Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Ποια google και ... πρασινάλογα ;
1211 αναγνώστες
Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011
22:40

 

Στο γιό μου.


 

Αφορμή για το σημερινό άρθρο, με τον διόλου ταπεινό τίτλο, ήταν η «θεματική συζήτηση» με τίτλο «Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια νέα Google στην Ελλάδα ;» [τα μπλε γράμματα είναι link σε άλλο άρθρο]


Ο … εμπνευσμένος αρθρογράφος Γιώργος Καισάριος ξεκινά την προσέγγιση του θέματος με τη διαπίστωση : «Πολλά ακούγονται για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη αλλά λίγα γίνονται.»

Οπότε θα περίμενε κανείς ως επιδίωξη του άρθρου και της συζήτησης το «να διεκδικήσουμε να γίνει επί τέλους κάτι, π.χ. αυτό», ώστε φυσικά να επιτευχθεί – έστω δυνητικά – το ποθούμενο.

Αντ’ αυτού γράφτηκαν μπόλικες εξυπνάδες (μερικές πράγματι πετυχημένες) και – κυρίως – βγήκε μπόλικο άχτι, κακομοιριά, μιζέρια, ανημπόρια και τα συναφή.

Και οι … εποικοδομητικές προτάσεις του αρθρογράφου «γράφτηκαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι» - θα δούμε αν το άξιζαν.

  

Για τον τυχόν ενδιαφερόμενο αναγνώστη αυτού του άρθρου δηλώνω ευθέως : αν φίλε μου δεν θέλεις να γίνει κάτι ή είσαι βαθειά πεπεισμένος ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι, μην διαβάζεις αυτό το άρθρο. Ειλικρινά δεν στο συνιστώ να χάσεις το χρόνο σου και να μου «σέρνεις τα εξ αμάξης» μετά. Σωστός ;

Το μόνο που έχω να σου πω, αν έχεις σκοπό να αρχίσεις να με … κουτσομπολεύεις, είναι ότι στους ομοίους σου απευθύνω την κακιά ερώτηση : Θα θυμηθείς να μου πεις τι γεύση έχει η γλώσσα καταπινομένη αμασήτως ;

  

Ας δούμε – εμείς οι υπόλοιποι – πρώτα κάποιες θέσεις «επί της αρχής» :

 

isotimiadotinfo

 

«GOOGLE οχι κατι αλλο ναι.»

Δεν έχει αξιολογηθεί

 

[δεν μας διευκρίνισε τι θα μπορούσε να είναι το «κάτι άλλο»]

 

ΗΦΑΙΣΤΟΣ

 

«....................»

 

1 ψήφος

[το λακωνίζειν …]

 

 

1mdimitri

 

«…Κατά την άποψή μου δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Microsoft δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε στις ΗΠΑ. Αν ο Bill Gates είχε γεννηθεί και μορφωθεί στην Ελλάδα θα έφτιαχνε βέβαια μια πολύ καλή εταιρεία, αλλά σε καμία περίπτωση τη Microsoft.»

1 ψήφος

[αμφιβάλλω και για το καλή – σεβαστή η άποψη]

 

thstama

 

Η Ελλάδα δεν είναι δομημένη ώστε να ευνοεί την επιχειρηματικότητα. Φαίνεται σε κάθε τομέα της κοινωνίας.
-Στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την επιχειρηματικότητα.
-Επί δεκαετίες το όνειρο των Ελλήνων ήταν μια θέση στο Δημόσιο (και σε εμένα αυτο έλεγε η μάνα μου, ασχέτως αν επέλεξα να είμαι ελέυθερος επαγγελματίας).
-Το να έχεις προσωπικό κοστίζει ο κούκος αηδόνι (και καλά να βρεις το αηδόνι, αν όντως έχεις τον κούκο;).
-Δεν υπάρχει πρόσβαση σε εύκολη και φτηνή χρηματοδότηση ώστε να βοηθηθείς στην αρχή
-Δεν υπάρχει ασφάλεια πως ότι ισχύει σήμερα θα ισχύει και σε 5 χρόνια (δεν ζητάω 10 χρόνια, μου αρκούν και τα 5 για να κάνω τον αρχικό σχεδιασμό μου)
-Η συναλλαγή με το κράτος είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και ως εκ τούτου κοστοβόρα.

Όλα αυτά (και πολλά ακόμα) είναι τροχοπέδη για εκείνον που προσπαθεί να κάνει την δική του δουλειά. Το περίεργο είναι πως ενώ όλοι εκείνοι που έχουν την εξουσία να τα λύσουν τα επισημαίνουν και οι ίδιοι, το αποτέλεσμα είναι μηδενικό. Μιλάνε

Και κάτι τελευταίο: το πρόβλημα δεν είναι το πλήθος των PhD. Είναι τι κάνεις με αυτά και τι ξέρουν να κάνουν οι άνθρωποι που τα έχουν. Και δασκάλους έχουμε πολλούς και η παιδεία μας είναι για γέλια. Και γιατρούς έχουμε πολλούς και η υγεία μας είναι για γέλια. Και δικηγόρους έχουμε πολλούς και η δικαιοσύνη μας είναι για γέλια. Και μέσα ενημέρωσης έχουμε πολλά και η ενημέρωσή μας είναι για γέλια. Και τέλος και πολιτικούς έχουμε πολλούς και η Πολιτεία μας είναι για γέλια. Όλες οι χώρες που αναφέρονται συχνά ως παράδειγμα προς μίμηση (Γερμανία, ΗΠΑ, Σουηδία κλπ) έχουν λύσει τα θεμελιώδη αυτά ζητήματα και ως εκ τούτου οι πολίτες τους μπορούν μπορούν να ασχοληθούν με την ζωή τους (επαγγελματική και προσωπική). Εμείς κάθε μέρα που ξημερώνει δεν ξέρουμε αν θα κυκλοφορεί το μετρό, αν τα φαρμακεία είναι ανοιχτά, αν οι υπάλληλοι στην εφορία έχουν γενική συνέλευση, αν ο υπάλληλος στην πολεοδομία έχει άδεια 15 ημέρες, αν οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό, αν τελίκά θα πάμε φυλακή για χρωστούμενο ΦΠΑ, αν το αφορολόγητο θα είναι 12 ή 10 χιλιάδες φέτος, αν εκείνο το χωράφι στο χωριό είναι δάσος ή όχι, αν είναι παράνομο να εκδίδεις πλαστή εγγυητική επιστολή 500εκ. ευρώ! Και συζητάμε για fast track και πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα. Πού πάμε ρε Καραμήτρο ξεβράκωτοι στα αγγούρια;»

14 ψήφοι

[από τη συγκίνηση δεν μας είπε τι «Μιλάνε …»

Αλλά κατά τα άλλα βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους.]

 

eliasan

 

«Το ερώτημα "Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια νέα Google στην Ελλάδα;", έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά.

Η απλή και σύντομη απάντηση είναι ΟΧΙ!

Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα του 2011, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με όνειρα και διάθεση να δουλέψουν και να παράγουν πρωτοποριακά προϊόντα. Άνθρωποι που θέλουν να δουν με υπερηφάνια το "Made in Greece".

Δυστυχώς όμως το όλο οικοδόμημα, δεν ευνοεί τη δημιουργία.

Πριν ακόμη κάποιος νέος που θέλει να είναι νόμιμος ξεκινήσει την επιχειρηματική του καριέρα, έχει φορτωθεί ένα κάρο ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ και ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, που γονατίζουν την όποια διάθεσή του να επιχειρήσει σε αυτή τη χώρα.

Η μόνοι κερδισμένοι, βάσει νόμων (το νόμιμο όμως δεν είναι και ηθικό), είναι τα γνωστά τσιμπούρια της Ελληνικής σκηνής: Υπουργείο Οικονομικών, Λογιστάδες (όχι όλοι), Δικηγόροι, Φοροτεχνικοί, Εφοριακοί!

Οπότε τι κάνει ο φίλος μας -ο οποίος για να μπορεί να κάνει κάτι δημιουργικό και χρήσιμο δεν είναι και ο χαζός της υπόθεσης;
- Είτε ξεκινά εδώ την επιχείρηση, απογοητεύεται και την μεταφέρει στο εξωτερικό.
- Είτε ξεκινά την επιχείρηση απευθείας στο εξωτερικό.
- Είτε επιλέγει να είναι παράνομος, τουλάχιστον στην αρχή. Μετά την κάνει για έξω.

Ποιός είναι ο μεγάλος χαμένος;;;
Η Ελλάδα και όλοι οι πολίτες της!!!!

Οι λύσεις είναι απλές KISS (Keep It Simple Stupid).
Κάποιοι όμως πρέπει να χάσουν τα "κεκτημένα" τους...»

6 ψήφοι

 

[Αν επρόκειτο να συμφωνήσουμε με το «ΟΧΙ» του, πραγματικά ο eliasan τα είπε όλα.]

 

Θα επιχειρήσω κατ’ αρχήν να αποκωδικοποιήσω τη συζήτηση (θεός να την κάνει συζήτηση ! – παράλληλοι μονόλογοι επιεικώς και χωρίς συμπέρασμα) και να θέσω ταυτόχρονα αντίστοιχους προβληματισμούς μου.

  

Πρώτο θέμα : Εμείς και οι άλλοι

Ο αρθρογράφος διαπιστώνει :

«Κατ΄ εμέ, το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις σε αυτή τη χώρα (πολιτικοί και λοιποί γραφειοκράτες) δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να κάνεις μια επένδυση και να συντηρείς μια επιχείρηση. Ακόμα περισσότερο, τι σημαίνει να προσπαθείς να κάνεις μια επιχείρηση κερδοφόρα καθώς ξεκινάς από το μηδέν.»

Πολύ φοβάμαι ότι και σε αυτό το απλό θέμα ο αρθρογράφος κάνει (άθελά του ;) λάθος. Η ομήγυρις, όχι ευθέως αλλά περιφραστικά, αντιλέγει : ξέρουν και παραξέρουν !

 

emmtzi

 «Με κάτι φίλους πήγαμε να κάτι κάτι καινοτόμο αλλα καταλάβαμε ότι χρειαζόταν βουλευτής η άλλος τοπικός παράγοντας για να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες

επίσης όλοι ήθελαν να μας πουλήσουν τον δικό τους εξοπλισμό για να προωθήσουν τις μελέτες μας γιατί με κάποιο ελληνικό μαγικό τρόπο οι αξιολογητές τις μελέτης ήταν και πλασιέ τον μηχανημάτων....

αποτε

θα το κάνουμε όταν φτιαχτεί η Άλλη ελλάδα δηλαδή του αγίου ....»

2 ψήφοι

 

Regulus

 «Δυστυχώς το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν πρόκειται να αφήσει το σύστημα μια καλή επιχειρηματική ιδέα να ανθίσει. Θα της ρουφήξουν το "αίμα" όλες αυτές οι "βδέλες" του συστήματος.

…»

3 ψήφοι

 

egglezos

 «@jgeorg

Δεν θα διαφωησω μαζι σου στο οτι δεν ειναι μονο οι ΔΥ. Αλλα στην προκειμενη περιπτωση, αυτοι δημιουργουν το προβλημα με τη γραφειοκρατια και τις απαιτησεις τους να υπαρχουν ολοκληρα τμηματα με αχρηστα εκ της πραγματικοτητας σημερα αντικειμενα!

Για τραβα στις ΔΥ και δες ποσοι χειριζονται εστω υπολογιστη με βασικα τυπου εξελ κλπ... Αν ξερουν να τον ανοιγουν, το ξερουν για αν μπουν στο ιντερνετ και μονο..

Μιλαμε για ουγκαντα....»

1 ψήφος

 

egglezos

«"ουτε γραφεια ουτε τπτ!",

Την τελευταία φορά που ήρθε ελεγκτής εφοριακός στο χώρο μου, μου είπε:
"Μα δε μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά από εδώ, ο χώρος είναι μικρός".

Σημείωσε, ότι μετά από ερώτησή μου σε αυτήν, έμαθα ότι η εν λόγω ελεγκτής δεν ήξερε καν να χειρίζεται υπολογιστή. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, ως εκπρόσωπος της πολιτείας, ήρθε να με κρίνει.

Μία αλυσίδα είναι τόσο δυνατή όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος της..."

Ολα τα λεφτα το ποστ σου φιλε μου.....»

Δεν έχει αξιολογηθεί

 

ks

 «Οι σημερινοι Ελληνες δεν κουραζουν το μυαλο τους για να γινουν Αμερικανοι ή Γερμανοι. Το κουραζουν για να κανουν τους υπολοιπυς Ελληνες, με πληρη ελλειψη ρεαλισμου. Πασχουν - και κυριως οι ανθρωποι εξουσιας- απο τοξικο και συναμα διηθητικό ναρκισσισμό, με κυριοτερο χαρακτηριστικό οτι οταν τα πραγματα δεν πανε οπως τους αρεσουν, κατηγορουν τα πραγματα ή τους άλλους και οχι τους εαυτους τους. Και οταν αποδειχτει οτι με τις κατηγοριες τα πραγματα και οι αλλοι δεν αλλαζουν, καταφευγουν στο ακρο του ναρκισσισμου, στη δημιουργια εικονικης πραγματικότητας (αυτο αρεσκονται να το ονομαζουν "κυνηγω το ονειρο μου"). Εξαιτιας αυτου του τελευταιου, της καταφυγης δηλαδη σε ψευτολυσεις και στην αυτοεξαπατηση, δυστυχως ο ναρκισσιμός στην ψυχιατρικη εχει κακιστη προγνωση, αφου οση επιδεινωση και να συμβει, δεν δημιουργείται ποτε η υποψια αυτογνωσιας που οδηγεί στην αναζητηση ριζικης και αιτιολογικης λυσης στα προβληματα. Αν εξαρτωνται και αλλοι ανθρωποι απο αυτους (βλπεπε θεσεις εξουσιας οποιυδηποτε ειδους), τους παρασερνουν σε μια ρουφηχτρα τυπου χανω-χανεις (lose-lose) και κανουν το παν για να κυριαρχησει αυτος ο δικος τους προβληματικός τροπος προσεγγισης. Δυστυχως, οι υπολοιποι πρεπει να περιμενουμε να βγει εκτος (μεσω θανατου ή άνοιας) ολη αυτη η ψυχοπαθης γενια Ελληνων. Δηλαδη πολλα-πολλα χρονια.»

1 ψήφος

 cfg

 «ks, γιατι ψυχοπαθησε αυτη η γενια ??»

Δεν έχει αξιολογηθεί

 ks

 «Αχαλινωτος θαυμασμος για ανυπαρκτα κατορθωματα, που μας δημιουργησε την πεποιθηση οτι μας οφειλουν και οτι ειμαστε εκλεκτοι, με μηδενικη φροντιδα στην αναπτυξη αυτονομιας. Οι γονεις μας και τα σχολεια μας, αντι να μας μαθουν ψαρεμα μας ταΐζουν τα ψαρια στο στομα.»

Δεν έχει αξιολογηθεί

 Θα μου πεις «πού είναι ο αντίλογος στο άρθρο ;».

Απάντηση : ο αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι αυτοί που αναφέρει «δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να κάνεις μια επένδυση και να συντηρείς μια επιχείρηση». Η απάντηση όμως που προκύπτει είναι ότι «κάτω από τη μύτη τους» - στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση – συμβαίνουν «σημεία και τέρατα».

Άρα ο αρθρογράφος ή είναι βλάκας ή είναι βαλτός. Αλλά το θέμα μας δεν είναι ο αρθρογράφος.

  

Δεύτερο θέμα : Τρεις φίλοι θέλουν να δημιουργήσουν

Συνεχίζει ο αρθρογράφος :

«Aς υποθέσουμε, για χάρη της κουβέντας, ότι τρεις φίλοι έχουν μια καλή ιδέα για μια online υπηρεσία. Επίσης να υποθέσουμε ότι και οι τρεις δουλεύουν την ήμερα, αλλά έχουν σκοπό να παλέψουν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε μια κερδοφόρα επιχείρηση δουλεύοντας το βράδυ μέχρι αργά.

Οι τρεις αυτοί φίλιοι δεν έχουν κεφάλαια παρά θα εισφέρουν την προσωπική τους εργασία. Έχουν υπολογίσει ότι χρειάζεται περίπου δυο χρόνια ανάπτυξης και από εκεί και πέρα ευελπιστούν ότι θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία ελπίζοντας σε πωλήσεις και κέρδη.»

Το ποθούμενο συμπέρασμα (ποιανού ;) έχει προκύψει ήδη : βρέθηκαν σου λέει τρεις φίλοι (που να βρεις εσύ δυο φίλους ;), έχουν μια ιδέα (εσύ που δεν έχεις ;), θα δουλέψουν μέχρι αργά δυο χρόνια (εσύ έχεις κέφι για δουλειά ;) και «ευελπιστούν» (έχεις εσύ ελπίδα ;) και … και κοίτα που δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα.

Άρα φίλε μου πού πας ;

 

trabakoulas

 «Η Ελλάδα έχει τρεις πηγές εσόδων.

.Α. Τη γεωργική της παραγωγή. Έχουμε πολύ καθαρό υπέδαφος που δεν έχει μολυνθεί από βαριές βιομηχανίες. Γιατί δεν έχουμε βιομηχανίες.

.Β. Τουρισμός. Το 'μαγαζί' μας είναι γωνία! Παρόλα αυτά η τουριστική ανάπτυξη δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα έπρεπε. Ίσως φταίει και η απουσία κτηματολογίου και ξεκάθαρων χρήσεων γης.

.Γ. Ναυτιλία. Ανήκουμε σε μία χώρα που κατέχει την πρώτη θέση στον πλανήτη σε αυτόν τον τομέα. Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι πασίγνωστο τι δύναμη και επιρροή έχουν.

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι μας κληροδότησαν και κάτι το οποίο δεν έχει σκεφτεί κανείς.

Ίσως γιατί στα 400 χρόνια σκλαβιάς συγχρωτιστήκαμε με άλλο λαό.
Ίσως γιατί ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο ζυγός των Τούρκων, το έκανε η επίπλαστη ευμάρεια που είχαμε 35 χρόνια τώρα με το βόλεμα στο δημόσιο.

Είναι το μέτρο, που είναι πάντα άριστον.

Ξεχάσαμε την αξία της εργασίας στο χωράφι, βάζοντας μετανάστες να κάνουν τη δουλειά μας.
Ξεχάσαμε την αξία της εργασίας στο σπίτι μας, βάζοντας μετανάστες να μας κτίζουν και να μας καθαρίζουν τα σπίτια.

Μαζί με την οκνηρία που λογικά ακολούθησε μετά από τα δανεικά που μας έδιναν τόσον καιρό γίναμε και κακοί άνθρωποι.

Δαιμονοποιήσαμε το κέρδος και βλέπουμε τον επιτυχημένο επιχειρηματία σαν ένα δράκουλα που πίνει το αίμα των εργαζομένων και πατάει οπωσδήποτε επί πτωμάτων για να κερδοσκοπήσει. Πόσες φορές δεν έχουμε πει εμείς οι ίδιοι: 'Έλα μωρέ! Πως γίνονται τόσα λεφτά; Με το σταυρό στο χέρι;'

Είδες τι εύκολα περνούν οι κομμουνιστικές θεωρίες σε ανθρώπους τεμπέληδες;Μπράβο ρε jgeorg!!

Εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος.


Προσπάθησα δύο φορές να κάνω επιχειρήσεις με 'εξαγωγικό' χαρακτήρα στη χώρα μου.

Απέτυχα παταγωδώς και τις δύο φορές!

Για τη δεύτερη φορά μάλιστα, ακόμα το φυσάω και δεν κρυώνει γιατί στην καλύτερη και πιο δημιουργική φάση της ζωής μου, έχασα κι ένα σκασμό λεφτά. Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από το χουνέρι που έπαθα.

Αυτό είχε αρνητικό αποτέλεσμα και στην οικογενειακή μου ζωή που για μεγάλο διάστημα είχε διαταραχθεί. Επίσης από το άγχος κλονίστηκε και η υγεία μου. Ακόμα και σήμερα, 10 χρόνια μετά, τρέχω σε γιατρούς.

Όταν ήρθα στα ίσα μου οικονομικά... το φιλοσόφησα.

Δυστυχώς για την Ελλάδα κι ευτυχώς για μένα, δεν θα ξανατολμήσω να κάνω τίποτα!

Παραγωγική διαδικασία... μηδέν!

Χρηματιστήριο, δόξα το Θεό με το ίντερνετ μπορείς να παίζεις σε χιλιάδες αγορές, με χιλιάδες προιόντα... και ας κάτσει ο Παπανδρέου να προσλαμβάνει ακόμα δημοσίους υπαλλήλους!

Να δω πως θα τους πληρώνει, αν πολλοί κάνουν το ίδιο με εμένα και κλείσουν τις επιχειρήσεις και κάτσουν να γυρίζουν τα λεφτά τους στο 'μαγαζί' που λέγεται Σοφοκλέους...
Κι αν το φορολογήσει κι αυτό... πάω και στην Κύπρο. Δίπλα είναι...»

 2 ψήφοι

Νάτος και ο … φιλόσοφος ! «δεν θα ξανατολμήσω να κάνω τίποτα!»Τρίτο θέμα : Γραφειοκρατία και έξοδα

 «Λόγω του ότι αυτοί οι τρεις φίλοι είναι σοβαροί, θεωρούν πρέπον να ιδρύσουν μια εταιρεία, παρ΄ όλο που δεν λογαριάζουν να έχουν έσοδα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Το ερώτημα είναι, από τη στιγμή που έχουν ελάχιστα κεφάλαια, σε ποια δικαιοδοσία θα πρέπει να ιδρύσουν αυτή την εταιρεία;

Αν φτιάξουν μια ΑΕ στην Ελλάδα, πέραν των αρχικών εξόδων που θα έχουν (€60.000 για την σύσταση και ένα σωρό άλλα νταβατζηλίκια), θα πρέπει να υπολογίσουν και τα εξής:

Μερικές δημοσιεύσεις τον χρόνο στο ΦΕΚ (κόστος 1.000 ευρώ τουλάχιστον), δημοσιεύσεις ισολογισμού σε τρεις εφημερίδες (κόστος 800 ευρώ), λογιστή (κόστος 2.000), επιμελητήριο (κόστος 400 ευρώ) και βέβαια θα πρέπει να πληρώνουν και το ταμείο τους, άσχετα αν δεν προβλέπεται να έχουν ούτε ένα ευρώ έσοδα τα επόμενα δύο χρόνια (κόστος, περίπου 9.000 ετησίως για τους τρεις). Στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι τρεις αυτοί συνέταιροι θα έχουν περίπου €13.000 πάγια νομικά έξοδα το χρόνο για να είναι νομικά καλυμμένοι απέναντι στην πολιτεία.

Αντί όμως να επιλέξουν την Ελλάδα, διαλέγουν την Κύπρο ή τις ΗΠΑ για να κάνουν την ίδρυση. Το αρχικό κόστος είναι περίπου €1.000 και πέρα από ελάχιστα νομικά έξοδα το χρόνο (περίπου €1.000 αν όχι λιγότερο), δεν έχουν κανένα άλλο έξοδο. Το αρχικό κεφάλαια μιας εταιρείας τύπου ΑΕ σε Αμερική και Κύπρο είναι μηδέν.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι δεν επιλέγουν να φτιάξουν μια εταιρεία στην Κύπρο ή τις ΗΠΑ (μακάρι να το έκαναν), αλλά αποφασίζουν να μην κάνουν τίποτα. Όταν λογαριάσει κανείς τη γραφειοκρατία (πέραν των όσων ανέφερα) και το Γολγοθά που θα πρέπει κάποιος να τραβήξει προκειμένου να ρισκάρει να κάνει κάτι στην Ελλάδα, οι περισσότεροι προτιμούν απλά να μην κάνουν τίποτα.»

 

Αρχίζει και «δένει το γλυκό» : κοίτα τι θα σου αρπάξουν σάμβουαρ μετά και … ξανασκέψου το, εσύ με τους δυο φίλους, την αποδοτική ιδέα, την όρεξη για δουλειά, την αντοχή για υπομονή δυο χρόνων χωρίς κέρδη …

 

jgeorg

 «εγω νομιζω οτι ο ομολογουμενως κακος ρολος των ΔΥ ειναι υπερτιμημενος.

Εχουμε 1εκ ατομα παρκαρισμενα ...τους εχουμε δωσει απο 1 σφραγιδα και τους εχουμε δωσει οδηγιες πριν εξυπερετησουν καποιον να τον κανουν ζικ-ζακ να μαζευει σφραγιδες απο μια καραβια αλλους σφραγιδοφορους ...απο μερικους αλλους ΔΥ & συνηθως απο καποιους κατ'ονομα ελ.επαγγλματιες σφραγιδοφορους. Τι σου φταινε οι 1εκ σφραγιδοφοροι που εχουν ως μονη αρμοδιοτητα να ταλαιπωρουν υποζυγια?

1 ψήφος

Να και ο κ. συνήγορος : "υπερτιμημένος". Κάτι πάει να πει πάντως …

 

Αγησίλαος

«… Ο παραλογισμός και το πάρτυ του γραφειοκράτη η Ελλάδα κύριοι. Σκέφτομαι σοβαρά τη Βουλγαρία πλέον.»

Αγησίλαος

18 ψήφοι

Παιδιά μόνο 18 ψήφοι ;

 

trunksan

«Σε ΔΟΥ της επαρχίας:

1)Υπάλληλος, κάθεται σε γραφείο και δεν έχει τίποτα πάνω στο γραφείο, απολύτως τίποτα, ούτε ένα κομματάκι χαρτί και στυλό, μιλάμε εντλώς σουρεάλ!!!! Καθαρίζει ένα μήλο και μετά κάθεται για μισή ώρα που ήμουν εκεί με τα χέρια πάνω στο γραφείο και χαμογελάει.... Υπάρχει η πιθανότητα να ήταν άτομο με νοητική υστέρηση, σε αυτή την περίπτωση ζητάω συγνώμη.

2) Σε άλλη ΔΟΥ, κυρία κάθεται στο γραφείο της, σκυμμένη στο πλάι (δηλαδή βλέπω μόνο καμπούρα και το πάνω μέρος του κεφαλιού της). Καταφέρνω τελικά να δω τι γίνεται, γιατί ήταν πίσω από το γκισέ και σε περίεργη γωνία...... Καθάριζε φασολάκια.

Αυτά για να γελάμε λίγο»

11 ψήφοι

 

Έχε χάρη trunksan που δεν θέλω να εκθέσω δικούς μου, αλλιώς θα σου έλεγα τι … τράβηξα. Να γέλαγες με την ψυχή σου.

Μπορώ όμως να σου πω τι έκανα πριν 16 χρόνια στο ΙΚΑ :

Πήγα τη μάνα μου, 10 ημερών χήρα, να εισπράξει για μια επέμβαση του μακαρίτη. Της είπαν «από βδομάδα». Όταν μου το είπε την πήρα και πήγαμε πίσω, τη ρώτησα «ποιος ήταν ;», του έβαλα τα χαρτιά μπροστά και απλώς τον κοίταξα στα μάτια.

Άρχισε να τρέχει για υπογραφές και σφραγίδες ! Θρασύδειλοι φίλε μου.

 

s4ris4

«Μηδεν φορολογια σε startups νεας τεχνολογιας? τι λετε βρε παλικαρια, θα βγει το ΠΑΜΕ και θα πει οτι το μεγαλο κεφαλαιο ρουφαει το αιμα των εργαζομενων, θα κατεβασουν τους σερβερς ,αφηστε δε ζουμε στις ΗΠΑ..»

5 ψήφοι

Νάτο ! Έχουμε και την Αριστερά !

Οι άλλοι (μπορεί να) θέλουν, αλλά «δεν αφήνουν οι διαβόλοι».

Αν τους κάναμε να αφήνουν ;

 

Τέταρτο θέμα : Το ανθρώπινο δυναμικό μας και τα Phd

 «Αν η Ελλάδα έχει κάτι που αξίζει περισσότερο από τον χρυσό, είναι ένα ανθρώπινο δυναμικό που έχει πολύ καλές γνώσεις των σύγχρονων τεχνολογιών. Αν δεν κάνω λάθος (και διορθώστε με αν κάνω λάθος), η Ελλάδα έχει τους περισσότερους διπλωματούχους Phd αναλογικά προς τον πληθυσμό σε όλη την Ε.Ε. Δυστυχώς όμως όλο αυτό το ανθρώπινο κεφάλαιο μένει ανεκμετάλλευτο διότι το σύστημα τους εμποδίζει να προσπαθήσουν και να αναλάβουν ρίσκο.»

«Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν τα μυαλά στην Ελλάδα να δημιουργήσουν τη νέα Google, τα εμπόδια είναι τόσο πολλά που μάλλον δεν θα προσπαθήσουν καν και δεν θα την δούμε ποτέ. Διότι για να δούμε μια νέα Google, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι διαδικασίες για να μπορεί να ξεκινήσει από κάπου.»

 

Τους καημένους, έχουν και PhD και δεν μπορούν. Εσύ ;

 

burned

«..ρε αφηστε τη google..

..κανενα εργοστασιο συσκευασιας λεμονιων, πατατων, λαδιων, κλπ κλπ με εξαγωγικες δραστηριοτητες σοβαρες και οργανωση μπορουμε να κανουμε?..

..η εστω στον τουρισμο μια σοβαρη πολιτικη μεσω του ΕΟΤ(..τι λεω τωρααα), η καποιων ιδιωτικων φορεων, χωρις λαμογια και παρατρεχαμενους??.

..μια χωρα επενδυει στα συγκριτικα της πλεονεκτηματα..αν δε μπορει να αξιποιησει αυτα θα κονομησει απ τα PhD?..

..καλα κρασα η βαρβαριστι good wines..

6 ψήφοι

Καμένος ο … burned αλλά το χιούμορ χιούμορ !

 

grthanasis

«Και ας προσθέσουμε και κάτι ακόμα: Τράπεζες.
Δεν βοηθάνε ποτέ την νέα επιχειρηματικότητα καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν οποιοδήποτε προτεινόμενο project. Αν πάει αύριο η νέα Google και ζητήσει από την Ψ-Ελληνική τράπεζα κεφάλαια για να ξεκινήσει, η απάντηση θα ήταν του τύπου "τί εμπράγματες εξασφαλίσεις μας δίνεις, δεν έχεις κανένα διαμέρισμα να υποθηκεύσεις;", λες και κάθε λαμπρό μυαλό πρέπει να χρειάζεται και προίκα για να αναδειχτεί.»

5 ψήφοι


Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι χιούμορ.

 

vladimiros

 

«…Συγγνώμη, αλλά αν κάποιος έχει το μυαλό να κάνει τη νέα google, δεν θα έχει το στοιχειώδες ένστικτο της αυτοσυντήρησης? Και σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τυχαίο ότι αν είσαι αστέρι της πληροφορικής καταλήγεις στην Καλιφόρνια, αν είσαι της μόδας στο Παρίσι ή το Μιλάνο κοκ. Αλλιώς, είναι σαν να προσπαθείς να καλλιεργήσεις ελιές στη Σιβηρία.»

1 ψήφος

 

Πέστου τώρα αν φυτρώνουν ελιές στη Σιβηρία, για να σε …καταλάβει για την μάταια προσπάθειά σου ! Έλεος !

Κάτι μου λέει ότι ο Βλαδίμηρος κάτι ξέρει από εκεί που ήρθε ...

 

λαουτζίκος

«…Πιστεύω ότι αν δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να αναπτυχθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στις νέες τεχνολογίες από ένα μέρος των υπαλλήλων του ιδ. τομέα, οι οποίοι _μπορούν_ αλλά είναι εγκλωβισμένοι να εργάζονται με όρους "χιλιάρικου" ή/και "φιλότιμου", θα κάνουμε ένα μικρό θαύμα.

Παρατηρώ την πρόοδο μικρών χωρών όπως το Ισραήλ και την Τσεχία που διαπρέπουν στις νέες τεχνολογίες και αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνουν αυτοί και όχι εμείς.»

Δεν έχει αξιολογηθεί


Καλό παιδί, ελπίζει στο θαύμα – έστω μικρό. Αλλά «αν δοθούν κίνητρα» - γιατί εμείς δεν έχουμε και γενικώς δεν μπορούμε. Είμαστε ανήμποροι – νάτο το ποθούμενο που προκύπτει.

Ας τους παρακαλέσουμε να μας δώσουν κίνητρα, ώστε να βρούμε να τους λαδώνουμε. Προκύπτει ;

 

locron

«Προέρχομαι από τον χώρο του ΙΤ & έχω δουλέψει σε επιτυχημένο start-up.

Απίθανο να γίνει η επόμενη google στην Ελλάδα για πληθώρα λόγων που αναφέρθηκαν, αλλά και λόγω πράγματων που είναι λιγότερο γνωστά, όπως η τήρηση non-disclosure-agreements, κτλ.

Ακόμα και αν ξεκινήσει κάποιος σπόρος εδώ, για οποιαδήποτε μικρή/μικρομεσαία εταιρεία υπάρχει υποψία ότι έχει προοπτικές για καλύτερα, οι επενδυτές το πρώτο πράγμα που θα ζητήσουν θα είναι να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος.

Οι εταιρείες έντασης γνώσης πολύ απλά δεν έχουν πατρίδα. Ουστιαστικά είναι σαν τις ναυτιλιακές. Προσωπικά πιστεύω η μόνη περίπτωση να φέρεις τέτοιες εταιρείες εδώ θα ήταν η πολύ χαμηλή (10%) ή μηδενική φορολόγηση, αλλά και πάλι πρέπει να φτιάξεις όλα τα άλλα, δεν φτάνει αυτό.

Δυστηχώς, η συμβουλή που θα είχα να δώσω σε οποιονδήποτε ξεκινά θα ήταν να πάρει την ιδέα του και να φύγει έξω. Οι εξελίξεις πάνε με χίλια και εμείς ακόμα πάμε με τον ... αραμπά. Εξάλλου, μπορείς ανετα να ζεις στην Ελλάδα και η έδρα της εταιρείας να είναι εκτός.»

12 ψήφοι

 

Να και ο «παθός – μαθός» που λένε.

Και – «για να έχουμε καλό ρώτημα» - τι σόϊ εξελίξεις «πάνε με χίλια» ;

Μήπως η κατά Βιλιάρδο «επέλαση του κτήνους» ;

 

commoditor

«… Ο αρθρογράφος αντιφάσκει ακόμα μια φορά γιατί την Google and Microsoft τις έφτιαξαν άνθρωποι χωρίς PhD.

Το PhD κύριε δεν σημαίνει τίποτα. Τισ πιο πολλές φορές σημαίνει ότι ο άνθρωπος που το έχει προέρχεται απο φτωχή οικογένεια και κάθησε πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο είτε απο κόμπλεξ είτε απο ανάγκη. Λιγοι είναι αυτοί που το κάνουν απο αγάπη και για αυτό δεν έχουμε πολλούς καλούς καθηγητές

…»

13 ψήφοι

Τους την είπες κατάμουτρα commoditor.

 

Και συνεχίζει :

«Λοιπόν, ειστε καινούργιος εδω. Εγω είμαι παλιός με πολλά μπαν. Το έχω πει παλιά αλλα δεν το καταλαβαίνετε. Η θέση που έχει μια χώρα στο οικονομικό στερέωμα εξαρτάτε απο το IQ των πολιτών της. Το IQ στην Ελλάδα έχει μέσο όρο 92. Στην Αμερική είναι 102 και στην Κορέα 115. Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Εχεις να κάνεις φιλαράκο με βλάκες. Περιμένεις ένας που ειναι στο 3 Σιγμα να κάτσει να κάνει εδω την ιδέα του και να έχει την γραμματέα να του έρχεται απο ξενύκτι απο τα μπουζούκια και να σε παίρνει στο τηλέφωνο ο επενδυτής απο Αμερική και να σε ζητάει και να του λεέι "Ειναι στην τουαλέτα αυτή την στιγμη"?

Ενας λαός που θέλει να έχει μοιρα και μέλλον θα ψήφιζε ποτέ ΠΑΣΟΚ ξάνα? Το μεγαλυτερο οικονομικο GANG που έχει δημιουργηθεί ποτέ?

Μα που τα λες αυτά φιλαράκο?»


13 ψήφοι


Εδώ τα μπέρδεψες λιγουλάκι comm. Να τα χαίρεσαι τα μπαν, αλλά κοίτα παρακάτω τι σου έρχεται για τα περί IQ ...

 Αλογοσκούφης

 «"...Αν η Ελλάδα έχει κάτι που αξίζει περισσότερο από τον χρυσό, είναι ένα ανθρώπινο δυναμικό που έχει πολύ καλές γνώσεις των σύγχρονων τεχνολογιών."
Το επόμενο παραμύθι.

"... η Ελλάδα έχει τους περισσότερους διπλωματούχους Phd αναλογικά προς τον πληθυσμό σε όλη την Ε.Ε."
Και αυτό τι λέει? Τίποτα, εάν πάρεις υπόψιν την ποιότητα σπουδών.

…»

3 ψήφοι

 Αλογοσκούφη μου [άκου όνομα που βρήκε !] αν συνεχίσεις με τα περί παραμυθιών, σε περιμένει η … κακιά ερώτηση.

Μια φορά πάντως του την είπες του … εμπνευσμένου.

ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ PhD !!!

 

locron

«Επίσης για το θέμα των PhD, ο αριθμός δεν λέει και πολλά πράγματα, το περιεχόμενο κάνει την διαφορά.

Παράδειγμα: πάρτε το Βιολογικό της Αθήνας. Από τα 80 άτομα του έτους Χ, οι μισοί περίπου έκαναν ή κάνουν διδακτορικό. Οι περισσότερο, πολύ απλά επειδή δεν υπάρχουν δουλειές, γιατί ως βιολόγος άντε το πολύ σαν ιατρικός επισκέπτης να δουλέψεις, οπότε το διδακτορικό χρησιμεύει στο να τους απασχολούν οι καθηγηταράδες με μισθούς πείνας και τα παιδιά να αυξήσουν τις πιθανότητές/μόρια τους για πρόσληψη σε κάποια υπηρεσία.

Πόσες εταιρείς υψηλής τεχνολογίας προέκυψαν από αυτά τα πολλά διδακτορικά;

Εγώ δεν ξέρω καμία.»

5 ψήφοι


Μέχρι τώρα φίλε, μέχρι τώρα.

  

commoditor

@locron,

Ενας καθηγητάκος έδωσε PhD μέχρι και στην φιλλιπινεζα της γυναικας του. Το PhD στην Ελλάδα αλλα και στην Αγγλία είναι οπως λέμε "κάτσε να σε πηδη.."

5 ψήφοι

Να και η τσόντα !

 

s4ris4

 «Ειδικα στην πληροφορικη τυχαινει να γνωριζω αποφοιτους πανεπιστημιακων σχολων , που δεν ξερουν ουτε να κανουν εγκατασταση λειτουργικου, για να μην πουμε για αλλα πιο 'πολυπλοκα' πραγματα οπως αντικατασταση υλικου ή αλλαγη μητρικης.

…»

5 ψήφοι

Μεγάλη κουβέντα ! Οι «επιστήμονές» μας δεν ξέρουν να κάνουν απλές σωματικές εργασίες. Δεν ξέρουν πόση σημασία έχει να μπορούν να στρίψουν μια βίδα, να σκαλίσουν ένα κήπο, να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα …

  

Πέμπτο θέμα : Απλοποιήσεις διαδικασιών

«Αν αυτή η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και κατ΄ επέκταση την ανάπτυξη, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει είναι να μηδενίσει το κόστος ίδρυσης μιας εταιρείας τύπου ΑΕ. Επίσης θα πρέπει να φτιαχτεί μια ανεξάρτητη αρχή για αυτό τον σκοπό που να εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα. Τα καραγκιοζλίκια με τις νομαρχίες πρέπει να σταματήσουν. Επίσης θα πρέπει να φτιαχτεί μια κεντρική ηλεκτρονική πύλη όπου ο κάθε ένας θα μπορεί να ιδρύσει μια εταιρεία σε μηδέν χρόνο και με μηδέν κόστος όπως σε άλλες χώρες.

…»

 

Κρεμόμαστε από τα … αποτέτοια του αγπ, μήπως θελήσει να «προωθήσει» την εταιρεία μας, να φτιαχτεί ανεξάρτητη αρχή [που θα βολέψουμε ;], ώστε να φτιαχτεί η εταιρεία να τα σπρώχνει κ.λ.π. – έτσι δεν είναι ;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ομήγυρις αδιαφόρησε για τις διευκολύνσεις.

Άραγε γιατί «να μένει το βύσσινο» ;

 

 

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να καταλήξουμε.

 

oberon

«Ως προς το ερώτημα του τίτλου αυτής της συζήτησης : θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια εταιρεία που να σβήσει google και microsoft μαζί.

Πληροφορίες μόνο σε όσους δ-ε-ν τους εκφράζει το "ου με πείσεις καν με πείσεις".»

1 ψήφος

 

Ουπς ! Αυτόν κάπου τον … ξέρω. Thanks σειρά !

  

konger

«Κάθε μέρα διαβάζω άρθρα και σχόλια στο Capital ,και αναρωτιέμαι συνέχεια ,- ζω σε ένα κράτος-οικοδόμημα που τα θεμέλιά του ακόμα είναι λάθος φτιαγμένα , όλοι μιλάνε για το λάθος ,τα στραβά και λοξά.... όλοι δείχνουν με το δάχτυλο ..αυτό δεν είναι σωστό εκείνο δεν είναι σωστό .. και όμως κανένας δεν τολμάει να πει ότι για να χτιστεί καινούργια οικοδομή πρέπει να γκρεμίσουμε το παλιό.. και θα περιμένουμε μέχρι να πέσει από μόνο του και να μας πλάκωση .. μα δεν υπάρχει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ να πάρει βαριοπούλα και να πρώτος να αρχίζει το γκρέμισμα ????!!!!!»

4 ψήφοι

 

Δεν μπορεί ! Αυτός έχει διαβάσει τον … ιστορικό λόγο.  

Όπου βέβαια προβλέπεται master plan ώστε να «χτίζουμε – γκρεμίζουμε» χωρίς να ξεπαγιάσουμε στο ύπαιθρο.

 

Χ ΟΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤ...

«… ΌΧΙ... δεν περιμένω τίποτα από την Ελληνική εξουσία, δεν περιμένω τίποτα από τους "λεφτά υπάρχουν", "μαζί τα φάγαμε" και "Mr Playstation" ή "γαλλάτες μάγους" όπως πολλοί φίλοι ονομάζουν τους πολιτικούς μας... όχι αδίκως.....

Περιμένω όμως πάρα πολλά από την κρίση. Περιμένω πάρα πολλά όταν τελικά λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, περιμένω πάρα πολλά όταν μας εξαναγκάζουν ...έστω και εκβιαστικά, να κάνουμε κάποιες αλλαγές (εκβιασμός = θα πάρεις λεφτά αν κάνεις...αυτά...)
Η χώρα μας έχει μια μεγάλη ευκαιρία... έχει...τον "Γερμανό της" που λέμε χαριτολογώντας, όπως στην διαφήμιση ή στο ...ποδόσφαιρο...

…»

 9 ψήφοι 

Πολύ κοντά είσαι ΧΟΧ ! «Πρόκειται για αλλόκοτα μεγάλη κρίση και για αλλόκοτα μεγάλη ευκαιρία». Ψάξε … ποιος το είπε !

 

jgeorg

«…Τελος παντων μην παμε απο το ενα ακρο που ελεγε οτι ο Ελληνας ειναι πανεξυπνος ξεχωριστος λογω DNA ... οτι ο Ελληνας ειναι βλακας και τεμπελης.

Ο Ελληνας "εκπαιδευτηκε" οτι η κουτοπονηρια κερδιζει και οι υπολοιποι ειναι απλα υποζυγια. Συμφωνω με ΧΟΧ οτι εαν δεν μας εβρισκε η κριση και η τροικα θα επρεπε να τα ειχαμε "εφευρει" προκειμενου να μην συνεχιζουμε να αρμενιζουμε προς τον γκρεμο (αφανισμο). Το στοιχημα ειναι απλο.... θα γινουμε μια παμπτωχη επαρχια της ΕΕ οπως ηταν ο ελληνικος χωρος επι βυζαντιου? Θα γινουμε η Αριζονα της Ευρωπης ή θα ιοσοπεδοσουμε τους προνομιουχους προκειμενου να προχωρησει η χωρα και η κοινωνια?»

4 ψήφοι 

Αυτό που λέμε «το μαχαίρι στο κόκκαλο» !

 

eliasan

«Αυτό που χρειάζεται ο νέος που ασχολείται με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο.
Να του πουν, είμαστε μαζί σου και σε στηρίζουμε.
Κάνε τις τρέλες σου κι εμείς εδώ είμαστε!

ΥΓ 1
Νέος: Όχι απαραίτητα ηλικιακά, αλλά νέος στον τρόπο σκέψης.
ΥΓ 2
Και τα δύο "συμβαλλόμενα μέρη πρέπει να είναι ειλικρινή. Τόσο ο "νέος" επιχειρηματίας όσο και το κράτος.»

 Δεν έχει αξιολογηθεί 

5* eliasan – αφού κανείς δεν καταδέχτηκε !

Το έχω ζήσει μικρός και έφτιαξα «παπάδες» !


Alitaras36

«Εγώ πάλι δεν πολυκατάλαβα την φράση αυτή του αρθρογράφου:

"Λόγω του ότι αυτοί οι τρεις φίλοι είναι σοβαροί, θεωρούν πρέπον να ιδρύσουν μια εταιρεία, παρ΄ όλο που δεν λογαριάζουν να έχουν έσοδα για τουλάχιστον δύο χρόνια"

Δηλαδή η σοβαρότητα είναι συνάρτηση του επιχειρείν και της κερδοσκοπίας;
Δηλαδή όλοι αυτοί οι προγραμματιστές που δημιούργησαν τα LINUX, και το ελεύθερο λογισμικό, επειδή πίστευαν ότι η τεχνολογία δεν πρέπει να πατεντάρεται, και δεν έβγαλαν δεκάρα τσακιστή από την προσπάθειά τους ήταν ασόβαροι;

Τέλος, θα ήθελα να πω να ότι μιλάτε πολύ για εξυπνάδα, ΙQ, ηλίθιους Έλληνες και ρεμάλια δημοσίους υπαλλήλους, χωρίς να κρίνετε πολύ τους εαυτούς σας. Μου θυμίζει εκείνο το σύνθημα που λέει "Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε".

Και σας ρωτάω: Η γενίκευση είναι ή δεν είναι γνώρισμα ενός αφελή;
Απλά πράγματα, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι πιο έξυπνοι από εσάς (άσχετα άμα το σύστημα δομής της εργασίας τους είναι άρρωστο) και άλλοι που είναι εντελώς ζώα. Όπως και επιχειρηματίες που κάνουν όντως κάτι δημιουργικό και άλλοι που απλά κοιτούν την κονόμα.

Αρρώστια υπάρχει και στα δύο μέτωπα, και πιθανόν και σε μας που μιλάμε σε αυτό το φορουμ. Λίγη αυτοκριτική μόνο καλό θα μας κάνει.»

3 ψήφοι

 

Να και κάποιος … αληταράς.

Δυο – τρεις κουβέντες σου αληταρά μου σε … αποχαρακτηρίζουν και με το παραπάνω !

 

realmsfiction

«Οι αναπτυσσόμενες εταιρείες βασίζονται στην καινοτομία.
Η καινοτομία έχει μεγάλο ρίσκο.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο λογιστής, το επιμελητήριο και άλλα ΑΣΧΕΤΑ.

Το πρόβλημα για τις νέες εταιρείες στην Ελλάδα είναι η χρηματοδότηση.
Και ιδιαίτερα για τις εταιρείες καινοτομίας.
ΚΑΜΜΙΑ τράπεζα δεν επενδύει σε εταιρείες με ρίσκο.

Στην Αμερική από 10.000 δολάρια μέχρι εκατομμύρια μπορείς να βρεις χρηματοδότηση με μόνο εφόδιο ένα business plan και μια καινοτόμα ΙΔΕΑ.

Η τράπεζα δεν σου ζητάει να βάλεις υποθήκη το σπίτι, τα παιδιά σου και την μάνα σου, και αν η προσπάθεια τελικά αποτύχει, δεν πρόκειται να σου ζητήσει τα χρήματα πίσω, γιατί ΔΕΝ είναι δάνειο. Είναι η συμμετοχή της στην επένδυση από την οποία αν πετύχει περιμένει να πάρει πίσω πολλαπλάσια.

Για κάθε επιτυχημένη προσπάθεια , υπάρχουν τουλάχιστον 10 άλλες που αποτυγχάνουν, αλλά τα κέρδη αυτής που πετυχαίνει υπερκαλύπτουν τις ζημιές πολλές φορές.

Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της τεχνολογικής ηγεμονίας της Αμερικής που της δίνει τεράστια οικονομικά οφέλη.
Η Silicon Valley δεν είναι μόνο τόπος εργοστασίων, και μάλλον σήμερα είναι όλο και λιγότερο καθώς η παραγωγή πάει στο Μεξικό, κίνα και αλλού. Είναι ο τόπος όμως που οι χρηματοδότες πυρετωδώς ψάχνουν έργα να χρηματοδοτήσουν.

Δυστυχώς στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, η νοοτροπία έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, αυτοί που έχουν την ιδέα πρέπει να περιφέρονται στις τράπεζες για να βρουν χρηματοδότηση.

Η σύγκριση είναι απογοητευτική, μάλιστα η σχετική τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει οι Αμερικάνοι στην διαδικασία ανεύρεσης έργων για χρηματοδότηση είναι έτη φωτός μπροστά από τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα επενδυτικά σχήματα.»

 4 ψήφοι 

Απλές και σταράτες κουβέντες ! Μόνο 4 ψήφοι ;

Αρκεί να μην αντιγράψουμε copy paste τις συνταγές. Είμαστε ικανοί για πολύ καλύτερα πράγματα !

  

Φυσικά, φίλε μου, ξέρεις ποια σ-ω-σ-τ-ή ερώτηση έπεται – έτσι δεν είναι ;

 

«Οπότενες τι κάνουμε ;»

 

Η απάντησή μου, φίλε μου, είναι ότι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε λύσεις.

Και, για να τις βρούμε, αρχίζουμε να ξανασκεφτόμαστε κάποιες μπούρδες που μας έχουν σερβίρει από καιρό και μας έχουν πείσει ότι είναι υπεράνω αμφιβολίας.

 

            Πάμε !

 

Πρώτο

Μπορεί στη Σιβηρία να μην φυτρώνουν ελιές, αλλά στην Ελλάδα είναι στο χέρι μας να ανθίσουν οι ιδέες μας.

 

Δεύτερο

Για να ανθίσουν οι ιδέες μας είναι απόλυτη ανάγκη να καταλάβουμε ότι δεν είναι σωστό να αντιγράψουμε αυτούς που έρχονται πίσω μας. Σαφές ;

Κάποια λήμματα θα πάρουμε μόνο.

 

Τρίτο

Η google και η κάθε «google» φτιάχνει προγράμματα για ανθρώπους που τα μυαλά τους έχουν «γίνει κιμάς», όπως έλεγε κάποιος χαμένος πρόωρα.

Εμείς θα φτιάξουμε προγράμματα για ανθρώπους !

 

Τέταρτο

Ας αφήσουν οι διάφοροι τα περί IQ, ιδίως αν σκεφθούν αυτό :

«Το ταλέντο είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν. Η μεγαλοφυϊα είναι σαν τον σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν κάν να δουν». Σοπεναουερ.

Το test IQ μετράει, με test σκόπευσης συγκεκριμένου στόχου, ταλέντα – όχι μεγαλοφυίες. Και ιδέες βγάζουν οι μεγαλοφυίες.

 

Πέμπτο

Στη χώρα της ελευθερίας δεν έχουν θέση οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί που στήνονται για να βάλουν σε σειρά τους άλλους.

Στη χώρα της ελευθερίας τίθενται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι περιορισμοί.

 

Έκτο

Αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα φταίνε οι άλλοι !

 

Έβδομο

Για να φύγουν έντρομοι οι άλλοι αρκεί να φωνάξουμε «ΑΕΕΡΑΑΑ !», όπως ΤΟΤΕ !

Τα ποντίκια έχουν αρχίσει ήδη να φεύγουν από το καράβι της αθλιότητας που βουλιάζει.

 

 

Μερικά ακόμα σχόλια

 

stamatiss1

 «ΜΠΡΑΒΟ, αυτο το αρθρο πρεπει να προωθησουμε ΠΑΝΤΟΥ.
Αυτες ειναι οι μεγαλες αληθειες πεστα χρυσοστομε»

4 ψήφοι 

Για ποιο άρθρο iμιλάς φίλε ;

 

KeepTalking

πολύ καλό το άρθρο μια και λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Ακούει κανείς;

2 ψήφοι 

Ομοίως.

  

graphic1970

«Πολύ καλό το άρθρο αλλά αυτά γίνονται σε άλλες χώρες. Στην ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν γιατί απαιτείται ευελιξία στη λήψη αποφάσεων και φαντασία στην πολιτική η οποία απουσιάζει πλήρως.»

 

Δεν έχει αξιολογηθεί 

Μήπως φίλε να το ξανασκεφτούμε από πού ακριβώς απουσιάζει και πού περισσεύει ;

 

xavaraios

«το καλύτερο άρθρο που διάβασα στο κάπιταλ τους τελευταίους μήνες.
Πρέπει να σταλεί σε όλους τους υπουργούς!» 

Δεν έχει αξιολογηθεί 

Όχι παιδιά, μην τους το στείλετε – είναι ανεπίδεκτοι. Δεν έχω όρεξη.

 

stockmaniac

«το ερώτημα ειναι ρητορικό φαντάζομαι»


Δεν έχει αξιολογηθεί

Σαφώς !

 

teo123

«πολυ καλο το αρθρο Γιωργο. μπραβο.
google στην Ελλαδα αναρωτιεσαι αν γινεται ...
νομιζω μπορει να γινει αλλα θα ματωσουν πρωτα οσοι τη φτιαξουν.
υστερα οταν θα γινουν διασημοι, θα ελθουν τρεχοντας ολα εκεινα
τα λαμογια, παρασιτα, κοπροσκυλα της δημοσιας και πολιτικης ζωης
να βγαλουν μαζι φωτογραφιες οπως συνηθως και να δηλωσουν ποσο
στηριξαν τη προσπαθεια.
Αν ειμουν εγω που θα ειχα φτιαξει την εταιρεια, θα τους αφιερωνα
ενα τραγουδακι απο το γνωστο συγκροτημα ΑΓΑΜΟΙΘΥΤΑΙ.
καληνυχτα.»

Δεν έχει αξιολογηθεί 

Καλή ιδέα τα … κεφαλαία στην…  ευγενική προτροπή !

 

sm_inv

«Το θέμα είναι ιδιαίτερο πολύπλοκο γιατί φταίνει μέχρι τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. 500 πράγματα φταίνε, είναι άδικο να τα ρίχνουμε μόνο στο "κράτος", αν και φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης.

Πρώτα πρώτα ο Έλληνας που ξέρω (δεν γνωρίζω τι γινόταν πριν 30 χρόνια) δεν θέλει το ρίσκο, τις ιδέες, να επιχειρεί. Ο περίγυρος πολλές φορές κατηγορεί τον γνωστό του επιχειρηματία γιατί δεν έχει σίγουρο εισόδημα (!), γιατί πήρε ρίσκο, γιατί δεν έγινε ΔΥ...Πολλοί άνθρωποι έχουν φάει απίστευτη γκρίνια επειδή δεν επέλεξαν μια σίγουρη δουλίτσα στο δημόσιο κι έκαναν τη δική τους δουλειά, ενώ περισσότεροι έχουν σαν όνειρό τους αυτό το πράγμα. Οπότε και όλη τους η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτό, ακόμα και οι σπουδές τους. Έχετε γνωστούς που διάβαζαν όλη μέρα για ΑΣΕΠ, έκαναν μεταπτυχιακά ή παντρεύονταν γι' αυτό, πήγαιναν φροντιστήρια κλπ. Ξεφτίλα.

Βέβαια, μην παραβλέπουμε το γεγονός της γελοίας ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η οποία πολλές φορές εξαντλείτο στο βίντεο κλαμπ, στην καφετέρια, την κρεπερί, το σουβλατζίδικο, το περίπτερο, τα οχήματα επιδοτήσεων, τις δουλειές μεσιτείας-αέρα και τα ταξί. Από το ψώνιο του αφεντικού? Από το γενικότερο αδιέξοδο στην αγορά εργασίας? Από τη μανία πλουτισμού? Λίγο απ' όλα θα λεγα. Η ουσία είναι ότι η επιχειρηματικότητα συνήθως ήταν για γέλια έτσι κι αλλιώς.

Μετά έχουμε τη νοοτροπία του γραφείου. Όλοι θέλουν να σπουδάσουν, πάνε και στο εξωτερικό αν δεν τα καταφέρουν, για να καταλήξουν με κουστούμι και 800€. Τι κι αν στα χωράφια τους ή το χωριό τους θα μπορούσαν να βγάλουν πολύ περισσότερα και με αξιοπρέπεια, τι κι αν ως τεχνίτες θα είχαν καλύτερη τύχη...Όχι, δουλειά με κουστούμι, όχι φόρμα. Ακόμα και με τα μισά λεφτά. Σε αυτό το θέμα πρέπει να τονίσουμε και τη μαύρη εργασία/φοροδιαφυγή/αθέμιτο ανταγωνισμό που διαλύει τον έντιμο και γι' αυτά ευθύνεται κυρίως το κράτος.

Όσο για εμάς τους Έλληνες, τείνω να πιστεύω ότι δεν είμαστε και σαϊνια. Έπαιρνα λόγω δουλειάς τη ΔΕΗ. Βρήκα ένα συνάδελφο μηχανικό που ήταν μια χαρά αλλά βρήκα και μια θεία που δεν καταλάβαινε τίποτα, τούβλο πραγματικά! Πήρα επίσης 1 εναλλακτικό και μια κοπέλα δεν ήξερε ότι από το 2011 άλλαξε η τιμολόγηση της ΔΕΗ εντελώς και μού έλεγε για ό,τι ίσχυε παλιά, επιμένοντας πολύ! Δεν την είχαν ενημερώσει λέει. Μια άλλη αντιθέτως σε άλλο πάροχο ήταν πολύ σωστή. Και από τις 2 εταιρείες περιμένω ακόμα τηλέφωνο βέβαια. Ως μεγάλος πελάτης θα δεχόμουν εγώ τηλέφωνο από αρμόδιο τμήμα μέσα στη μέρα. Η μέρα έγιναν 3 και περιμένω.

Όσο πικρό κι αν είναι, δεν έχουμε πολύ έξυπνο λαό. Υπάρχουν αρκετοί πολύ ικανοί, πολύ έξυπνοι και μέσα σε όλα (πολλοί από αυτούς έχουν σπουδάσει, άλλοι όχι). Αλλά άλλοι τόσοι, ακόμα και με σπουδές, είναι κοιμισμένοι. Στη δουλίτσα τους, δεν κοιτάνε παραπέρα, δεν σκέφτονται, δεν ψάχνονται. Πολλοί εργαζόμενοι είναι κουτοπόνηροι, δεν κοιτάνε το καλό της επιχείρησης και το μόνο που τούς νοιάζει είναι να βγάλουν περισσότερα. Τολμάνε απόφοιτοι Λυκείου και αν, να ζητάνε τα ρέστα για επιχειρηματικές αποφάσεις και να τούς αποδείξει η διοίκηση γιατί κάνει μια κίνηση! Απειλούν με απεργίες επειδή δεν θέλουν να ξεβολευτούν, ενώ όλα γύρω διαλύονται κι ενώ παίρνουν κι αξιοπρεπέστατα λεφτά, συκοφαντούν το χέρι που τούς ταϊζει και σε πρώτη ευκαιρία τα βρίσκουν με το γνωστό ΠΑΜΕ. Και φυσικά ο εργοδότης βρίσκει το μπελά του αν απολύσει συνδικαλιστή, πρέπει δηλαδή να λογοδοτεί για το ποιον θέλει να πληρώνει...

Όταν υπάρχουν όλα τα παραπάνω, συζητάμε για google? Και φυσικά δεν είπα για ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ, όπως λέμε Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, που δυστυχώς ανάγεται στην Ελλάδα στην ουσία μιας επιχείρησης. Που καταντά να λύνει και να δένει, ενώ είναι ο διαχειριστής κι όχι η πηγή εσόδων της επιχείρησης. Γι' αυτό φυσικά ευθύνεται το κράτος και οι νόμοι αλλά όχι μόνο.»

 

3 ψήφοι

Σοβαρός, αλλά απαισιόδοξος φίλε. Turning negative feelings to positive – so simple.

 

restart

«Το εξοδο του ΟΑΕΕ ειναι πραγματικα μεγαλο. Κλαφτηκα για φθηνοτερο ενοικιο στη σπιτονοικοκυρα και πληρωνω 400€ ενοικιο(απο 500) και 400 τοσα ΟΑΕΕ ).
αν προσθεσεις κοινοχρηστα-δεη-σταθερα-κινητα-λογιστη-μειωση ετησιων συμβολαιων-πιεση προμηθευτων-αγχος και πιστολες


σκεφτομαι
1. να παω σε κανα υπογειο
2. να βρω ατομο για συστεγαση
3. να κλαφτω και για αλλη μειωση
4.να δουλευω διπλα για τα ιδια λεφτα
5.να στειλω και τη γραματευ στο καλο και να παω σπιτι μου ...και μετα να απολαυσω τις επαγελματικες ευκαιιες που χαριζει απλοχερα η χώρα !!»

 

1 ψήφος 

Μ-ε-γ-α-λ-ο-φ-υ-ΐ-α !

Συμφωνείς σειρά ;

 

eliasan

«Για να είμαστε αντικειμενικοί, Google είναι μόνο μία σε όλο τον κόσμο.

Από τα χιλιάδες (εκατοντάδες χιλιάδες αν θέλετε) χαρισματικά άτομα σε όλο τον κόσμο μόνο λίγοι από αυτούς συνέλαβαν την ιδέα ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να την πραγματοποιήσουν.

Άλλο η ιδέα, και άλλο η επιτυχημένη υλοποίησή της.

Το θέμα στην Ελλάδα είναι υπαρξιακό και μεταφυσικό. Το σύστημα και η κοινωνία δε θέλει κάποιοι να ξεχωρίζουν. Δε βλέπουν αυτούς που ξεχωρίζουν ως ευκαιρίες για βελτίωση. Τους μισούν και τους πολεμούν.

Αλλά και αυτοί που ξεχωρίζουν, ως παιδιά του υπαρξιακού και μεταφυσικού προβλήματος, δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν τους άλλους. Θα πρέπει να πάνε σε άλλο περιβάλλον για να αναδειχθούν.

Όλα τα παραπάνω έχουν περάσει στη νομοθεσία, οπότε η μπαχαλοποίηση είναι κι επίσημη.

Η πρότασή μου;
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
Μην τον τυλίγετε σε μία κόλλα χαρτί.
Αναδείξτε την τάση του να προβάλλει τα επιτεύγματά του. Αναδείξτε τον υγιή ανταγωνισμό.
Δώστε σωστά παραδείγματα.

Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η φύση και η ιδιοσυγκρασία μας...»

 

1 ψήφος

Δεν το είδα νωρίτερα ρε eliasan να μην κάθομαι να γράφω Κυριακάτικα !

Η μόνη διαφορά μας είναι στη στάση μας :

 

π.χ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

Δεν καταλαβαίνουν από παρακάλια …

 

Σχόλια

06/02 23:01  PREMIUM

Σειρά βλέπω το «Ναυαγό» με τον Τομ Χανκς …
Μαζί με τα … « μάτια » … τ-ο-υ και τα μάτια της …

Αυτή την « καινοτομία » εφαρμόζω από … ΤΟΤΕ …

Οπότενες … Δεν προλαβαίνω όλα τα σχόλια στο διάλειμμα των διαφημίσεων !

Στην καθημερινότητά μας πάντως έ-ν-α θα πρέπει να συμβεί πριν απ΄ όλα τα «άλλα» :

Στήριξη και αδερφοσύνη μεταξύ των Ελλήνων στα … ΕΥΚΟΛΑ …

Θα μπορούσε νάλεγε ο ποιητής και :

Αυτά τα … μάτια …

http://www.youtube.com/watch?v=pNdh7JWOPRg

Τα μάτια τους είναι κόκκινα απ' την αγρύπνια.
Μια βαθιά χαρακιά σφηνωμένη ανάμεσα στα φρύδια τους
σαν ένα κυπαρίσσι ανάμεσα σε δυο βουνά το λιόγερμα.
~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~
06/02 23:09  oberon
Σειρά κάτι μου λέει ότι τσάμπα παιδευόμουνα ...
~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~
06/02 23:14  PREMIUM
Σειρά ... Νομίζεις ότι στο Harvard ήταν λεύτερος ????
Και ο πιτσιρικάς του fb και ο Γκέιτς ήταν leave of absence !
Έχεις πάντως δίκιο με τα περί ε-λ-ε-υ-θ-ε-ρ-ί-α-ς !
Ας ελπίσουμε να <τ-η> δώσουν στην ευρύτερη περιοχή μας !
http://www.capital.gr/News.asp?id=1129410
Μας την οφείλουν ή μάλλον τη δικαιούμαστε από ... ΤΟΤΕ ! :-)
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
06/02 23:22  oberon
Δεν πρόκειται να την δώσουν σειρά, θα τους την παρουμε.
06/02 23:42  PREMIUM
Σειρά ... Αύριο είναι μια καινούργια μέρα !
Ποιος ξέρει, τί θα φέρει η ... παλίρροια ...
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
06/02 23:45  oberon
Κάτι μου λέει ότι ετοιμάζεις σουζες ...
06/02 23:46  PREMIUM
Ό,τι "πουν" τα ... β-ο-υ-ν-ά ! :-)
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
07/02 00:02  oberon
Τα βουνά είναι χιονισμένα. Άρα θα είναι άσπρη μέρα !
Το βρήκα ;
07/02 00:14  PREMIUM
Σειρά ... Από -5 βαθμούς το πρωί στις 6 στο Δίστομο γύρισα στις 3μμ για να μην πληρώσω και διόδια :-) με + 15 βαθμούς !

Ελπίζω να μη λιώσουν γρήγορα τα χιόνια ! :-)
ΥΓ. Για Καλη-νύχτα ! http://www.youtube.com/watch?v=s9PWRCfv01A
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
07/02 08:44  oberon
καλημέρα αδέρφια !

http://www.youtube.com/watch?v=OHBZa6yssQo

Μόνο σε αυτή τη χώρα συμβαίνουν αυτά σειρά.
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
07/02 09:39  PREMIUM
Καλημέρα σειρά ! Να ποστάρω και το "δικό" μου με μετάφραση στα Αγγλικά, γιατί μας διαβάζουν και ... "ξ-έ-ν-ο-ι" !
http://www.youtube.com/watch?v=EbzbsyoukOU
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
07/02 09:55  oberon
"πώς να δεθεί η Μεσόγειος με σκοινιά ;" - καλή ερώτηση σειρά !
07/02 09:57  KFWPARTNERS
ας βάλει σειρηνες
ολοι θα σκεφτουν να το παιξουν οδυσσεας
07/02 10:01  PREMIUM
Σειρά ... τυχαία λες μου το αφιέρωσαν το πρωί στον derti fm ?????
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
07/02 10:23  oberon
kiki's xo καλή ιδέα - τι IQ έχεις ;

σειρά δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο ...
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
07/02 12:32  oberon
"Διώξτε τους να τελειώνουμε..."
Του Γιώργου Κράλογλου

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1129884

"Το 1981 όταν το τότε ΠΑΣΟΚ νόμιζε ότι ήταν σοσιαλιστικό κόμμα όρμησε στη βιομηχανία και εφαρμόζοντας την πολιτική της ντουντούκας, έριχνε τα «κάστρα της ολιγαρχίας» και κρατικοποιούσε Τσάτσους, Κατσάμπηδες, Στράτους, Κεφαλάδες, Καρελαίους, Δράκους , Μποδοσάκηδες, ESSO, και ότι άλλο ότι μπορούσε.

Στην αντάρα αυτή και με την «μέθοδο των προβληματικών» βολεύτηκαν για τα καλά και αρκετές μπατιρημένες ιδιωτικές επιχειρήσεις και αρκετοί μπαταχτσήδες «επιχειρηματίες».

...

Θα σταθώ όμως στο γεγονός που παραμένει ακόμη στην σκιά. Ότι αν καταφέρουμε να ξηλώσουμε μετά την βιομηχανία (την ευρωπαϊκού τύπου βιομηχανία και όχι αυτό λέμε σήμερα ελληνική βιομηχανία) και την ελληνική ναυτιλία τότε έχουμε επιτύχει το μέγα όραμα. Κρατάμε μόνο ό,τι μείνει από τουρισμό και επιστρέφουμε ολοταχώς στο «συρτάκι ντανς»."

Είναι αυτό που λέμε fatal error. Απειλούν την "ιερή αγελάδα" μας.
Τ-έ-λ-ο-ς.
Ο τίτλος τα λέει όλα.
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
13/02 02:51  GIASEMI
όμπερον,αυτό είναι όντως δύσκολο!
αλλά είναι και η ώρα τέτοια,οπότενες...καλό ξημέρωμα!
13/02 10:01  oberon
μια επανάληψις δις θα ... ευκολύνει την κατάσταση - δεν νομίζετε ;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις