Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Γράμμα στον χορδιστή συναισθημάτων
1183 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010
11:55

ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

ΛΟΓΩ ... ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

14.3.2010

Φίλε μου,

Πρώτα απ' όλα θέλω να σε ευχαριστήσω ειλικρινά. Το εννοώ. Μπέσα.

Δώσε βάση.

Δεν σου κρύβω ότι είμαι μόλις δύο ημερών bloger. Δεν πάει μια βδομάδα που ρώταγα τα σκαντζίκια μου "τι είναι blog;" - τόσο πολύ.

Ήξερα ότι θα χρειαστώ μια προσαρμογή, ότι θα ήταν ούτως ή άλλως καινούργιο πράγμα να έχεις δικό σου blog. Ήξερα πάντα ότι είμαι contrarian. Απλώς κάποτε τα αντίστοιχα συναισθήματα ήθελαν χόρδιση, αλλά τώρα όχι.

1.

Ξέρεις υπάρχει ένα ζήτημα με το πως οδηγούμε οι περισσότεροι Έλληνες. Ένας παιδικός μου φίλος, που μένει χρόνια στην Αμερική και τα λέμε κάθε καλοκαίρι, μου είπε ότι είμαστε τριτοκοσμικοί. "Δεν μου λες", τον ρωτάω, "όταν οι τριτοκοσμικοί πάνε στην Αμερική πώς οδηγούν;". Γρήγορα κατάλαβε τη διαφορά : είναι άλλο να μην ξέρεις από ΚΟΚ και άλλο - άσχετο για ποιό λόγο - να τον γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια. Και όποτε παίρνεις πρέφα ότι δεν σε παίρνει να οδηγείς σαν κύριος.

Απαντώ με αυτόν τον τρόπο στο όμορφο video που μου συνέστησες για τα "11 πράγματα που δεν μας μαθαίνουν στο σχολείο". This is not the case my friend.

2.

Ξέρεις υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα για το πώς κρίνουμε τα λόγια των άλλων οι περισσότεροι Έλληνες. Βολεύει να βάζουμε ταμπέλες, να χαρακτηρίζουμε το συνομιλητή μας, αντί να ασχολούμαστε με τα λεγόμενά του.

Όπως ΚΑΙ να το κάνουμε, ξεμπερδεύεις πιο εύκολα.

Στο λέω όπως μου έρχεται : Είμαι ΠαναθηναΪκός εκ γενετής. Όχι βαμένος, φανατικός. Απλά άμα νικάμε ξεκινάει καλύτερα η βδομάδα. Όταν χάνει ο Ολυμπιακός φτιάχνομαι - με όποιον και αν παίζει. Ο πιτσιρικάς ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού μου είναι ο πιο αντιπαθής απ' όλους. Δεν μου φταίει τίποτα το παιδί, αλλά ό,τι κάνει μου κάθεται στο στομάχι.

Το δεύτερο γκολάκι, όμως, που μας κόλλησε τις προάλλες θα το χειροκροτούσα και στο ΟΑΚΑ.

Απαντώ με αυτό τον τρόπο στον υπαινιγμό σου για συμπεριφορά, πως το είπες(;), "Παμμέγιστου Ερμή". Αν σου αρέσει το γκολάκι μου, μην ασχολείσαι με εμένα.

3.

Θα μου πεις "και τότε γιατί με ευχαριστείς;"

Πολύ απλά, γιατί μίκρυνες κατά πολύ - και με μαεστρία - το χρόνο προσανατολισμού μου στο περιβάλλον του bloging.

Δεν έχεις πάρει σαφή θέση, και ούτε σου ζητώ να το κάνεις, για το αν με θεωρείς ψώνιο ή αξιοπρόσεκτη φωνή.

Έχεις, όμως, 100% δίκιο αν θες με τον τρόπο σου να μου υποδείξεις πως φαίνομαι.

Σκέφτηκα ότι γράφω στο blog μου σαν να απευθύνομαι σε κάποιον που βλέπω κατά πρόσωπο, ο οποίος θα με διακόψει όπου με "χάσει". Που τον βλέπω στα μάτια και καταλαβαινόμαστε.

Το παίρνω homework.

4.

Σκέφτομαι διάφορα ενδεχόμενα :

Μήπως το bloging δεν είναι κατάλληλος χώρος ουσιαστικής επικοινωνίας;

Μήπως το bloging του capital δεν με σηκώνει;

Μήπως να μην επιτρέπω σχόλια; Μήπως να τα φιλτράρω;

Μήπως πρέπει να βγω επώνυμα;

Μήπως πρέπει να βάλω λίγο φρένο στις ανατρεπτικές προτάσεις;

Παρατήρησα στο πρώτο μου άρθρο ότι μου την πέσαν σε χρόνο μηδέν να μου λένε τα πιο ανόητα πράγματα. Ήταν από αυτούς που, απ' ότι είδα μετά, ξημεροβραδυάζονται στο bloging. Όμως είδα αργότερα ότι είναι μια χαρά παιδιά. Είδα απλά τι γράφουν σε άλλα blogs.

Άρα, δεν είμαι μόνο εγώ πρωτάρης, είναι και η αντίδραση του προϋφιστάμενου κοινού στην εισβολή μου. Πόσο μάλλον όταν παίρνω κοτρώνες και τις πετάω στο τέλμα.

5.

Η αλήθεια, φίλε μου, είναι ότι ετοιμάζω ίσα με 50 κοτρώνες. Τις πιο απίθανες προτάσεις.

Και δεν είναι μόνο όσα σκέπτομαι, είναι και από πάνω αυτά που μου βγαίνουν την ώρα που γράφω. Π.χ.την ιδέα για τον παραλληλισμό της σημερινής κατάστασης με την Έξοδο του Μεσολογγίου σχεδόν την είδα να γράφεται μόνη της.

Για σκέψου : αφού μείναν για μήνες χωρίς νερό και φαϊ δούλεψε το μυαλό τους !

Αντί να συνθηκολογήσουν στις υπέρτερες δυνάμεις, αντί να λυγίσουν από τις κακουχίες, δούλεψε out of the box το μυαλό τους!

Και θα είχαν απόλυτη επιτυχία αν στην κρίσιμη ώρα δεν ακουγόταν μια φωνή "πίσω".

(TRITON, μήπως δεν ήμουνα και τόσο σκράπας στην ιστορία;)

Δεν είναι και απίθανο (μα υπόθεση κάνω, έτσι;) να κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα, να πιάσει, και να δεις από Δευτέρα φουστανέλες και γιαταγάνια στο Σύνταγμα! Με τη μαλακία που μας δέρνει θα κατοχυρώσουμε ιστορικώ δικαιώματι τη δόξα της εξόδου μας. Πριν την βρούμε βεβαίως.

Αντί να κάτσουμε και να βρούμε λύσεις out of the box , θα τις θεωρήσουμε κεκτημένα δικαιώματα.

Αντί να κάτσουμε να ανταποκριθούμε στις ιστορικές μας ευθύνες, αξιοποιώντας τα παραδείγματα των προγόνων μας, θα επικαλεσθούμε την ιστορία μας για να εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη βοήθεια απ' έξω.

6.

Σκεπτόμουνα π.χ. ότι όλες οι κυβερνήσεις μας στα δύσκολα, όταν στερεύαν τα ταμεία, χαϊδολογούσαν τα πάσης φύσεως ρεμάλια.

Να κλεισίματα φορολογικών υποθέσεων (επί δικαίων και αδίκων), να νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, να κίνητρα για διακανονισμό οφειλών, να κίνητρα για επάνοδο κεφαλαίων. Σε σημείο να νοιώθεις τελείως μαλάκας που πήγες στην ώρα σου στο ταμείο.

Είδες, φίλε μου, ποτέ κίνητρα που να επιβραβεύουν τους συνεπείς, τους νοικοκυραίους, τους προκομένους;

Ακόμα και στις επιδοτήσεις, πιο πολλά παίρνουν οι απατεώνες από αυτούς που έχουν τα ουσιαστικά προσόντα να ενισχυθούν.

(Δεν ξέρω πως μου ήλθε : Έχεις κανένα link  για τον επικήδειο του ΓΑΠ στον ΑΓΠ;) Αυτό θα ήταν ανατροπή!

Άσκηση : Τι θα γινόταν αν λέγανε ότι όποιο φορολογητέο εισόδημα τοποθετείται σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου φορολογείται κατά Χ% τώρα και κατά Ψ% όταν ρευστοποιηθεί; (Τα Χ και Ψ ας τα βρουν οι λογιστές και οι μανδαρίνοι του ΥΠΟ).

Απάντηση : Κόλαση! Πατείς με πατώ σε. Δος μου και εμένα μπάρμπα. Και short squeeze να μην το ξεχάσουν. (μετάφραση : γ...σι χωρίς φτύμα).

Ξέρεις πως θα σκεφθούν οι σορτάκηδες;

Ο πρώτος θα πει "η μάνα του χωσέ δεν έκλαψε ποτέ"!

Ο δεύτερος θα κλείσει τη θέση γιατί την έκλεισε ο πρώτος.

Ο τρίτος θα σκεφθεί "ρε τους μπαγάσηδες, τι άλλο θα σκεφθούν;". Δηλ. φαντασιώσεις, φήμες κ.λ.π. ότι πρέπει για πανικό και εντολές market.

Ο τέταρτος και οι υπόλοιποι στο μπουλούκι. Τέτοια ρεμάλια δεν είναι; Αγέλη.

7.

Άντε, πήρε νύχτα.

Δυο λόγια επικαιρότητας μόνο.

Ρε παιδί μου αντιπολίτευση ο Παπουτσής! Κοίτα και τα χάλια στο Σύνταγμα! Το Γλέζο ρε; Βλέπεις κανένα σημάδι σύνεσης; Εκεί να σε δω να χορδίζεις συναισθήματα!

Πάντως ο ΓΑΠ αυτή τη φορά "έγραφε" από γλώσσα του σώματος. Την άλλη φορά με τη Μέρκελ και το Σαρκοζί τον είχε λυπηθεί η ψυχή μου. Μες την αμηχανία και τη συστολή, σαν βρεγμένη γάτα. Ενώ τώρα!

Κάτι σαν να κέρδισε ο Παναθηναϊκός! Χατ - τρικ αύριο ο Σισέ!

Όποιος διάβασε μέχρι εδώ είναι ΗΡΩΑΣ!

 

Σχόλια

14/09 11:59  oberon
Και βέβαια, Γιώργαρε, υπάρχει και το χειρόγραφο.

Εκτός αν δ-ε-ν σε λένε Γιώργο ...
14/09 11:59  PREMIUM
Πευκη - παο ! τώρα εξηγούνται ο-λ-α ! :-)
14/09 12:18  oberon
Δηλαδή ήσουνα αδιάβαστος μέχρι τώρα ;
14/09 12:19  oberon
Αν κατάλαβα καλά, το "μαγαζί" είναι ρεζερβέ ;

14/09 12:19  PREMIUM
Όταν ο καλός και προικισμένος Έλλην οδηγός παραβιάζει ΚΟΚ, συχνά α-υ-τ-ο-ρ-υ-θ-μ-ί-ζ-ε-ι και αποσυμφορεί την κυκλοφορία !
Αυτό το σκέφτηκες ??? :-)
14/09 12:20  oberon
Biensure !...
14/09 21:58  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
14/09 22:16  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Στον πρόλογο του βιβλίου του με τίτλο: The universe in a single atom, ο Tenzin Gyatso, ο 14ος Δαλάι Λάμα γράφει: «Επειδή είμαι ειλικρινά διεθνιστής, ένα από τα χαρακτηριστικά που με άγγιξαν περισσότερο σε σχέση με τους επιστήμονες, είναι η εκπληκτική καλή θέλησή τους να ανταλλάσσουν τις γνώσεις τους χωρίς να υπολογίζουν σύνορα.» Και διευκρινίζει επί τούτου: «Αισθάνθηκα, σ’ αυτή την κατάσταση διαλογισμού, μία σιωπηρή αναγνώριση της ολότητας της ανθρωπότητας και μία απουσία της έννοιας της ιδιοκτησίας, απόλυτα απελευθερωτική όσον αφορά στη γνώση.» Βέβαια οι ίδιοι οι επιστήμονες, έχοντας επίγνωση των εκκλησιαστικών αντιπαραθέσεων, των δυσκολιών δημοσιοποίησης, του ανταγωνισμού στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, θα έχουν την τάση να κατακρατούν τυπικά τέτοιου είδους πληροφορίες, παρόλο που κατά βάθος είναι ουσιαστικά της ίδιας άποψης. Άλλωστε σ’ αυτόν τον τομέα, μόνο το βάθος έχει σημασία. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η επιστήμη αντιπροσωπεύει έναν κόσμο ενιαίο ο οποίος διέπεται από τη μια πλευρά από μια αρχή αναρχική, δηλαδή ότι η ιδιοκτησία είναι κλοπή, σύμφωνα με τα λόγια του Joseph Proudhon, και από την άλλη από την πραγματικότητα της ανθρωπότητας. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός συνιστά από μόνος του ένα ωραίο αντιπαράδειγμα στις κοινωνικές ανοησίες για τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης. Αυτή η ύπαρξη του ενιαίου κόσμου δεν συνεπάγεται τη μη ύπαρξη σχολών σκέψης και παραδόσεων. Αντιθέτως, εμπλουτίζεται από αυτή την ποικιλομορφία. Η απουσία απόλυτων συνόρων, και μάλιστα ερμητικά κλειστών μερικές φορές, επιτρέπει την εξέλιξη της σκέψης που θα ήταν πολύ απλά αδύνατη κάτω από άλλες συνθήκες. Με αυτό το σκεπτικό, οι εθνικισμοί στερούνται κάθε νοήματος, διότι αποτελούν δομές μη ικανές να υποστηρίξουν την πραγματική και θεμελιακή ύπαρξη των ιδιομορφιών. Ενώ το δίκτυο των τελευταίων συνιστά το υπόβαθρο της έννοιας που, κατά τρόπο κάπως αφαιρετικό, αποκαλούμε ανθρωπότητα. Η κλειστότητα των επιστημονικών γνώσεων δεν μπορεί να προσφέρει καμία βοήθεια. Είναι επίσης γι’ αυτόν το λόγο πο
14/09 22:17  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Είναι επίσης γι’ αυτόν το λόγο που πρέπει να προσέξουμε την υπερβολική εξειδίκευση, διότι στην επιθυμία μας να αυξήσουμε την απόδοση της επιστήμης, τελικά χάνεται το πνεύμα. Ενώ η επιστήμη αποτελεί παράδειγμα για την πραγμάτωση της ανθρωπότητας και κυρίως για την κατανόησή της στην ανθρώπινη κλίμακα. Στην πραγματικότητα, ακόμα και αν η ύπαρξη της ανθρωπότητας δεν είναι επιβεβαιωμένη για τους απλοϊκούς, η επιστήμη μάς ωθεί ανεπιφύλακτα να σκεφτούμε την ολότητά της. Βέβαια, αυτό δεν συνεπάγεται κατ’ ουδένα τρόπο την ύπαρξή της. Αυτή η ιδιότητα είναι προπαντός δομικής μορφής. Έτσι, δεν μας εκπλήττει που αυτό το θέμα δεν αφήνει αδιάφορη μια πνευματώδη προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας όπως τον Δαλάι Λάμα. Ακόμα και αν η πραγμάτωση δεν είναι άμεση και η πρόσβασή της είναι δύσκολη, παραμένει επιτακτική η θεώρησή της. Άρα είναι κυρίως νοητική. Η ολότητα της ανθρωπότητας πρέπει να εξετάζεται ως μία νοητική θεωρία με την έννοια της θεωρίας των νοητικών σχημάτων. Σ’ αυτή τη θεωρία, όπου τα έθνη λειτουργούν ως δυναμικά συστήματα, τα σύνορα δεν καθορίζονται εύκολα, διότι παρατηρούνται πολλά φαινόμενα διείσδυσης σε διάφορους τομείς. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να κατανοήσουμε τη φύση των ελκυστών και τις δεξαμενές έλξης τους κατά τρόπο πιο φορμαλιστικό. Ενώ ένας από αυτούς τους ελκυστές είναι ακριβώς η ολότητα μέσα στην ποικιλομορφία. Με άλλα λόγια, πρόκειται για την πολλαπλότητα της ολότητας και όχι για την ολότητα των πολλαπλοτήτων. Είναι με αυτή την έννοια που η ανθρωπότητα γίνεται μια ιδέα πιο προσβάσιμη για τους ανθρώπους της γνώσης.
~~~@~~~
15/09 00:05  oberon
"Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια" λέμε στην Κόρινθο χορδιστή μου.

Έχουμε υποφέρει άσχημα από διαλογιστές που ζουν στην κοσμάρα τους και από ανθρώπους της δράσης που γράφουν τον κόσμο στα παλιά τους τα παπούτσια και τον μετράνε σε κέρδος.

Και κάθεσαι εσύ και αντιγράφεις αυτά που λέει ο πρώτος και ο άλλος κάθεται και θαμπώνει μπροστά στην πεντάρα που (από ό,τι βλέπω) φάγαμε από άλλον που κάνει τα εκατομμύρια κομπολόϊ.

Πώς να βγάλεις άκρη όταν είσαι (και στις δυο περιπτώσεις) παθητικός και ανήμπορος θεατής ;

Τί θέλω να πω : αν είναι να το παίξεις διαλογιστής, πες μας κάτι δικο σου.
Όχι copy/paste.
15/09 00:07  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Με τάπωσες!
15/09 00:09  oberon
Δεν τόθελα αγορίνα. Εγώ για το καλό σου το λέω.
15/09 00:09  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
ναι αλλα...
15/09 00:10  oberon
Ο.κ. Τί θέλεις να πάρω πίσω ;
15/09 21:12  oberon
"Οι φίλοι προσθέτουν χρόνια στη ζωή"

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=10467&la=1

"Το καλύτερο φάρμακο για μια μακροχρόνια και γεμάτη υγεία ζωή μπορεί να είναι η υποστήριξη από τους συγγενείς και τους φίλους μας: μια νέα μελέτη δείχνει πως μπορεί να μας χαρίσει έως 3,7 χρόνια καλής ποιότητας ζωής – σχεδόν όσα και η διακοπή του καπνίσματος ή η αποφυγή της παχυσαρκίας.
... "


Στο Γιώργο ...
15/09 21:52  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
ενα θα σου πω...η πεθερα μου με αγαπαει
πιο πολυ απ΄την κυρα μου...
εγρίκσες ???
~~~@~~~
16/09 00:11  oberon
To κρίσιμο είναι να αγαπάει η κυρά σου τη μάνα σου ...

Κατά τα άλλα, η έρευνα είναι μια μαλακία : άκου 3,7 χρόνια ...
24/09 00:00  GIASEMI
τι έγινε?τελείωσαν τα γραμματόσημα?

έχω να ομολογήσω οτι τα τελευταία σου γράμματα τα κατάλαβα αν όχι στο 100% ένα 80% το χω.
Ποιός απο τους δυο μας έχει κάνει την πρόοδο?
απάντηση:ο chief των ξωτικών!
24/09 00:25  oberon
Καλά GIASEMI, για .. σένα, αύριο θα πάω να κάνω μια - δυο ... ληστείες σε τράπεζες, θα πάρω γραμματόσημα και θα σου στείλω γράμμα.

Μόνο πες μου αν έχεις blog να πάρω καμία ιδέα.
24/09 00:28  Ερμάκος
Άντε ρε χούφταλο που θα στείλεις και γράμμα.

Ουστ Σισυφόσπερμα.
24/09 20:14  GIASEMI
δεν έχω blog ,είμαι φίλη του ΠΡΕΜ,απλά...
24/09 22:49  oberon
o.k. ες αύριον.
29/09 12:33  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Αγχέμαχος ο οδυσσέας τηλέμαχος ο γιός
Ποιός κέρδισε πιο πολλά ???
~~~@~~~
29/09 12:37  PREMIUM
Η μια γενιά "χτίζει", η άλλη τα ... "τρώει" ! όπως ... τοτε, όπως ... τωρα ! :-)
~~~~~~~@~~~~~~~
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις