε θα ήθελε να εφαρμόσει την «συνταγή»

θα πρέπει να το κάνει με απολύτως δική του ευθύνη.

 

 

Είμαι στη διάθεση οποιωνδήποτε απροκατάληπτων ενδιαφερομένων επιστημόνων (αν και έχω να προσθέσω μόνο συλλογισμούς) και φυσικά εξακολουθώ να αναμένω «φύλλο πορείας» από τον Πρώτο Πολίτη της χώρας μας.

 

 

1.      Ενδείξεις

 

Ο φυσιολογικός άνθρωπος – ας μου επιτραπεί να το πω όπως το αισθάνομαι – συνδυάζει όλες τις δυνατότητες του εγκεφάλου του.

 

Αντιλαμβάνεται ρεαλιστικά το περιβάλλον του, επικοινωνεί αμφίδρομα με τους συνανθρώπους του, ενδιαφέρεται για πρόσβαση στη γνώση, σκέπτεται παραγωγικά, εντοπίζει προβλήματα, επεξεργάζεται λύσεις, αναπτύσσει συναισθηματικά υγιείς σχέσεις …

 

Δ-ε-ν παραλείπει να λαμβάνει αποφάσεις, να βάζει υλοποιήσιμους στόχους, να προχωράει σε εφαρμογή των πλάνων του για την πραγματοποίησή τους, να αγωνίζεται για την επιτυχία, να απολαμβάνει τη νίκη.

 

Σέβεται τους συνανθρώπους του, σκέπτεται το καλό της κοινωνίας, οριοθετεί δραστικά τα δίκαιά του, συμμετέχει, βοηθά.

 

Αφήνει απογόνους, κατά το δυνατόν καλύτερούς του, αλλά σίγουρα ανεξάρτητους από ancestors shadow.

 

Απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο του.

 

 

Η ως άνω «ιδανική» κατάσταση προϋποθέτει βασικά φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου και – κυρίως – απρόσκοπτη επικοινωνία των δυο ημισφαιρίων.

 

Ως γνωστόν, τα δύο ημισφαίρια επιτελούν τελείως διάφορες λειτουργίες.

 

Επίσης, είναι γνωστό ότι σ-υ-ν-ή-θ-ω-ς επικρατεί ένα από τα δύο ημισφαίρια. Στα Αγγλικά ο όρος είναι brain half dominance.

 

 

Η πιο παραστατική θεωρία – κατά τη γνώμη μου – είναι αυτή που αναπτύσσεται στο βιβλίο «Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ», Dudley LynchPaul L. Kordis, 1988, μετάφραση Κρίστυ Κουνινιώτη, Εκδόσεις Λιβάνη, 1995.

 

Η βασική κατάταξη έχει τρία είδη ανθρώπων : τους «καρχαρίες», τους «κυπρίνους» (με υποκατηγορία τους «ψευτοανοιχτόμυαλους κυπρίνους») και τα «δελφίνια».

 

Η βασική διαφοροποίησή μου από τη λογική των Lynch & Kordis, με εφαρμογή στο τρέχον πρόβλημά μας, είναι ότι δ-ε-ν έχουμε να κάνουμε με στατικά φαινόμενα.

 

Από τη μια υποστηρίζω ότι, στην σημερινή Ελλάδα,  οι left half brain dominance το «παρακάνανε», οι right  half brain dominance επίσης, οι ΨΑΚ μπερδεύτηκαν για τα καλά και τα δελφίνια, μονίμως υπό διωγμόν στον τόπο μας, ζοριστήκανε επικίνδυνα.

 

Από την άλλη υποστηρίζω ότι η κατάσταση είναι σαφώς αναστρέψιμη, και μάλιστα με βάσιμες φιλοδοξίες για κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή ίαση. Βασικό όπλο η «εμπειρική συνταγή» σε συνδυασμό με σαφείς προειδοποιήσεις (όχι δικές μου) για τη ματαιότητα συμβατικών μέσων.

 

 

Παρακάτω θα παρουσιάσω ενδείξεις ακραίου νευρολογικού προβλήματος στις τέσσερεις ως άνω περιπτώσεις, με παραπομπές στο ως άνω βιβλίο.

 

Α. Καρχαρίας

 

«Συνήθως αντιμετωπίζουμε τη στρατηγική του καρχαρία σαν μια στρατηγική με μοναδικό σκοπό την επίτευξη προσωπικής νίκης με οποιοδήποτε τίμημα.»

 

Πού το παρακάνανε σήμερα οι μεγαλο - καρχαρίες μας ;

 

-         Κέρδος, κέρδος, κέρδος …

-         Καριέρα, καριέρα, καριέρα.

-         «Φαίνεσθαι» και ποιος νοιάζεται για το «είναι».

-         Πολιτική αντιπαράθεση μόνο για την εξουσία «μας».

-         Προκλητική παραβίαση της νομιμότητας ως επιβεβαίωση προσωπικής ισχύος.

-         Καισαρικές αποφάσεις επειδή «έτσι θέλω».

-         Αδιαφορία για τα θύματα.

 

Οι πιο καθημερινοί καρχαρίες :

 

-         Δ-ε-ν ακούνε κανένα παρά μόνο αυτούς που τους λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν.

-         Δ-ε-ν είναι σε θέση να κάνουν ουσιαστικό διάλογο.

-         Δ-ε-ν είναι σε θέση να διακρίνουν τον γκρεμό μπροστά τους.

-         Νοιώθουν μια χαρά που απλώς είναι λιγότερο δυστυχείς από κάποιους άλλους.

-         Έχουν προ πολλού πάψει να είναι στοιχειωδώς επαρκείς γονείς – ί-σ-ω-ς χωρίς να το ξέρουν.

-         Σε κάθε περίπτωση ερμηνεύουν τα πάντα με τη λογική του αγά με τα γλυκά σύκα (βλέπε ανοικτή επιστολή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας).

-         Πάνω απ’ όλα, «με καμία κυβέρνηση» δ-ε-ν συζητούν σοβαρά την περίπτωση να έχουν κάνει κάποιο λάθος.

 

Παραθέτω ένα φαινομενικά άσχετο απόσπασμα από το βιβλίο «Για την αλλαγή», Harvard Business Review, Harvard business school press,  μετάφραση Αντρέας Σοκοδήμος, Εκδόσεις Κλειδάριθμος 2002 :

 

«Εκείνο που προκαλεί απογοήτευση στην περίπτωση των μεγάλων εταιριών που περνούν κρίση είναι ότι φθάνουν εκεί κάνοντας τις ίδιες ενέργειες που κάποτε τις βοήθησαν να γίνουν μεγάλες.»

 

Ας το σκεφθούν σοβαρά όσοι διατηρούν αυτοπεποίθηση τύπου Τιτανικού …

 

Από νευρολογικής απόψεως ο καρχαρίας είναι πλέον καταφανώς «σφηνωμένος» στις επιδιώξεις του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου του, με υποβαθμισμένες τις ανασταλτικές λειτουργίες του δεξιού ημισφαιρίου.

 

 

Β. Κυπρίνος

 

«Τίποτα άλλο δεν απειλεί ή εξοργίζει ένα κυπρίνο από την πιθανότητα της αφθονίας.»

 

«Οι έξι στοιχειώδεις λύσεις που υπαγορεύουν οι κυπρίνοι στον εαυτό τους:

-         Μη συμμετέχετε στο παιχνίδι

-         Εμποδίστε τους να νικήσουν

-         Μην ολοκληρώνετε τίποτα

-         Καταστρέψτε το παιχνίδι

-         Υποκριθείτε τον καλό

-         Γίνετε πρόβλημα»

 

Τι πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον τυπικό Έλληνα γραφειοκράτη (προς θεού δ-ε-ν είναι όλοι) που η επιβεβαίωση της χρησιμότητάς του είναι να προφέρει αποφασιστικά ένα «ΟΧΙ» σε οποιοδήποτε αίτημα του ατυχούς πολίτη που ζητεί να εξυπηρετηθεί.

 

Ο σύγχρονος Έλληνας κυπρίνος είναι βαθειά πεπεισμένος ότι η καταστροφή είναι αναπόφευκτη, είναι βέβαιος – και αυτός – ότι κάποιοι άλλοι φταίνε, «τρώγεται με τα ρούχα του» βρίσκοντας ενόχους παντού, αδυνατεί να διατυπώσει μια ολοκληρωμένη άποψη για την κρίση, αποφεύγει «όπως ο διάολος το λιβάνι» τις εποικοδομητικές συζητήσεις, απορρίπτει συλλήβδην οτιδήποτε περιέχει μια υποψία φιλοδοξίας διεξόδου κ.λ.π.

 

Στα ατομικά του ζητήματα έχει περιορισθεί έντρομος στη φροντίδα αυτοσυντήρησης, ενδιαφερόμενος μόνο για τους πολύ στενούς συγγενείς του, ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν την επιβίωση σήμερα, αρνείται πεισμόνως οποιαδήποτε επενδυτική πρωτοβουλία κάθε μορφής, αγχώνεται ακόμα και με την ιδέα ενός πλάνου ολίγων ημερών,

 

Συμπεριφέρεται χαρακτηριστικά ως αγέλη, συχνά καθηλώνεται στα σκουπίδια της τηλεόρασης, στερείται παντελώς καταναλωτικής συνείδησης.

 

Φθονεί αγρίως όποιον διατηρεί κάποιο δυναμισμό.

 

Από νευρολογικής απόψεως ο κυπρίνος έχει καταφανώς εγκλωβισθεί σε αδιέξοδες σκέψεις που παράγονται στο δεξιό ημισφαίριο, καθώς δ-ε-ν βρίσκουν διέξοδο σε δράση μέσω του αριστερού ημισφαιρίου.

 

 

Γ. Ψευτοανοιχτόμυαλος κυπρίνος

 

«Είμαι ένας ΨΑΚ και πιστεύω σε ένα κόσμο απόλυτης αφθονίας. Γι’ αυτό δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικό κακό ούτε πραγματικοί ηττημένοι – απλά το να κερδίσει ο καθένας είναι ζήτημα χρόνου.

 

Επειδή η αρχική μου ανάγκη επουλώνεται, δε νιώθω καλά με την ιδέα της αντεκδίκησης ή της απόδρασης’ έτσι απλά δεν μπορώ να επιδεικνύω αγάπη. Αυτό με κάνει ανίσχυρο και αυτή η αδυναμία μου με θυμώνει.

 

Επειδή, όμως, η διατήρηση μιας εικόνας αφοσίωσης είναι σημαντική για εμένα, εκφράζω τον θυμό μου κρυφά.

 

Πιστεύω πως αυτό που πρέπει πραγματικά να κάνουμε στη ζωή είναι να μάθουμε να προχωράμε, να «κυλάμε», να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να γίνονται κανάλι για μεγαλύτερη δύναμη και, κατ’ αυτό τον τρόπο, δικαιολογώ την ύπαρξή μου.»

 

Προφανώς, όταν σήμερα έχουν μπερδευτεί περαιτέρω οι καρχαρίες και οι κυπρίνοι, που τέλος πάντων είχαν κάποια ξεκάθαρα χαρακτηριστικά, οι ΨΑΚ έχουν χάσει τελείως το δρόμο …

 

 

Δ. Δελφίνι

 

«Η στρατηγική του δελφινιού ακολουθεί τις αντίθετες διαδικασίες από τη στρατηγική του καρχαρία, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία μιάς σχέσης που μπορεί να «λειτουργήσει».»

 

«Το δελφίνι λέει: «θέλω να νικήσουμε και οι δύο – και να νικήσουμε με «κομψό» και ηχηρό τρόπο, ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες ή το χρόνο που θα χρειαστεί».»

 

Κάπως έτσι λειτουργούσε ο «αψεγάδιαστος» Ομηρικός Οδυσσέας. Κάπως πιο γήινοι ηγέτες, μικροί ή μεγάλοι, διακρίθηκαν για την winwin στάση της ζωής τους.

 

Αβίαστα διαπιστώνει κανείς στις σημερινές συνθήκες σημάδια κόπωσης στις τάξεις των ανθρώπινων «δελφινιών». Ήταν πάντα μικρό το ποσοστό τους, αλλά τώρα στένεψαν απελπιστικά τα περιθώρια.

 

Τα περιβόητα procedures, η ανταγωνιστική δύναμη που δίνουν στους ανεγκέφαλους χειριστές των τεχνολογικών κατακτήσεων τα έτοιμα προγράμματα, οι εξαντλητικοί ρυθμοί της ζωής όλων, η απομάκρυνση από τη φύση, ακόμα και οι υπερβολικές ευκολίες στην καθημερινότητα, η μαζική ενημέρωση είναι τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάπτυξη και διατήρηση φυσιογνωμιών τύπου «δελφινιού».

 

Οι πρόθυμοι ακόλουθοι της πεπατημένης συγκεντρώνουν όλο και περισσότερη δύναμη, συνασπίζονται αλληλοϋποστηριζόμενοι με υπόγειες διασυνδέσεις, στρεβλώνουν τους κανόνες του παιχνιδιού. «Σκοτώνουν» αδίστακτα όποιον πάει να ξεχωρίσει.

 

«Όταν οι καρχαρίες έρχονται σε επαφή με ένα δελφίνι, συχνά υποθέτουν εσφαλμένα πως απέναντί τους έχουν ένα κυπρίνο. Οι κυπρίνοι, από την άλλη πλευρά, συγχέουν χαρακτηριστικά τα δελφίνια με τους καρχαρίες.

 

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι τους διάφορους οργανισμούς νομίζουν πως ξέρουν πως είναι τα δελφίνια, αλλά δυστυχώς αποτυγχάνουν να εκτιμήσουν πολλά σπάνια και ζωτικά διακριτικά τους’ άλλοτε πάλι βρίσκουν κάποια άλλα εντελώς απατηλά.»

 

Too good to be true πλέον

 

Κάπως έτσι τα δελφίνια του σύγχρονου κόσμου παραγκωνίζονται, συνθλίβονται, στερούνται στοιχειώδους ζωτικού χώρου.

 

Ί-σ-ω-ς αρκεί μια σύγκριση των Προεδρικών ζευγών Kennedy και Obama. Χωρίς – έτσι νομίζω – εμφανή υστέρηση προσόντων, το σύγχρονο Προεδρικό ζεύγος είναι αναγκασμένο να προσαρμόσει τις κινήσεις του σε προαποφασισμένες συνταγές.

 

Από νευρολογικής απόψεως τα «δελφίνια» είχαν κάποτε ισόρροπη λειτουργία των ημισφαιρίων. Ως πότε ;

 

 

 

Συμπερασματικά : Η τυποποίηση της σύγχρονης ζωής καταστρέφει επικίνδυνα την δημιουργικότητά μας, που ανέπτυσσε παλιότερα το πήγαινε – έλα μεταξύ των εγκεφαλικών ημισφαιρίων μας.

 

[Για περισσότερα δείτε στο άρθρο μου «Η θανάσιμη κουρτίνα».]

 

 

2.      Συνταγή ενεργειών εφαρμογής.

 

Η συνταγή (για δεξιόχειρες κυπρίνους) :

 

Παίρνουμε δύο μικρές σύριγγες χωρίς βελόνα. Στη μια βάζουμε αρκετά ζεστό νερό και στην άλλη πολύ κρύο.

 

Ρίχνουμε το ζεστό με πίεση μέσα στο δεξί αυτί και μετά από λίγο το κρύο με πίεση μέσα στο αριστερό.

 

Βασικά κάθε φορά ο ... ενδιαφερόμενος κοιμάται αμέσως. Τον αφήνουμε να ξυπνήσει μόνος του. Όσο περισσότερο κοιμάται, τόσο το καλύτερο. Φροντίζουμε να μ-η-ν τον ξυπνήσουν ξυπνητήρια, τηλέφωνα, θόρυβοι, ενοχλητικοί, ανυπόμονοι κ.λ.π.

 

Επαναλαμβάνουμε 5 - 10 φορές κατά την κρίση μας. Ζεστό και κρύο όσο αντέχει περισσότερο.

 

Βασική προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου ή έστω η εμπιστοσύνη του.

 

Ψέματα επιτρέπονται - είναι για καλό σκοπό !

 

Σημείωση : Δ-ε-ν έχω εικόνα του ενδεδειγμένου συνδυασμού δεξιού – αριστερού αυτιού και ζεστού – κρύου νερού για άλλους συνδυασμούς π.χ. αριστερόχειρες καρχαρίες.

 

 

3.      Εμπειρικές παρατηρήσεις και συλλογισμοί

 

Η λογική βάση της συνταγής είναι ότι βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ των ημισφαιρίων, οπότε αναστρέφονται θεαματικά οι προαναφερθείσες δυσλειτουργίες.

 

Στις περιπτώσεις που έχω εικόνα υπήρξε σαφέστατη βελτίωση της αντίληψης της πραγματικότητας, εμφανής αντίληψη της ειρωνείας έναντι πλήρους αδυναμίας πριν το εγχείρημα, εμφανής μείωση του πανικού κ.λ.π.

 

Ο βαθύς ύπνος, αμέσως σχεδόν μετά την έγχυση … νερού, είναι σαφές δείγμα τακτοποιητικών – αναπαυτικών διαδικασιών στον εγκέφαλο και δικαιολογείται και βάσει της βιβλιογραφίας που ακολουθεί (χωρίς να αναφέρεται σαν γεγονός !).

 

[Μήπως έχουμε να κάνουμε σίγουρα τουλάχιστον με ένα … τσάμπα υπνωτικό ;]         

 

Σε κάθε περίπτωση η έγχυση νερού (ζεστού – κρύου) δ-ε-ν δείχνει να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα – εκτός βέβαια αν έπρεπε να είχε πάει ο ενδιαφερόμενος σε ΩΡΛ για κάποιο άλλο πρόβλημα !

 

 

4.      Βιβλιογραφική αναφορά

 

Πηγή των λογικών συλλογισμών που με οδήγησαν στη συγκεκριμένη χρήση γνωστής – σε ψαγμένους γιατρούς – διαδικασίας είναι το αλλόκοτο βιβλίο «Ερευνώντας τα μυστήρια του νου : Φαντάσματα στον εγκέφαλο» του Ινδού διδάκτορα νευρολόγου V.S. Ramachandran, καθηγητή και διευθυντή του Center for Brain and Cognition του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και καθηγητή στο Salk Institute for Biological Studies στη Λα Χόγια.

 

Απόδοση στα Ελληνικά : Θανάσης Ντινόπουλος – Μαρία Λάτσαρη, Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2004.

 

Τίποτα το … αναμενόμενο στα θέματα που αναπτύσσονται στο πρωτοπόρο αυτό επιστημονικό σύγγραμμα !

 

Στο κεφάλαιο 7 (! – δ-ε-ν φταίω εγώ) «Ο ήχος ενός χεριού που χειροκροτεί μόνο του» αναπτύσσεται το φαινόμενο της ακραίας αμυντικής λειτουργίας του «εγώ» : της άρνησης της πραγματικότητας.

 

Ο συγγραφέας διατυπώνει την πεποίθησή του ότι απέδειξε πως «ένας ασθενής που πάσχει από άρνηση δεν προσπαθεί απλώς να διασώσει τα προσχήματα` η άρνηση βρίσκεται βαθειά μέσα στην ψυχή του» !

 

Διατυπώνει αλλού την άποψη ότι «το αριστερό ημισφαίριο είναι ένας κομφορμιστής σχεδόν αδιάφορος στις αντιφάσεις, ενώ το δεξιό ημισφαίριο εκδηλώνει την αντίθετη συμπεριφορά : είναι πάρα πολύ ευαίσθητο στην αταξία».

 

Αναφερόμενος σε κλινικό περιστατικό διαπιστώνει ότι «ολόκληρο το σύστημα των πεποιθήσεών του είναι τόσο διαταραγμένο, ώστε προφανώς δεν υπάρχει όριο στις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει για να προστατέψει ό,τι πιστεύει» !

 

Το μόνο που βρίσκει κανείς να διαφωνήσει με τον συγγραφέα είναι η απορία του που τα εύρημά του για ίαση βαριού περιστατικού με απλό διακλυσμό του ωτός «δεν έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times» !!!

 

«Πιστεύω ότι η προκαλούμενη από το κρύο νερό διέγερση του αιθουσαίου νεύρου δραστηριοποιεί μερικώς τα ίδια κυκλώματα που προκαλούν τον ονειρικό ύπνο. Το γεγονός αυτό επιτρέπει να αποκαλυφθούν στον ασθενή δυσάρεστα, ενοχλητικά γεγονότα – μεταξύ αυτών και της παράλυσης – τα οποία συνήθως απωθεί όταν είναι ξυπνητός».

 

 

Αναρωτιέμαι : αν «φθάσει στα αυτιά» του κ. Ramachandran ότι ένας Έλληνας μηχανικός πήρε τα πειράματά του για … ανάπηρους και ζητάει από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να χρησιμοποιηθούν για το συνετισμό ενός ολόκληρου λαού και την προσγείωσή του στα προβλήματα της πραγματικότητας που έχει να αντιμετωπίσει … θα κόψει φλέβες ή θα έλθει τρέχοντας !!!

 

Θα συμφωνήσει άραγε στα περί «απέραντου φρενοκομείου» ;

 

 

Και για όσους ελπίζουν σε συμβατικές μεθόδους πειθούς … ολίγος Σαίξπηρ !

 

Δεν μπορείς να βοηθήσεις ένα μυαλό αρρωστημένο

Να ξεριζώσεις από τη μνήμη τη ριζωμένη θλίψη,

Να σβήσεις τις γραμμένες στον εγκέφαλο έγνοιες,

Και με γλυκό αντίδοτο που λησμονιά επιφέρει

Το στήθος το βαρύ να ξαλαφρώσεις από τις επικίνδυνες σκέψεις

Που την καρδιά πλακώνουν ;

 

Επιτρέψτε μου : Ως Oberon στο σανίδι και oberon του blogging … κάτι ξέρω από Σαίξπηρ !!!

 

 

Καληνύχτα σας !

 

 

Σχόλια

08/08 02:14  oberon
Παιδιά,

Και μόνο που σκίζομαι για τη λύση στα ... άλυτα Σάββατο βράδυ, αξίζω μια πρόσκληση στο Προεδροικό Μέγαρο, μόνο και μόνο για να φύγει η περιέργεια του Εξοχότατου κ. Πρόεδρου για το πιο είναι αυτό το ψώνιο !

Αυτά.-
08/08 13:55  oberon
"Πέθανε στη σάουνα προσπαθώντας να κάνει ρεκόρ"

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4588369

"Για έξι λεπτά στους 110 βαθμούς Κέλσιου παρέμεινε χθες στη σάουνα ένας Ρώσος προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ στο ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάουνας που γίνειτα στη Φιλανδία. Ωστόσο, ξεπέρασε τα όριά του και έχασε τη ζωή του."

"Ο διαγωνισμός σταμάτησε αμέσως μετά το δυσάρεστο συμβάν."


Συμπέραμα : Με ένα θάνατο καθίσταται πριττός ο διακλυσμός !
08/08 13:59  oberon
"Επίθεση οπαδών της ΑΕΚ στον Μπάγεβιτς!"

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=5&artId=4588365

Κάτσε να δούμε τίτου βήκαν πάλι ...

Δ-ε-ν βρήκα κάτι. Ποιός ξέρει, μπορεί να είχε κάνει ανάποδα τη χωρίστρα !

08/08 14:05  oberon
Ρώτησα τον ... μελλοντικό πρόεδρο της ΑΕΚ και μου είπε "τί ψάχνεις τώρα ;".

"Δ-ε-ν υπάρχει εξήγηση" με διαβεβαίωσε,όταν τον ρώτησα αν μπορούσα να βρω σε κανένα site κάτι.

"Τί περιμένεις με Χατζηχρήστο πρόεδρο της original;"

Λοιπόν δ-ε-ν θα το πιστέψετε, ήταν στο διπλανό τμήμα στο Βαρβάκειο. Από τότε φαινόταν ότι θα φθάσει ψηλά !


Λοιπόν, α πιάσει στον Χατζηχρήστο ο διακλυσμός, τότε θέλω Νόμπελ !

08/08 14:11  oberon
"Σκηνές ντροπής στο φιλικό της “Ένωσης” στην Καλλιθέα"

http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=191270

"Σοκαρισμένος ήταν και ο προπονητής της Καλλιθέας, Στάθης Σταθόπουλος που δήλωσε χαρακτηριστικά: "Είναι δυνατόν; Είναι ντροπή για όλους μας όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Έχω την οικογένεια μου στο γήπεδο και φοβάμαι. Αυτές οι εικόνες καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ελλάδα γενικότερα. Είναι δυνατόν να χτυπήσουν τον κ. Μπάγεβιτς; Γιατί, τι τους έκανε; Για ποιο λόγο να τον χτυπήσουν; Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σωστό σε αυτή τη χώρα. Υποτίθεται ότι θέλουμε να έρθουν τα μικρά παιδιά στο γήπεδο. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Φανταστείτε να μην ήταν φιλικός αγώνας"


Αυτό λέω και εγώ : Τί θα γίνει στα κανονικά ματς ;

09/08 13:18  oberon
Τηλεφωνική ειδοποίηση από τη γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας σήμερα 10:43

Αρ. πρωτ. 813/6.8.10
09/08 16:32  σεβαστη
Πρόσκληση για το προεδρικό μέγαρο αποζητούσες;
09/08 21:35  oberon
σεβαστη,

"Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε".

06/09 21:08  oberon
"Οι μυστικές διαδρομές των μάνατζερ
Πώς διακινείται το χρήμα έξω από τις γραμμές των γηπέδων"

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592681

"Η «επιθετική τακτική» του ΣΔΟΕ είχε ως αποτέλεσμα οι ελεγκτές του να φτάσουν στα ίχνη κορυφαίου μάνατζερ ποδοσφαιριστών που διακινούσε παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά, αλλά και να φέρει στο επίκεντρο τις μεθοδεύσεις που είχαν γίνει κανόνας όλα τα προηγούμενα χρόνια στον χώρο του αθλήματος, χωρίς να υπάρχει έλεγχος από πουθενά και για κανέναν.
..."


Να ένα καθαρόαιμος "καρχαρίας".

"Χάθηκε" να δείχνει και τίποτα στην εφορία "για τα μάτια του κόσμου" ;

Ήθελε να είναι ό-λ-α μαύρα, δηλαδή ό-λ-α δικά του. So simple.


Φέρτε τον μου για κρασί και, αν δ-ε-ν φύγει με λυγμούς, να μη με λένε Κώστα.


Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις