Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Ένας κούκος φέρνει την άνοιξη …
884 αναγνώστες
Κυριακή, 3 Απριλίου 2011
21:59

 

Πάμε !

 

Ελληνίδα, Έλληνα,

Θα σου φανεί παράξενο, αλλά θα ήθελα να σου πω ευθέως ότι – κατά πάσα πιθανότητα ! – δ-ε-ν πρέπει να διαβάσεις αυτό το κείμενο. Δεν είναι για τους πολλούς, είναι για λίγους.

Είναι τελείως φυσιολογικό και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι στα δύσκολα δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει μία μαζική αντίδραση. Ο απλός κόσμος δεν είναι σε θέση, όχι να πιστέψει σε οράματα, αλλά αδυνατεί ακόμη και να τα ακούσει.

 

Προσωπικά έχω προσπαθήσει, ως μηχανικός με περγαμηνές π.χ. σε μελέτες ύδρευσης, να κινητοποιήσω απλούς ανθρώπους του χωριού μου. Παρ’ ότι με πιστεύουν ότι ξέρω να δώσω εγγυημένες λύσεις, τους αγχώνει η ίδια η προοπτική της επίλυσης του προβλήματος. Αδυνατούν επίσης να με συνδράμουν στο ελάχιστο.

 

Φυσικά πολλοί, σε άλλα μέρη, προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η προοπτική, όμως, αυτών των αντιδράσεων είναι ασπιρίνες για τον καρκίνο. Τόσο απλό, τόσο ωμό.

Ποιος πιστεύει ότι π.χ. περνώντας τσάμπα από τα διόδια πλησιάζουμε στην επίλυση των αλλόκοτα μεγάλων προβλημάτων της χώρας μας ; Καλή και χρήσιμη η αντίσταση, αλλά μέχρι πού μπορεί να μας πάει ;

Για την επίλυση των προβλημάτων χρειάζονται δημιουργικές ιδέες. Χρειάζονται μυαλά που να μπορούν να συλλάβουν πλάνα εκτός των ορίων της σημερινής λογικής. Out of the box solutions αγγλιστί.

 

Ο Albert Einstein το είχε θέσει ως εξής : «Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε».

 

Ως λαός έχουμε διαπρέψει σε τέτοιες επινοήσεις. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ; Την έξοδο του Μεσολογγίου, το Δούρειο Ίππο, τον τρόπο που έλυσε ο Μεγαλέξανδρος το γόρδιο δεσμό, το τεστ Παπανικολάου, τις τόσες επιστήμες, την φιλοσοφία μας ;  Δεν υπάρχει τέλος σε αυτό τον κατάλογο !

Πολλοί λαοί μπορούν να υπερηφανευτούν για επιτεύγματα, αλλά εμείς είμαστε κάτι άλλο. Επί τέλους δεν είναι εθνικιστική κορώνα, είναι απλή ιστορική διαπίστωση.

 

Σήμερα καλούμαστε να βρούμε λύση στο – κατά την ταπεινή μου γνώμη – πλέον αλλόκοτο πρόβλημα που αντιμετώπισε ποτέ αυτό το Έθνος. Η αυτοκαταστροφική μας διάθεση, ο πατροπαράδοτος διχασμός μας, έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Έχει αποσυντεθεί ο κοινωνικός ιστός, οι παρέες έχουν μικρύνει απελπιστικά, η αλληλοβοήθεια έχει μηδενισθεί. Οι πάντες τρέχουν για τα τρέχοντα θέματα.

Άλλοι υποκύπτουν, εγκλωβίζονται, ξεπουλάνε την περιουσία τους όσο – όσο. Άλλοι κάνουν περιουσίες και καριέρες «πατώντας επί πτωμάτων».

Ελάχιστοι σκέφτονται το αύριο, ακόμη λιγότεροι το μέλλον. Οι πολλοί αλληλοσκοτώνονται για το μοίρασμα της πίττας, οι λίγοι πρέπει να ψάξουν για το πώς θα μεγαλώσει η πίττα.

Οι πολλοί ψάχνουν για ενόχους, οι λίγοι πρέπει να κάτσουν να βρουν τις αιτίες των προβλημάτων, να εντοπίσουν τον πυρήνα της μακροχρόνιας κακοδαιμονίας της αναμφισβήτητα προικισμένης φυλής μας.

Και στη συνέχεια πρέπει να βάλουν κάτω τα δεδομένα του προβλήματος, να σκεφθούν τις λύσεις, να κάνουν πλάνα «με αρχή, μέση και τέλος» και – κυρίως ! – να οδηγήσουν αυτό το Λαό στην πραγματοποίηση των στόχων.

 

Δεν είναι εύκολο να συμμετάσχουν πολλοί σε αυτή την αναζήτηση του μέλλοντος της πατρίδας μας. Μπορούν να συμπαρασταθούν ψυχικά και δεν είναι καθόλου λίγο αυτό.

 

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ένα αλλόκοτο ιστορικό προηγούμενο, την απόπειρα του Λάμπρου Κατσώνη να απελευθερώσει την πατρίδα από τον Τουρκικό ζυγό. Ναυάγησε – ως γνωστόν – ο στόλος του στα φουρτουνιασμένα νερά του στενού Εύβοιας – Άνδρου, πιο γνωστού ως Κάβο Ντ’ Όρο.

Οι υπόδουλοι, που ο ήρωας ήθελε να απελευθερώσει, τον ειρωνεύτηκαν : «Σαν σου αρέσει μπάρμπα Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Άνδρο».

 

Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες ! Δεν μπορούμε να είμαστε άλλο «ο λαός της δικαιολογίας». Πέρασε από στόμα σε στόμα αυτή η αθλιότητα γιατί ταίριαζε στα αισθήματα φθόνου των πολλών.

Στην παρούσα όμως συγκυρία δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες αυτοϋπονομευτικές πολυτέλειες. Ο εχθρός – όποιος και αν είναι ! – δεν αστειεύεται. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Ακόμα περισσότερο είναι αναγκαία μια στοιχειώδης ηρεμία, γιατί οι λύσεις πρέπει να επινοηθούν. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια χειροπιαστή λύση – στόχο όπως η απελευθέρωση το ’21 ή η αντίσταση στον άξονα το ’40.

 

Χρειάζεται η άμεση κινητοποίηση ενός Εθνικού think tank, μιας Εθνικής Δημιουργικής Πρωτοπορίας.

 

Έλληνα πατριώτη,

Σε αυτή την αναζήτηση του μέλλοντος της πατρίδας μας έχουν αποτύχει παταγωδώς τα σημερινά κόμματα. Έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε ακατάσχετες αντεγκλήσεις. Έχουν καταξιώσει τη χυδαιότητα.

Και οι πληγές είναι ανοιχτές.

 

Προσωπικά αισθάνομαι ότι, σε αυτό το Εθνικό think tank που εισηγούμαι, έχω τη δυνατότητα να συμβάλω πολλαπλά και ουσιαστικά.

Πρώτα απ’ όλα αισθάνομαι ότι το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» δεν με φέρνει σε δύσκολη θέση. Είχα «το δάχτυλο στο μέλι» και το έφτυσα αηδιασμένος και με βαρύ προσωπικό κόστος. Πήγα κόντρα στη λαίλαπα της μεταπολίτευσης, ενώ μπορούσα κάλλιστα να είμαι «πρώτο τραπέζι πίστα».

Κατά δεύτερον μπορώ ανερυθρίαστα να ισχυρισθώ ότι έχω καταθέσει δημοσίως ιδέες που μπορούν να φέρουν μια πραγματική κοσμογονική αλλαγή. Δεν είναι ώρα για συνθήματα, είναι ώρα για δημιουργία.

Τέλος διαθέτω αποδεδειγμένες δεξιότητες συντονισμού ομάδων μελέτης, με έμφυτη τάση στην εξεύρεση ιδιαζουσών λύσεων. Μια φίλη στο internet με είχε συγκινήσει γράφοντας δημοσίως «Κώστα όλους μας ανεβάζεις».

 

Απευθύνθηκα σε πολλούς υψηλά ιστάμενους αυτής της χώρας, ζητώντας την αξιοποίηση των υπηρεσιών μου στην εξεύρεση λύσεων. Πολλοί συγκινήθηκαν, αρκετοί συμφώνησαν, οι πάντες αδράνησαν.

Η δικαιολογία εύκολη, η εξήγηση απλή : δεν είμαι συμβατός με το σύστημα. Είναι οριστικό !

 

Έλληνα πατριώτη,

Αισθανόμενος βέβαιος για τις δυνάμεις μου αλλά και για τις κρυμμένες δυνάμεις αυτού του Λαού, απευθύνομαι στους λίγους που ψάχνουν για την Έξοδο, που είναι ικανοί να οραματισθούν ρεαλιστική νικηφόρα διέξοδο, να συστρατευθούμε άμεσα.

Μακάρι, όταν μαζευτούμε, να βρεθεί ένας πιο ικανός από τον υποφαινόμενο. Θα υποχωρήσω πρόθυμα.

 

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι το χρέος να προχωρήσω. Χρέος απέναντι στους προγόνους μου, απέναντι στην οικογένειά μου, απέναντι σε όλα τα παιδιά που πάντα λάτρευα.

Χρέος απέναντι σε όσους με στήριξαν στην μακρόχρονη προσωπική μου προσπάθεια αυτογνωσίας και αναγέννησης.

 

 

ΙΔΡΥΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»

 

Καταθέτω ως βάση διαλόγου το με αρ. πρωτ. 8979/8.12.2010 έγγραφό μου προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνοδευόμενο απ’ όλα τα δημοσιευμένα άρθρα μου στο capitalblogs.gr, τον τύπο της ιδιαίτερης πατρίδας μου, το Ε.Δ. του ΤΕΕ.

Προσκαλώ δημοσίως όσους αισθάνονται ικανοί και πρόθυμοι να θέσουν μια τέτοια δραστηριότητα στις προτεραιότητές τους, να συστρατευθούν.

Ο διάλογος θα ξεκινήσει άμεσα στο fb, στο επώνυμο blog μου και σε δημόσιες συζητήσεις. Όσοι μπορούν να διαθέσουν ακόμη περισσότερο χρόνο, ας επικοινωνήσουν άμεσα. Email : ktzan@tee.gr.

 

 

Διμηνιό Κορινθίας

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

 

 

 

Κώστας Νικ. Τζαναβάρας

πατέρας τριών Ελληνόπουλων

 

Σχόλια

03/04 22:30  PREMIUM
Σειρά ... μόλις συμπληρώσαμε τις απαραίτητες 20 εμφανίσεις !

ναι λοιπόν στο ... ν.ε. !
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
03/04 22:34  oberon
Σειρά είπαμε : για λίγους !
Δεν είχα αμφιβολία ότι θα σε είχα κοντά !

Για τα μπεκατσόνια, τα σκαντζίκια και όλα τα παιδιά Χρήστο !
03/04 22:50  PREMIUM
Σειρά ... Δύσκολο πια <πράμα> οι θυσίες για την πατρίδα !
Γεμίσαμε ... IBίτες και ... GCEτες !

Εξάλλου ακόμη και οι Γερμανοί ... ΤΟΤΕ ...
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=28282
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
03/04 22:55  oberon
Σειρά θα φτιάξουμε τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Ελληνικά !

Εμείς είμαστε σαν τον ... Οβελίξ : "μαστουρωμένοι" για την πατρίδα από την ώρα που γεννηθήκαμε !
03/04 22:59  PREMIUM
Είσαι δεμένος καλά στο κατάρτι στη δεύτερη τράτα ?????
http://www.youtube.com/watch?v=lhNUUCCLQZ4&feature=player_embedded
Περίμενε να μαζέψω άλλα 50.000 τεμάχια για την τρίτη !
Αν και δε βλέπω συμμετοχή εκτός αν εμφανιστεί η Μαρίτσα !
~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~
03/04 23:06  oberon
Σειρά σε βρίσκω λίγο βιαστικό. "Αγάλι αγάλι ..." !
03/04 23:46  Apolitic
Κώστα θα συνδράμω και εγώ όσο περνάει από το χέρι μου.
Σε δεύτερο χρόνο θα σου επεσήμαινα τα εξής (από την εμπειρία μου στο μάρκετινγκ)
Το όνομα παραπέμπει σε εθνικιστικό κόμμα.
Γνωρίζω τις προθέσεις σου και το επισημαίνω για να μην γίνει αυτό που έπαθα στο blog μου που μόλις έβγαλα μια μακροοικονομική ανάλυση μου γράψανε τις 62 προτάσεις αέρος-εδάφους της Μπακογιάννη σε 9 μηνύματα.
Προτείνω να αποφασίσουν τα μέλη για το όνομα τις θέσεις τους στόχους και τον τρόπο δράσης.
Επειδή κάπως πρέπει να λέγεται αρχικά εγώ θα πρότεινα (προσωρινά) το κίνημα ή δράση ή ομάδα εργασίας, των bloggers, του ισόχωρου ή ότι άλλο.
Ο τρόπος οργάνωσης να παραμείνει διαδικτυακός μέχρι να διαμορφωθούν συγκεκριμένες πλειοψηφικές θέσεις εντός των ομάδων εργασίας.
Ετοιμάζω ένα e-shop για την επιχείρηση μου και θα πιέσω τους προγραμματιστές να με βοηθήσουν στην δημιουργία ενός ανοικτού site με στόχο την διαδικτυακή οργάνωση εθελοντικών ομάδων εργασίας για την
α) Βελτίωση-κωδικοποίηση-σύμπτυξη του νομικού μας κώδικα
β) Την ηλεκτρονική ψηφοφορία και σχολιασμό των πεδίων εργασίας
γ) Επώνυμων δημοψηφισμάτων για τις αποφάσεις των κυβερνόντων με στόχο την πίεση προς τα πάνω
δ) Την συμμετοχική έρευνα για την στόχευση της ελληνικής οικονομίας με κατάληξη την παραγωγή ενός πλαισίου δράσεων και εφαρμογών που σε συνδυασμό με το α) θα αποτελέσουν τις λύσεις εξόδου από την κρίση
ε) Την μορφή της παιδείας που πρέπει να λάβουν τα παιδιά μας από τον παιδικό σταθμό ως το μεταπτυχιακό
στ) Την εξωτερική πολιτική ώστε να αποφασίσουμε κατά πλειοψηφία τι θέλουμε τελικά σαν έθνος και πώς θα το πετύχουμε αυτό
ζ) Την αναμόρφωση της δημόσιας υγείας και τον συγκερασμό της ισόρροπα με την ιδιωτική
η) Την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας (περιφερειακής και κεντρικής) με εφαρμογή καινοτομίας
θ) Την εμπορική και πολιτιστική προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό προσαρμοσμένες στην σημερινή πραγματικότητα
και άλλα…
Πιστεύω ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού η ατομικότητα του κάθε ενός ανεξαρτήτου κομματ
03/04 23:49  Apolitic
Πιστεύω ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού η ατομικότητα του κάθε ενός ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης στο πλαίσιο της άμεσης δημοκρατίας.
http://apolitic.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=30025&blid=485
Να αποφευχθούν τα καπελώματα αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει ελευθερία θεματικής σύμπραξης με οποιοδήποτε φορέα στην βάση συμβολαίων (γραπτών με ρήτρες) για την στήριξη, προώθηση και εφαρμογή επεξεργασμένων κοινά αποδεκτών πρακτικών λύσεων μέσα από την δουλειά που θα γίνει στο site.
Την σύμπραξη με άλλες ομάδες εργασίας (Think Tanks) για την ταχύτερη και πρακτικά εφαρμόσιμη εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.
Τέλος σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ασχοληθώ σε πρώτη φάση τουλάχιστο με μικροπροβλήματα συντεχνιών τοπικών ομάδων ή παραδοσιακών δομών όπως τα υπάρχοντα κόμματα που λόγο ιδεολογικών συμφερόντων δεν τους ενδιαφέρει το σύνολο των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Θεωρώ ότι αν βρούμε τον τρόπο να δουλέψουμε και συμφωνήσουμε μια κρίσιμη μάζα επιστημόνων, για μια λειτουργική και δυναμικά εξελισσόμενη κοινή συνισταμένη δομή τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.
04/04 00:00  oberon
Δημήτρη καλησπέρα,

Σε ευχαριστώ για τη διάθεση συνδρομής και η εμπειρία σου στο marketing είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.
Να σου πω επίσης ότι σου "έκλεψα" τον όρο think tank που είχα κάπως ξεχασμένο.
Συμφωνούμε και στη διαδικτυακή εκκίνηση του διαλόγου.

Από εκεί και πέρα θα ήθελα να σου πω ότι βασικό στοιχείο του κόμματος είναι οι εισηγήσεις μου. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι πρόκειται για τελείως νέες ιδέες.
Επομένως, όσοι ενδιαφέρονται, δίνουν πρώτα κάποια αναγκαία προσοχή σε αυτές.

Και στο θέμα της άμεσης δημοκρατίας που λες έχω συγκεκριμένη πρόταση. Στην έχω πει στο blog σου : web-αριστοδημοκρατία.
04/04 00:15  Apolitic
Πάνω σε αυτή την λογική που συμπίπτουμε έγραψα για "δυναμική δραστηριότητα" εννοώντας ότι η πλειοψηφία θα αποφασίζει ανοικτά για τα πάντα, με την προϋπόθεση να σχολιάζει τεκμηριωμένα και να προτείνει εναλλακτικές.
04/04 00:24  oberon
Εστιάζεις και εσύ στις διαδικασίες Δημήτρη.
Εστιάζω σε δημιουργικές δράσεις.

Το σύστημα π.χ. "διακίνησης αγροτικών προϊόντων πόρτα - πόρτα" είναι από μόνο του μια κοσμογονία. Αλλάζει η χώρα. Αναστρέφεται η εσωτερική μετανάστευση.

Το έχω συζητήσει με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς και έχουν εκπλαγεί. Μόνο που δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

Το PFD try score φιλοδοξεί να αλλάξει τον παγκόσμιο μαζικό αθλητισμό.

Το "Κόρινθος, όμορφη πόλη" θα αλλάξει την κυκλοφορία στις πόλεις όλου του κόσμου.

Όταν λέμε "δυναμική δραστηριότητα" εννοούμε σηκωμένα μανίκια για δημιουργία με brainstorming, όχι δημοκρατίες του συρμού.
04/04 00:40  Apolitic
Επεξεργασία νερού για την υδροδότηση όλης της Ελλάδας. Μελέτη – Κατασκευή και λειτουργία από αμιγείς η μικτές εταιρίες(μειοψηφική συμμετοχή του δήμου ή καταναλωτών δημοτών) με προσυμφωνημένη παραγωγή και ποιοτικές προδιαγραφές, με 10-15ετή συμβόλαια και εξάντληση των ευθυνών των δήμων στον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο του παρεχόμενου αγαθού στο κεντρικό αντλιοστάσιο και την είσπραξη των καταναλώσεων. Άμεσα και χωρίς επιδοτήσεις.
04/04 00:47  Apolitic
Να προσθέσω αυτή η μορφή ακολουθείτε διεθνώς στα πραγματικά ΣΔΙΤ (σε αντιδιαστολή με τα ελληνικά λαμόγιο-ΣΔΙΤ)
04/04 00:53  Apolitic
Θα έβλεπα θετικά και δράσεις σιωπηλών μποϊκοτάζ ξένων προϊόντων μέσω των bloggers για την επίτευξη στρατηγικών Ελληνικών θέσεων στην Ευρώπη και στους διεθνείς οργανισμούς.
04/04 08:16  oberon
Δημήτρη καλημέρα,

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου για τις υδροδοτήσεις. Θα ήθελα άμεσα link.

Εκείνο που θα είχα να πω [ως "σαράντα χρόνια φούρναρης"] είναι ότι στην σ-η-μ-ε-ρ-ι-ν-ή Ελλάδα το "μελέτη - κατασκευή" σημαίνει υποβαθμισμένη μελέτη. Δυστυχώς.
Έχω αντιπροτείνει τον τεχνικό ανταγωνισμό.

"Μελέτη το παν"
Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

http://oneirokolakairinisnyktas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=23652&blid=396

Είναι ομιλία μου σε διημερίδα του ΤΕΕ τις παραμονές των εκλογών του 2009 ...

Νομίζω ότι θα αναβάθμιζε την αποτελεσματικότητα του συστήματος που παρουσιάζεις ένα σύστημα ταχυ-διαγωνισμών μελετών. Μπορώ να στο αναπτύξω, αν ενδιαφέρει.
04/04 08:19  oberon
Για τα μποϊκοτάζ θα έλεγα να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι ένα πολύ δυνατό όπλο που δεν πρέπει να αφήσουμε να αχρηστευθεί με πρόχειρη χρήση.

Πάντως το έχω εμφανίσει στο άρθρο μου
“Problem solving”
Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010 01:09

http://oneirokolakairinisnyktas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=25473&blid=396

Αναφέρεται σε πόλεμο για την ειρήνη !
04/04 10:50  oberon
Η γνώση είναι δύναμη στα χέρια των δυνατών - δηλ. των Ελλήνων !
04/04 14:09  Apolitic
Κώστα το κλειδί είναι στο "Λειτουργία". Ο δήμος με ένας χημ. μηχανικό (προβλέπεται στον Καλικράτη ένας για κάθε ΔΕΥΑ) και ένα ροόμετρο ελέγχει τις προδιαγραφές και την ποσότητα. Η "λειτουργία" εξασφαλίζει την βέλτιστη μελέτη γιατί το κόστος συντήρησης βαρύνει το συμπράκτη και όχι τον δήμο.
Περισσότερα σε PM γιατί μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση δημόσια.
04/04 17:33  oberon
Δημήτρη συμφωνώ ότι χρειάζεται PM.

Στο fb γίνεται χαμός και εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσουμε με μια καινοτόμα δράση κοσμογονικών διαστάσεων.

Ταυτόχρονα θα δούμε και την ιδέα σου.

"Όταν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου, βρες ένα πολυάσχολο, οι άλλοι δεν έχουν χρόνο" - πλάσαρέ με !
14/04 20:35  GIASEMI
ο Αϊνστάιν έχει πει κι άλλα όπως "η φαντασία είναι σπουδαιότερο εφόδιο από τη γνώση"εσύ τα έχεις και τα δυο, οπότενες Καλή Τύχη γιατί κι αυτή χρειάζεται σ'αυτό που ξε-κίνησες...
14/04 21:39  oberon
Μαρία ευτυχώς που μου το ... θύμησες !

Ο Δημήτρης είχε δίκιο και θα άλλάξω τον τίτλο, ταυτόχρονα με την ιδρυτική διακήρυξη.
Και οι εξελίξεις θα ξεπεράσουν τις ,,, γνώσεις και την ... φαντασία σου ! Check it !

"Η γνώση είναι δύναμη στα χέρια των δυνατών, δηλ. των Ελλήνων". Υπογράφω.
21/04 11:21  oberon
"Τι καταργείται μαζί με τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων"
Του Νεκτάριου Β. Νώτη

http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1177244

"Πολλά βήματα μπροστά αναμένεται να προχωρήσει το φορολογικό σύστημα της χώρας, αν γίνει πράξη η πρόθεση του υπουργείου οικονομικών για πλήρη κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και έπεσαν στο τραπέζι προτάσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες και έμπειρους φοροτεχνικούς, που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο όργανο, για το πώς μπορεί να γίνει η μετάβαση στην πραγματικά νέα εποχή, που θα έρθει στις σχέσεις εφορίας και επιχειρήσεων.
..."


Καλά να μη διαβάζουν ερμάκο, αλλά ούτε ... oberon ; Επιτρέπεται σειρά ;

«Υπάρχει δίκαιο φορολογικό σύστημα ;»
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

http://oneirokolakairinisnyktas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=23646&blid=396

[2010 (δέκα) σειρά, μην ξανακάνεις λάθος στο ψάξιμο ...]
21/04 11:27  PREMIUM
Σειρά ... Εγώ πάντως ποτέ δ~ε~ν τα συμπλήρωσα από το 1985 ... :-)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις