Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Σειρά [κράταααα !] 5 και μία !!!!!
881 αναγνώστες
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011
11:00

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΟΣ

[είμαι περίεργος τί είχα γράψει]

 

Γράμμα στη GIASEMI 

353 αναγνώστες
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010
20:27


 

 

Ομορφιά μας,

 

Θέλω, πρώτα από όλα, να σε ευχαριστήσω για τη δροσερή παρουσία σου στη μπλογκογειτονιά μας.

 

Κάποιες άλλες δροσερές παρουσίες μας έχουν … εγκαταλείψει, αν και τους δώσαμε μπόλικη σημασία και τις ανεβάσαμε ψηλά – ψηλά στα charts

Ί-σ-ω-ς δ-ε-ν έπρεπε να τους δώσουμε τόσο μπόλικη.

 

Κάποιες άλλες θηλυκές παρουσίες έχουν αποσυρθεί και κάτι μου λέει ότι κάτι γράφουν …

 

Μια άλλη θηλυκή παρουσία πέταξε το σφουγγάρι στα σκουπίδια …

 

 

Επίσης, θέλω να σε ευχαριστήσω για την όμορφη «όχληση» σου προς εμένα για προμήθεια γραμματοσήμων !

 

Ξέρεις είναι ακριβώς το σύστημά μου στην επικοινωνία : Λέω στον άλλο όση ακριβώς πληροφορία χρειάζεται για να καταλάβει αυτό που του ζητάω.

Αν δεν καταλάβει, τότε αφ’ ενός δεν θέλει να μου το δώσει (οπότε γλύτωσα τα λόγια μου) και αφ’ ετέρου «ούτε γάτα ούτε ζημιά».

 

Κάπως έτσι κατάλαβα ότι θέλεις και εσύ ένα γραμματάκι, όταν μου έγραψες :

 

«τι έγινε?τελείωσαν τα γραμματόσημα?

έχω να ομολογήσω οτι τα τελευταία σου γράμματα τα κατάλαβα αν όχι στο 100% ένα 80% το χω.
Ποιός απο τους δυο μας έχει κάνει την πρόοδο?
απάντηση:ο chief των ξωτικών!»

 

 

Κάπως έτσι άλλαξα γνώμη στο να είναι το παλιό «γράμμα στον χορδιστή συναισθημάτων» ο επίλογος του πρώτου μέρους της παρουσίας μου ως blogger.

 

Εννοώ ότι επίλογος θα είναι αυτό το γράμμα σε εσένα.

 

 

Γιατί ; Πολύ απλό : δ-ε-ν υπάρχει διάλογος και κυρίως δ-ε-ν υπάρχει διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο.

 

Και ο μονόλογός μου ουσιαστικά έχει εξαντληθεί. Μαζί και οι ψυχικές μου δυνάμεις να τον προβάλλω σε αυτιά που στο κάτω – κάτω δ-ε-ν έχουν καμία διάθεση να τον ακούσουν.

 

Είναι μια ερμηνεία της ερώτησης σε εμένα του «Ο_Κουκλος» σήμερα το πρωί στο άρθρο μου Last porn movie

 

 :

«oberon
Με ποιόν μιλάς ???????»

 

Έβαλε ο άνθρωπος 7 (!) ερωτηματικά …

 

 

Και φυσικά άφησε εντελώς φλου το τι ακριβώς ρωτάει. Του αρκεί προφανώς ότι αυτός ξέρει τι ρωτάει. Δ-ε-ν τον πολυενδιαφέρει τι θα καταλάβω.

 

Και φυσικά εγώ πήρα την πρώτη ερμηνεία που μου κατέβηκε στο κεφάλι και έγραψα από κάτω ένα σχόλιο που μπορεί να θεωρηθεί απάντηση !

 

Όπως καταλαβαίνεις αυτό δ-ε-ν είναι διάλογος, δ-ε-ν είναι επικοινωνία.

 

 

Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δ-ε-ν είναι προσπάθεια αλληλοκατανόησης και επικοινωνίας ούτε αυτό το 80 % που μου έγραψες : «ομολογώ ότι κατάλαβα».

 

Υποθέτω ότι θέλεις να καταλάβεις το 100 % και εγώ σου λέω πως εύχομαι να βάλεις και άλλα τόσα δικά σου. Ή, αν κάνω λάθος, να μου το δείξεις πειστικά μια ώρα αρχύτερα.

 

Αλλά, αν δ-ε-ν μου γράψεις δυο λόγια για αυτά που κατάλαβες, ούτε θα σιγουρευτούμε ποτέ ότι κάτι κατάλαβες και επικοινωνήσαμε, ούτε θα ξέρω τι δ-ε-ν έχεις καταλάβει ώστε να στο εξηγήσω καλύτερα. Έτσι δεν είναι ;

 

 

Το σοβαρό πρόβλημα είναι ότι δ-ε-ν θα κάνεις αυτά που αναφέρω παραπάνω.

 

Είναι πράγματι αλλόκοτο φαινόμενο. Γι’ αυτό και αποτελεί το θέμα του δεύτερου βιβλίου μου.

 

 

Αποσύρομαι από το blogging μέχρι νεωτέρας, μέχρι αφ’ ενός να γράψω το βιβλίο και ίσως και ένα επόμενο για την πατρίδα μου και αφ’ ετέρου μέχρι να ολοκληρωθεί κάποιας μορφής "διόρθωση".

 

Αν το πάμε με τη θεωρία του Elliott, ολοκληρώθηκε το «κύμα 1», όπου πρότεινα τα πιο απίθανα πράγματα σε σχεδόν όλο το φάσμα των θεμάτων του σήμερα.

 

Ας ελπίσουμε ότι το «κύμα 2», απόντος εμού, θα ολοκληρωθεί πριν είναι αργά. Πριν επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες εκδοχές που έχω αναφέρει.

 

Θα με αδικούσες αν με χαρακτήριζες απαισιόδοξο. Είμαι ακριβώς το αντίθετο : η βασική πρόβλεψή μου είναι εξαιρετικά αισιόδοξη. Μόνο που πρέπει να κουνηθούμε εγκαίρως για να μη βγει η απαισιόδοξη εναλλακτική.

 

 

Διευκρινίζω ότι η αισιοδοξία μου δ-ε-ν αφορά το μέλλον του χρηματιστηρίου.

 

Ο μπάρμπα Σαμ αποφάσισε – κατά την ταπεινή μου γνώμη – να αποσυνδέσει τις τιμές των μετοχών από την αξία τους.

 

Όπως πριν από 40 χρόνια περίπου αποσύνδεσε το δολάριο από το χρυσό.

 

Και η ορχήστρα, όπως στον Τιτανικό, θα παίζει …

 

 

Από σένα GIASEMI θα μου μείνει ένα όμορφο pas de deux που χορέψαμε ένα βράδυ, κάπου στο τέλος της άνοιξης, σε κάποιο blog – δεν θυμάμαι ποιο.

 

Σε ευχαριστώ για την ωραία παρέα σου και θα ήθελα να μην με παρεξηγήσεις.

 

Τα λέμε.

 

 

Κώστας

 

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

 

Σου αφιερώνω το πρώτο κεφάλαιο του πρώτου μου βιβλίου «Ο παππούς του Τηλέμαχου»

 

 

Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 

Όταν με τα πολλά κατάφερε ο πολύπαθος και πολύτροπος Οδυσσέας να φθάσει στο … νησί του, ήταν νύχτα και ό ίδιος γυμνός, πεινασμένος, διψασμένος και κατάκοπος.

 

Μικροπράγματα μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι σε σχεδία και δυο – τρεις μερούλες να παλεύει με τα κύματα και τα βράχια, ντυμένος «όπως τον γέννησε η μάνα του»..

 

Σε μια σαφέστατη και εύγλωττη επίδειξη των προτεραιοτήτων του, στην κατάσταση που βρισκόταν, αποφασίζει να τυλιχτεί με ξερά φύλλα και να «την πέσει» για ύπνο !

 

Ξυπνά το πρωί χαλαρά, ακούγοντας κάποιες όμορφες κοπέλες να χαχανίζουν την ώρα που έπλεναν τα ρούχα στο διπλανό ποταμάκι.

 

«Πώς να βγω γυμνός τώρα που γλύτωσα και ξέφυγα από την άλλη;» θα μονολόγησε με όλο του το δίκιο – υποθέτω. «Είναι να μπλέκεις πάλι με καμία σαν την Καλυψώ;».

 

«Οπότενες τι να κάνω;» είναι η απλή ερώτηση που π-ρ-ο-φ-α-ν-ώ-ς έκανε ο Οδυσσέας στον εαυτό του αλλά το έπος δ-ε-ν την βάζει ποτέ στο κείμενο.

 

Ούτε με το προκείμενο πρόβλημα της απόκρυψης των ανδρικών του προσόντων, ούτε με τόσα και τόσα προβλήματα που έλυσε και τον χαρακτήρισαν «πολύτροπο».

 

Κατά τα άλλα το “problem solving” είναι ένας όρος του 20ου μετά Χριστόν αιώνα και ο δυστυχής Οδυσσέας ένας ταξιδιάρης που η … Ιθάκη «του έδωσε το ωραίο ταξίδι».

 

 

Τι να κάνει λοιπόν με τις όμορφες που βρέθηκαν στο δρόμο του ; Παίρνει ένα κλαδί πλατάνου και το μοστράρει μπροστά από το ακριβές σημείο.

 

Μόνο που το «φαίνεσθαι» δ-ε-ν μπορεί να κρύψει τελικά το «είναι», ιδίως στα μάτια μιας Κορίνθιας, ακόμη και αν έχει μεταναστεύσει στο νησί των Φαιάκων – την γνωστή αποικία μας.

 

Κάπως έτσι αντιλήφθηκε ο Οδυσσέας ότι δ-ε-ν είναι ούτε τώρα στην πατρίδα του, αλλά σε ένα παραδιπλανό νησί, που τρέχα γύρευε τι σχέση είχε με «την γη την πατρική του» …

 

Εκτιμώντας το «είναι» η Ναυσικά, η ωραία Φαιακοκορίνθια, του δίνει κάποια πρόχειρα ρούχα και «περνάει στο ψητό» !

 

«Είμαι της παντρειάς βασιλοπούλα και – αχ ! – να βρισκόταν ένας παίδαρος σαν και του λόγου σου να με ανεβάσει στα άστρα», του εξομολογήθηκε όλο … συστολή.

 

«Δ-ε-ν λέω κούκλα είσαι» της είπε ειλικρινά, λύνοντας real time ένα ακόμα πρόβλημα, για να συνεχίσει ότι «ξέρεις, κρίμα, είμαι ήδη αλληνής».

 

Ξεροκατάπιε την χυλόπιτα η κούκλα μας και του ζητάει να την συνοδεύσει στο παλάτι, αλλά να είναι σε μια κάποια απόσταση πίσω της «μην μου κόψεις και τα προξενιά – αρκετή ήταν η χυλόπιτα».

 

Δ-ε-ν ήταν φυσικά έτσι ακριβώς ο διάλογος, αλλά αν ήταν να διαβάζει κανείς ακριβώς το διάλογο αφ’ ενός δ-ε-ν θα έμπαινε και τόσο σίγουρα στο νόημα και αφ’ ετέρου θα είχε στα χέρια του … άλλο βιβλίο !

 

Φθάνουν, λοιπόν, με τα πολλά στο παλάτι, του δίνουν καινούργια ρούχα – αρχοντικά αυτή τη φορά –, τον τραπεζώνουν αρχοντικά, τον κοιμίζουν στο φτωχικό τους, τον αφήνουν να ξυπνήσει με το πάσο του την άλλη μέρα …

 

Να το πρωινό, να η βόλτα στο παλάτι, ώσπου φθάνει το μεσημέρι και μαζεύεται όλο το αρχοντικό σόι της Κέρκυρας να φάει με τον ξένο.

 

«Σύντας του φαγιού θεράπεψαν και του πιοτού τον πόθο», όπως ακριβώς λέει ο Νίκος Καζαντζάκης στη μετάφραση, του κάνουν την αδιανόητη για εμάς ερώτηση : «ποιος είσαι;»

 

«Έχουν κόψει φάτσα και έχουν βγάλει συμπέρασμα» εξ αρχής, αλλά να τους παίρνει 1 ½ μέρα για να ρωτήσουν την ερώτηση που εμείς σήμερα απαντάμε πριν μας την κάνουν … Εδώ που τα λέμε μένουμε άναυδοι.

 

 

Το εύκολο σχόλιο είναι «είδες τι φιλόξενοι που ήσαν;» και δ-ε-ν έχει και άδικο όποιος το λέει, αλλά να ήξερε και τι έλεγε …

 

«Σε βάζαν σπίτι τους και σε φιλοξενούσαν χωρίς καν να ξέρουν το όνομά σου» συνεχίζει το εύκολο σχόλιο, χωρίς καν να εντοπίζει την κρίσιμη διαφορά με την τελικώς διατυπωθείσα ερώτηση…

 

Το ί-σ-ω-ς πιο εύστοχο, αλλά σαφώς πιο χρήσιμο σχόλιο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια εκπληκτική επίδειξη απροκατάληπτης αντιμετώπισης ακόμα και του άγνωστου τύπου που βρέθηκε στο παλάτι τους.

 

Σήμερα η κάθε άποψη έχει πρώτα την ταμπέλα του τάδε ειδικού ή του δείνα διάσημου και δεν συμμαζεύεται, και, αφού έχει καλή ταμπέλα, άρα είναι και σωστή. Ιδίως αν την έχουμε ακριβοπληρώσει ! Κάπως έτσι μας έχει πάρει ο διάολος !!!

 

Κάπως έτσι είναι έτοιμος ο καθένας να αγνοήσει αυτό το βιβλίο γιατί «ποιος είναι αυτός που θα με κάνει να βάλω το χέρι στην τσέπη για να αγοράσω το βιβλίο του;»

 

Ούτε καθηγητής είμαι, ούτε διάσημος σε πρωινάδικα, δελτία ειδήσεων, panels και δεν συμμαζεύεται, ούτε με έχει ψηφίσει ποτέ κανείς (31 έκαναν το λάθος πρόσφατα και … καταζητούνται !), ούτε έχω εξοφλήσει τα χρέη στις τράπεζες … οπότε ποιος ο λόγος ;

 

Πόσο μάλλον που, άμα ο τύπος κονομήσει με το βιβλίο και ξεχρεώσει με τις τράπεζες, «θεός να μας φυλάει» από τις εποικοδομητικές προτάσεις του ! Ναι ή όχι ;

 

Ο χρήσιμος (για μένα τουλάχιστον !) λόγος για κάποιους λίγους είναι ότι ακούσαμε τι μας λένε οι ταμπέλες, ας ακούσουμε και κάποιον «με χωρίς» ταμπέλες

 

Όπως ακριβώς κάποτε τα πιτσιρίκια μου παράγγελναν «μακαρονάδα με χωρίς σπέσιαλ» !

 

Ακούσαμε – συνεχίζει το μη δημοφιλές σκεπτικό – τους ακριβοπληρωμένους. Ας δούμε τι λέει και ένας σχεδόν … τσάμπα !

 

Ακούσαμε τους σοβαρούς, ας ακούσουμε και ένα που λέει τα σοβαρά κ-α-ι με καλαμπούρι.

 

Και, αν λέει κουταμάρες, ας’ τον να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Αλλά, αν τα λέει σωστά, βλέπουμε μετά τι α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς θα τον ρωτήσουμε.

 

 

Δύσκολο ;

 

 

Μια πιθανή ερώτηση προς τον υποφαινόμενο : «τι λέει το δεύτερο βιβλίο σου;»

 

Η ανεπιθύμητη ερώτηση (δήλωσή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου κάπου τον Μάρτη του 2010) : «Πού ήσουνα τόσα χρόνια ;»

 

Ανεπιθύμητη διότι δ-ε-ν θέλω να τους φέρω σε δύσκολη θέση ρωτώντας : «Από πότε εννοείτε ;»

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

 

rendez vous ...

 

 

Σχόλια

29/06 11:18  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Σειρά ... Πεντάστερο με την προϋπόθεση η Μάρα (GIASEMI) νάναι κανένας μουστακαλής φορτηγατζής λομπίστας, αλλιώς σε βρίσκω "λίγο" ... υπερ~βολικό !
29/06 16:15  oberon
Σειρά κάνε μου τη χάρη ...
29/06 16:23  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
29/06 19:54  oberon
Σειρά thanx ! Από το στόμα μου το πήρες !
29/06 22:37  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Στα κύματα της ... ΖΩΗΣ και του ... ΧΑΑ ! http://www.youtube.com/watch?v=aA-8mieCaY0
Σειρά, "αυτό" αποκλείεται να το σκέφτηκες !
29/06 23:17  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Σειρά ... Το αητόπουλο σήμερα έμαθε ... ΚΑΡΠΑ ! http://www.youtube.com/watch?v=31M3fPbebRk&feature=related
30/06 01:04  oberon
Δεν το σκέφθηκα σειρά - ποίος ο λόγος ;
30/06 01:09  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Περήφανος πατέρας φορο~λογούμενος σειρά !
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2315867
Σαν πιο πρόσφατη ... αιτιο~λογία ...
30/06 01:20  oberon
Σειρά πάω για ύπνο - είμαι σε περισυλλογή για το speach. Ελπίζω να έρθεις !

By the way : άστραψες και βρόντηξες ! Παν-ευκολάκι μάλλον εννοούσες. Με καταπλήσσεις ...
30/06 01:25  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Καλό ξημέρωμα σειρά ! Εσύ τα ξέρεις εκ των ... έσω !
Θα παρακολουθήσω από το site ! Έχω ΧΑΑ~θεί τελευταία ! Πρέπει να επικεντρωθώ σε πολλά ! Αύριο ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ (super market), Νοσοκομείο (πεθερός), Γ.Σ. στου Τζιρακιάν ! Άστα να πάνε !
30/06 08:40  oberon
Σειρά όλα και όλα : το τραγούδι δ-ε-ν υπάρχει. Άσε το άρθρο ...

Ναι, πιο inside info δεν γίνεται - indeed.
O.k. c.m. την ώρα που θα είμαι στο βήμα να τα πούμε - κωλώνεις ;
Σκέπτομαι τί θα γινόταν αν δεν είχες ΧΑΑ-θεί ...
Να θυμηθείς να σου αναπτύξω τα περί διαχείρισης προτεραιοτήτων.
Αν έχεις λεφτά και για s.m. ...
Περαστικά του.
Πώς γράφεται είπαμε ; decadanse ?
Τω ώντι ...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις