Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Δήλωση οικονομικής αδυναμίας
1040 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011
14:42

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ Α.Τ.Μ. – Ε.Μ.Π.

Σύμβουλος Μηχανικός & Μελετητής – Συγγραφέας

Πάροχος γενικών επιστημονικών και τεχνικών συμβουλών

Διμηνιό : Τ.Θ. 58 ΚΙΑΤΟ 20200 τηλ. 2742026049 φορητό . 6944585018 ktzanavaras@otenet.gr

 

 

Διμηνιό   20.7 .2011

 

 

 

Προς

Την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε.

Δια του υποκ. Κιάτου

 

 

 

ΘΕΜΑ :  Δήλωση οικονομικής αδυναμίας

 

 

Κύριοι,

 

Όπως γνωρίζετε, οι τρεις πιστωτικές μου κάρτες εκδόσεώς σας, όπως και η κάρτα μου My cash, έχουν πάψει να εξυπηρετούνται από πλευράς μου πριν από πάνω από τρεις μήνες.

Ο λόγος δεν είναι θέμα από μέρους μου δυστροπίας αλλά αδυναμίας.

 

Επίσης γνωρίζετε :

-          ότι μέχρι τότε σας κατέβαλα τακτικά τις προβλεπόμενες δόσεις,

-          ότι μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση αποφασίσατε να καταργήσετε τη δυνατότητά μου ανάληψης μετρητών μέχρι του ορίου των 10.000 ευρώ της My cash.

-          ότι προ εξαμήνου αρνηθήκατε, χωρίς καμία δικαιολογία, τη ρύθμιση των δανειακών μου υποχρεώσεων στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ.

 

Στο ίδιο διάστημα είχατε εξουσιοδοτήσει «εισπρακτικές εταιρείες» να με ενοχλούν καθημερινά με φορτικές πιέσεις για καταβολή δόσεων, παρ’ ότι τους εδήλωνα την πλήρη αδυναμία μου.

Τονίζω ότι η ως άνω ενέργειά σας καταστρατηγεί βάναυσα εις βάρος μου το τραπεζικό απόρρητο, ενώ με φέρνει και στη δυσάρεστη θέση να συνεννοούμαι για πιστωτικά θέματα με υπαλλήλους αγνώστων σε εμένα εταιρειών και με καμία τραπεζική ηθική.

 

Η τελείως άχρηστη αυτή ενέργειά σας με ενόχλησε πολλές φορές, διακόπτοντας σημαντικές συναντήσεις μου και εκθέτοντάς με απέναντι σε συνεργάτες, πελάτες, πιθανούς χρηματοδότες κ.λ.π.

Επίσης τελείως φυσιολογικά έφθειρε τη ψυχική δύναμή μου να ανακάμψω, συμβάλλοντας στις ούτως ή άλλως υφιστάμενες άλλες δυσχέρειες των προσπαθειών μου.

 

Κατόπιν αυτών σας δηλώνω ότι είμαι σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου απέναντί σας, όπως μάλιστα τις υπολογίζετε.

Επίσης μου είναι αδύνατον να ανταποκριθώ βάσιμα στον διακανονισμό που τελείως όψιμα μου προτείνατε πρόσφατα.

 

Επιφυλάσσομαι για την προάσπιση των πάσης φύσεως νομίμων δικαιωμάτων μου.

 

Τονίζω ιδιαίτερα ότι τυχόν ενόχληση – μέσω του σταθερού τηλεφώνου μου ή αλλιώς – της 85 χρονης μητέρας μου, η οποία στεγάζεται στο ίδιο ακίνητο όπου η έδρα μου, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία της και ακόμη και για τη ζωή της.

Επικουρικώς σας γνωρίζω ότι είναι μητέρα και γνωστής δημοσιογράφου.

 

Κατά τα άλλα σας διαβεβαιώνω ότι, αν είχατε στοιχειώδη λογική αντιμετώπιση στην ρεαλιστική αξιολόγηση της πιστοληπτικής μου ικανότητας, θα χρηματοδοτούσατε ένα ή και περισσότερα από τα επενδυτικά πλάνα μου, που είμαι καταφανώς σε θέση να σχεδιάσω και να φέρω σε πέρας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, εντελώς έξω από τα τυπολατρικά και φοβικά πλαίσια που κινείσθε, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι σύντομα όχι μόνο θα εξυπηρετούσα τα δάνειά μου αλλά θα τα εξοφλούσα και σύντομα θα εξελισσόμουν σε διακεκριμένο πελάτη σας.

 

Ενδεικτικά στοιχεία των δυνατοτήτων και των προσόντων καθώς και

Κάποιες σχετικές πληροφορίες είναι για την ώρα διαθέσιμες στο ιστοχώρο μου www.kostastzanavaras.gr.

 

Αν ενδιαφέρεσθε, είμαι σε πλήρη ετοιμότητα αντίστοιχης επίσημης παρουσίασης.

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Κώστας Τζαναβάρας                   

 

Υ.Γ. Επιφυλάσσομαι ρητώς του δικαιώματός μου όπως κοινοποιήσω την παρούσα όπου δει.

 

 

 Αρ.πρωτ. 000635/20.7.2011 ΕΤΕ Κιάτου

 

                                                                                           

Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ
Σχόλια

20/07 14:42  oberon
Γδ rt 14:41 1.192,53 +4,79 +0,40% τζίρος 27,36 εκ. €
20/07 14:53  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Σειρά ... δ~ε~ν ιδρώνει το "αυτάκι" τους ! http://www.youtube.com/watch?v=CaW79CcoZTs
20/07 15:43  Α45
Αγαπητέ συνάδελφε,ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω την λογική σας...αν θυμάμαι καλά,προ καιρού είχατε αντίστοιχο πρόβλημα και με άλλη τράπεζα,και μάλιστα απευθυνθήκατε με ανοικτή επιστολή στον προεδρό της...
Δεν μπορείτε να πληρώσετε τις 3 (!) πιστωτικές σας κάρτες (αυτές είναι της ΕΤΕ,έχετε και άλλες?),αλλά θέλατε και έτερο δάνειο 10.000 ευρώ,το οποίο η "κακή" τράπεζα αρνήθηκε να σας χορηγήσει...
Και έχετε μεγάλες δυνατότητες σαν μηχανικός και σαν επιχειρηματίας,τις οποίες αν η τράπεζα είχε την οξυδέρκεια να αναγνωρίσει,θα εξελισσεσθο σε μεγιστάνα και διακεκριμένο πελάτη της τράπεζας...
Καλά,άλλη τράπεζα,πιο "διορατική" δεν υπάρχει να χρηματοδοτήσει τα μεγαλόπνοα σχέδια σας?
Και αποστέλλετε ανοικτή επιστολή προς την τράπεζα,προφανώς για να την εκβιάσετε,χρησιμοποιόντας μάλιστα και την υπέργηρη μητέρα σας,με τον σαφή υπαινιγμό ότι είναι μητέρα γνωστής δημοσιογράφου...δηλαδή,"αν μας ενοχλήσετε πάλι για τα δανεικά,θα σας πάω στα κανάλια..."...
Μπράβο συνάδελφε...ευγε! με κάτι τέτοια φτάσαμε στη χρεωκοπία,και τώρα επιδεικνύουμε την ίδια συμπεριφορά και προς τους πιστωτές της χώρας,τους οποίους αποκαλούμε "διεθνείς τοκογλύφους",την ίδια στιγμή που τους παρακαλάμε γονατιστοί για καινούργια δανεικά...
20/07 15:52  first
Προς Α45..
Επι τελους να και καποιος που δεν κω..νει να τα πει. Εισαι Α 145. Τι ακους τελικα και τι βλεπεις στα blogs!
20/07 15:56  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Προς ... μπανιστηρτζήδες των blogs ! http://www.youtube.com/watch?v=Gh0STL4V4dU
20/07 16:00  first
Προφανως το εχεις προσεξει πρωτος το παραπανω Link.Φαινετε και φθηνιαρικο.
20/07 16:16  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Φίλε ... Σε ελάχιστα blogs ρίχνω ... ματάκι ! Δε μου ... φαίνετ(ΑΙ) ?????
20/07 17:20  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Η σειρούλα είναι τίγκα στα ... Τραπεζό~ΧΑΑ~ρτα !
Όλα αυτά τα γράφει για να μην αρχίσουν και άλλοι και κάνουν το ίδιο ... Οπότενες ...
20/07 22:03  strezov
Φιλε Α45
Το σχόλιο σου εκ πρωτης όψεως φαινεται λογικό καθ όσον μια τράπεζα δεν μπορεί να δανείζει ανεξέλεγτα και χωρίς κριτήρια.Ομως επετρεψε μου να το θεωρήσω μεροληπτικό.Μεταξύ του πολίτη και της τράπεζας οι σχέσεις δεν είναι ισότιμες.Ο πολιτης δεν μπορεί ούτε καν να συζητήσει τους όρους της συμφωνίας όπως θα έκανε με οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία παρά μονο να τους αποδεχτεί.Η τράπεζα κινείται προνομιακά στις συναλλαγές της με τους πολίτες έχοντας καταφέρει να επιβάλλει ως ΑΞΙΩΜΑ την θεωρία της αναγκαιότητας ύπαρξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για την λειτουργία της κοινωνίας. Μάλιστα προ ημερών άκουσα τον νέο ΥΠΟΙΚ να μιλά για νέο πατριωτικό μας καθήκον την προστασια του ΤΣ.(Τι άλλο θα ακουσουμε ακόμα).Κι όμως οι τράπεζες δεν είναι παρά ιδωτικές εταιρείες (οι περισσότερες)Πουλάνε χρήμα με το αζημίωτο.Θα πρέπει λοιπόν να υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους όπως όλες οι εταιρίες και να είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι πάνω από αυτή.Και όταν κινδυνεύουν με χρεωκοπία να λύνουν μόνες τους τα προβλήματα τους και όχι να χρηματοδοτούνται από το κράτος έστω και με μορφή εγγυήσεων και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ μετοχών (ο νοών νοείτω).Και εν πάσει περιπτώσει αν κάποια τραπεζα δεν τα καταφέρει θα ζημιωθούν οι μέτοχοι της όπως θα συνέβαινε με κάθε εταιρεία.Θα κλείσει μία θα ανοίξει άλλη.Κι όμως τα προνόμια τα απέκτησαν δημιουργώντας φοβικά σύνδρομα στην κοινωνία για απώλειες των καταθέσεων κλπ δημιουργώντας πολλαπλες στρεβλώσεις στη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμου.Προσωπικά πιστεύω ότι τα απίστευτα προνόμια δημιουργούν προβλήματα στη ομαλή λειτουργία και του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα για τον περιορισμό αυτών των προνομίων προς όφελος των κοινωνιών και των κρατών καθώς μέρος των προβλημάτων τους οφείλεται και στα προνόμια του Χρηματοπιστωτικού συστήματος.
20/07 23:17  GIASEMI
εντυπωσιάστηκα από τον Α45 γιατί εντόπισε τον υπεύθυνο της χρεωκοπίας!
το άλλο τώρα με την υπέργηρη που χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως με σκοπό να εκβιάσει την μικρή και αθώα τραπεζούλα σόρυ αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω!
και τέλος βλέπει πολλούς γονατιστούς δίπλα του να προσκυνάνε για δανεικά;εγώ μόνο τη κυβέρνηση και τους παρατρε~χαμενους της...
20/07 23:22  GIASEMI
ο first παραδόξως έρχεται second και του φαίνετΑΙ και έλεος πια με το τι ακούν και βλέπουν στα blogs,αν δε σας αρέσουν δείτε τηλεόραση!
20/07 23:23  GIASEMI
τη Στάη και τον Χατζηνικολάου που τους έχετε και σε υπόληψη !
20/07 23:25  GIASEMI
για τον strezov δε θα πω τίποτα ,μόνο πως συμφωνώ...
20/07 23:25  GIASEMI
και καλό ξημέρωμα σε όλους!
21/07 11:29  omiros
Δεν μπορούμε να ελπίζουμε για καλό μέλλον με τέτοιες σκέψεις.Μόνο η εργασία με νόμιμες διαδικασίες και συνεπείς συμπεριφορές μπορούν να δώσουν λύσεις. Αυτό είναι δουλειά των κυβερνήσεων και αυτές δεν μπορούν. Αυτή είναι η αλήθεια. Μέλλον για αυτή τη χώρα δεν υπάρχει με τις νοοτροπίες που καλλιεργήθηκαν.Orimos
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις