Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Νέα Ελλάδα - turn key solution
2096 αναγνώστες
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011
16:45

 κεφάλαιο 1

 

Σκέψεις

 

 

 

Ζούμε σε μια εποχή που θεοποιεί την ταχύτητα, το εφήμερο, το άμεσο χειροπιαστό κέρδος. Οι ειδήσεις της χθεσινής μέρας είναι ήδη παλιές. Οι μνήμες θεωρούνται γραφικότητα ή πεσιμισμός.

Αν αρχίσεις να μιλάς σε κάποιον φίλο για τα παλιά, σύντομα – αν όχι αμέσως ! – θα έχει σχηματίσει την άποψη ότι τίποτα δεν σου πάει καλά στο σήμερα. Εκπλήσσεται ακόμη και αν θυμάσαι καλά κάτι καλό που σου είχε κάνει.

Η τυποποίηση, το καθημερινό πρόγραμμα, τα έτοιμα προϊόντα, η προδιαγεγραμμένη συμπεριφορά και άλλα υποπροϊόντα της δυτικής ισοπέδωσης και του μιμητισμού θεωρούνται αυτονόητες υποχρεώσεις και επιδιώξεις.

 

Η φιλοσοφία θεωρείται συνώνυμο του αυνανισμού. Εις μάτην ο Θουκυδίδης αποδίδει στον Περικλή το «φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας». Αδύνατον !

Φιλοσοφία που αξίζει να ασχολείται κανείς είναι ο σχολιασμός μετ’ επαίνων των παλαιών φιλοσοφιών. Η κριτική θεώρηση εκλαμβάνεται εκ προοιμίου ως ανοησία.

 

Εάν επρόκειτο αυτή η χυδαία υπεραπλούστευση των πάντων να απλοποιήσει και τη ζωή μας, έστω των περισσότερων, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Τουλάχιστον για τον υποφαινόμενο.

Όμως, βλέποντας κανείς από κάποια απόσταση το κεντρικό νόημα του σημερινού κόσμου, διαπιστώνει ένα πραγματικό … κατόρθωμα :

 

Οι παρίες του συστήματος είναι περισσότερο εξαθλιωμένοι από ποτέ. Λεπτομέρεια το ότι γίνονται όλο και περισσότερο ανεξέλεγκτα απειλητικοί.

 

Η μεσαία τάξη πολτοποιείται, βολεύεται μέχρι νεωτέρας, συμπιέζεται – όχι μόνο εισοδηματικά. Πολιτισμικά κατευθύνεται σε υποπροϊόντα. Διατρέφεται στην πραγματικότητα με σκουπίδια – junk food.

Ιδεολογικά εκφράζεται απόλυτα από την θεοποίηση των κανόνων, αλλά εξοργίζεται όταν της επισημαίνεται πως «η μετριότητα βρίσκει ασφάλεια στον κανόνα». (Φρέντερικ Κρέην)

Εντελώς αυτονόητα της είναι αδύνατον ακόμη και να παρακολουθήσει το συλλογισμό «οι κανόνες είναι εργαλεία για τη σκέψη, όχι η ίδια η σκέψη».

Η μεσαία τάξη έχει πάρει εργολαβία την τήρηση των κανόνων, από αυτή ζει, άρα είναι … λάθος ο συλλογισμός.

 

Όσο για τα «μεγάλα καράβια» έχουν τις προβλεπόμενες «μεγάλες φουρτούνες». Ακόμη και όσοι πάνε καλά στα οικονομικά, όλο και λιγότεροι πλέον, γρήγορα καταλαβαίνουν ότι «το βρίσκουν στο αλάτι» γιατί έχουν «κατουρήσει στη θάλασσα».

Δεν χρειάζεται να περιμένουν την κηδεία τους για να … ακούσουν το «ουκ έστιν πλούσιος ή πένης». Έχουν – όπως όλοι ! – υποστεί νωρίτερα τα χάλια της κυκλοφορίας, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την εγκληματικότητα και πολλά ακόμη.

Πιο βαρύ είναι το τίμημα στον ελεύθερο χρόνο. Ο σύγχρονος μεγαλοεπιχειρηματίας είναι «πνιγμένος», απασχολείται αδιαμαρτύρητα υπερβολικά, δεν είναι σε ησυχία παρά σπάνια, θεωρεί δέον – ή ακόμη είναι αναγκασμένος – να απαντήσει στο κινητό του οποιαδήποτε ώρα, περιορίζει αναγκαστικά τις θερινές του διακοπές σε δεκαπενθήμερο, χάνει αμέτρητες ώρες σε συσκέψεις μη σκεπτομένων, εγκλωβίζεται στον υπερσυγκεντρωτισμό.

Αντιλαμβάνεται αμέσως την αρχή του Peter:  «σε μια ιεραρχία, κάθε εργαζόμενος τείνει να εξελίσσεται στο επίπεδο της ανικανότητας του». Αισθάνεται αδύναμος μπροστά στη διαπίστωση «Με τον καιρό, κάθε θέση εργασίας καταλαμβάνεται από ένα εργαζόμενο που είναι ανίκανος να εκπληρώσει τα καθήκοντά  του». Παρακάτω διαβάζει «Πίσω από αυτή την θεωρία κρύβεται μια πικρή αλήθεια» και κουνάει το κεφάλι του.

Όμως το «άκρον άωτον» της αστοχίας είναι η συστηματικά παταγώδης αποτυχία των κατά τα άλλα επιτυχημένων στο να αφήσουν απογόνους ικανούς έστω και να συλλαβίσουν το «άμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες». Πολλοί δεν έχουν χρόνο ή διάθεση να αφήσουν καν απογόνους ...

Συγκλονίζεται κανείς από το “If you fail with your children, then I dont think anything else matters very much” που πρόφεραν τα χείλη της τότε υποδειγματικής Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Jackie Kennedy.

Και «σταυροκοπιέται» απεγνωσμένα όταν ακούει εμπιστευτικά προβλέψεις «παροικούντων την Ιερουσαλήμ» που, βλέποντας τη μακροχρόνια πορεία, προαναγγέλλουν οικτρή discrepancy of expectations λόγω της βαριάς ancestors shadow.

Η ανώτατη εισοδηματικά τάξη διαπιστώνει εκ του αντιθέτου πόσο δίκιο είχε ο Γιάννης Λάτσης όταν έλεγε «η έλλειψη μέσων εξάπτει τη δημιουργική φαντασία». Η υπερπροσφορά ευκολιών και η υπερπροστασία εν γένει των βουτυρόπαιδων τα κάνει συστηματικά «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας». Δεν έχουν reason to live.

Οι εξαιρέσεις τονίζουν πάντα τους κανόνες.

 

«Είμαστε μέσα σε μια φυλακή που έξω από τη φυλακή είναι πάλι φυλακή» έγραφε ένας μαύρος μαρκαδόρος στον φρεσκοβαμμένο τοίχο ενός ανακαινισμένου νεοκλασικού στα Εξάρχεια πριν από πολλά χρόνια.

Κρίμα που το έχουν σβήσει, γιατί θα μπορούσε να πει πολλά στους σύγχρονους «αγαναχτισμένους». Αγαναχτισμένους φυσικά με τους άλλους …

 

Όταν σε ένα κόσμο οι παραγωγικές δυνάμεις υπερεπαρκούν για να δώσουν την αφθονία στους πάντες, έστω με κάποιες ανισότητες ή οικονομίες, έχουμε τους πάντες να ζορίζονται, η λέξη «κατόρθωμα», όσο ειρωνικά και να προφερθεί, αδικεί τους δικαιούχους των «ευσήμων».

Πρόκειται σαφώς περί βλακείας.

 

Η υπόδειξη του Albert Einstein, διατυπωμένη πριν από χρόνια στα πλαίσια μιας επί μέρους επιστήμης, τονίζει ότι «για να λύσουμε ένα πρόβλημα πρέπει να υπερβούμε το επίπεδο σκέψης στο οποίο δημιουργήθηκε το πρόβλημα».

Προφανώς τον αγνοούν επιδεικτικά αυτοί που επιμένουν στα ίδια εργαλεία – τυφλοσούρτες που έχουν φέρει όλους εδώ που είμαστε. Στο αδιέξοδο του σημερινού επίπεδου σκέψης.

Εξ ίσου επιδεικτικά αγνοείται και το απόφθεγμα ενός Ινδού νευρολόγου, του Β.Σ. Ραματσάντραν, διακεκριμένου στις ΗΠΑ, που, έχοντας ανατριχιαστική εικόνα των μυστηρίων του νου και των «φαντασμάτων στον εγκέφαλο», διατείνεται :

«Η σύγχρονη φιλοσοφία συνίσταται

στο να ξεκλειδώσει, να ξεθάψει και να αναιρέσει

ό,τι έχει ήδη ειπωθεί».

Δεν μπορεί να αγνοήσει όμως κανείς τις αλλόκοτες και τεκμηριωμένες επιστημονικές διαπιστώσεις του για τους μηχανισμούς άρνησης της πραγματικότητας που αναπτύσσονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

 

Κάπως έτσι φθάνει κανείς, μιλώντας επί του πρακτέου πια, στη συμπλήρωση του προηγουμένου αποφθέγματος από τον υποφαινόμενο :

 … να αναπλαισιώσει τη σκέψη μας

και να επανασχεδιάσει τον κόσμο μας. 

 

Και πλέον προβάλλει απαραίτητη η αναζήτηση Ελληνικών φιλοσοφικών αφετηριών ενατένισης των εγκοσμίων και προσδιορισμού των πλαισίων εμπνευσμένης και πρωτοπόρου δράσης.

Αφ’ ενός το του Ηρακλείτου «πόλεμος πατήρ πάντων» με τη συμπλήρωση του υποφαινόμενου «άρα και της ειρήνης». Κάτι παρόμοιο είχε υποδείξει και κάποιος Ρωμαίος ως “ci vis pax para bellum” [αν θέλεις ειρήνη, ετοίμαζε πόλεμο], αλλά οι σύγχρονοι φιλειρηνιστές επιμένουν σε ευχολόγια και διαμαρτυρίες.

Αφ’ ετέρου το του Περιάνδρου «μελέτη το παν» υποδεικνύει κάτι που έχει υποβαθμισθεί αγρίως από το σύγχρονο ισοπεδωτικό λαϊκισμό : ότι τα πάσης φύσεως «έργα» καθορίζονται κατ’ ουσίαν από την αντίστοιχη πνευματική προσπάθεια σύλληψης της ιδέας και προγραμματισμού της υλοποίησής της, τη μελέτη με την ευρεία έννοια δηλαδή. Έπεται σαφώς σε προτεραιότητα η κατά τα άλλα σημαντικότατη εφαρμογή της μελέτης.

 

Η σειρά συλλογισμών – που κατά τον Ηράκλειτο είναι για τον βλάκα «όπως ο διάολος το λιβάνι» – καταλήγει αβίαστα στην ανάγκη επινόησης της λύσης για τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Εξ αντιδιαστολής προκύπτει εξ ίσου αβίαστα ότι δεν τίθεται λογικά ζήτημα ανταγωνιστικών επαναστατικών διαδικασιών, καθώς δεν υφίσταται έστω δυνητικά η έννοια του να πάρει κάποιος κάτι από έναν άλλον.

 

Το μέλλον του κόσμου μας πρέπει να το δημιουργήσουμε !

Τόσο απλό – τόσο ωμό !

 

Έχουμε σαφώς εξοικειωθεί με τα winlose games, τόσο που δεν μας ενοχλεί που από zero sum games έχουν πια γίνει minus sum games : η πίττα συρρικνώνεται διαρκώς και οι ισχυροί δεν έχουν μάθει να μοιράζονται λειψά μερτικά.

Τα winwin games είναι σαφώς το μέλλον του κόσμου μας, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να χωρέσουν σε στενά κεφάλια που βλέπουν τη δυστυχία συνανθρώπων ως απαραίτητο μέρος της δικής τους ευτυχίας.

Αυτά τα «κεφάλια» δικαιώνουν επιμόνως τον Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ στο αφοπλιστικό :

Η αδέξια δύναμη σπάζει το κλειδί

Κα χρησιμοποιεί το σκεπάρνι

Και αναδεικνύουν απαραίτητη την επιβεβαίωση ενός ακόμη αποφθέγματός του :

Ο άμυαλος ξέρει πώς να χτυπήσει.

Ο σοφός ξέρει πώς να διδάξει. 

Οι ελπίδες στρέφονται αναγκαστικά στην κατ’ ουσίαν ικεσία του :

Το κέρδος χαμογελάει στο καλό

Όταν το καλό είναι προσοδοφόρο.

Δύσκολο ;

 

Απάντηση : όχι απλώς δύσκολο αλλά σίγουρα ακατόρθωτο, εφόσον δεν δοθεί μια άλλη απάντηση στην έμμετρη ερώτηση : «τι τα θέλεις τα λεφτά ;».

Εδώ και χιλιετίες ο Αριστοτέλης έχει αποφανθεί :

Όπως κάνουμε πόλεμο για να έχουμε ειρήνη,

έτσι αποκτάμε πλούτο για να έχουμε ελεύθερο χρόνο.

Για να συμπληρώσει :

Ο ενάρετος άνθρωπος συνδυάζει το καλό, το συμφέρον και το ευχάριστο. 

 

Κάποιος τυχόν ενιστάμενος Χριστιανός ας προσέξει στην προτροπή

Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν

ότι η αγάπη στον εαυτό τίθεται σαφώς ως αυτονόητη και ως μέτρο σύγκρισης.

 

Συμπέρασμα ; Αυτοί που πασχίζουν για ένα καλύτερο κόσμο όχι μόνο κινούνται με ευχολόγια, αλλά μάλλον δεν τα καταλαβαίνουν καν. Η απογοήτευση, η παραίτηση και η συντριπτική αίσθηση ανημπόριας επικρατούν νομοτελειακά.

Μοιραία είμαστε πια στη φάση που έχει εμπνευσμένα περιγραφεί στο μνημειώδες Lion King της Walt Disney, στη φάση που βασιλεύουν οι ύαινες και πια είναι λειψό και το φαγητό των ίδιων των πτωματοφάγων.

 

Το μέλλον είναι στη γνώση, στη γνώση που ως γνωστόν είναι δύναμη. Μόνο που στη σημερινή κατάσταση η γνώση χρησιμοποιείται αδίστακτα για την ανελέητη και απάνθρωπη εκμετάλλευση συνανθρώπων.

Ιστορικά μόνο οι Έλληνες, με χαρακτηριστική εξαίρεση τους Αθηναίους, χρησιμοποίησαν με μέτρο την πνευματική τους υπεροχή και την αντίστοιχη ισχύ.

Κάπως έτσι προβάλλει ίσως ως μόνη ελπίδα του σύγχρονου κόσμου η έμπρακτη δικαίωση του ισχυρισμού του υπογράφοντος :

 

Η γνώση είναι δύναμη προόδου στα χέρια των ηγετών.

Δηλαδή των Ελλήνων !

 

Ιστορικό δικαίωμα, αλλά – κυρίως ! – ιστορικό χρέος μας.

 

Σχόλια

16/08 17:12  oberon
17/08 09:39  oberon
"Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους. Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο. Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει."


από τον τοίχο fb - φίλης και στου ΧΑΑ τ' αυτί ...
17/08 09:55  oberon
17/08 10:30  oberon
"Το πιο δύσκολο road show για τις εισηγμένες του ΧΑ"
Του Γιώργου Κατικά

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1262407

"Το 6ο ετήσιο road show ελληνικών επιχειρήσεων που διοργανώνει η ΕΧΑΕ 8-9 Σεπτεμβρίου 2011 μάλλον θα είναι το πιο δύσκολο για τις εισηγμένες σε σύγκριση με τα προηγούμενα. Οι διοικήσεις των εταιρειών θα βρεθούν "αντιμέτωπες" με θεσμικούς επενδυτές, διαχειριστές και αναλυτές μεγάλων οίκων, οι οποίοι έχουν στρέψει την "πλάτη" τους στο ΧΑ.

Θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για την αντοχή των επιχειρήσεων, αλλά και για το μέλλον μέσα στη διεθνή αυτή κρίση χρέους. Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν όμως εκτός από τη διεθνή κρίση να αντιμετωπίσουν και την εγχώρια που βαθαίνει περιορίζοντας την ορατότητα των επιχειρήσεων.
..."


Σειρά μήπως έχει παραχοντρύνει η πλάκα ;
Χώρια που κάπου έχουμε πει να είμαστε τότε. Καρντασούπολη ή Μάλτα - δεν θυμάμαι !
17/08 10:42  oberon
http://www.youtube.com/watch?v=AQSOtnvEyao&feature=player_embedded

σειρά πάρε μια ιδέα για ποοολύ σκληρό παιχνίδι !
17/08 10:54  oberon
http://www.youtube.com/watch?v=CX6bGLKTPb4&feature=youtu.be

δις και ημείς, και ημείς ...

Ξέρετε, μια ... Penelope, χορεύει καλύτερα όταν έχει να κάνει με ... δυσκολάκι !
17/08 11:04  oberon
"Η ιδέα μου για ένα βιβλίο με τον διόλου ταπεινό τίτλο «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ –Turn key solution» ξεκίνησε κάπου στα τέλη του Ιουνίου του 2010.

Ο «πήχης» ήταν πάρα πολύ ψηλά – εμφανώς ! Ένα βιβλίο ενός άγνωστου στο ευρύ κοινό και πρωτόβγαλτου συγγραφέα θα αποτολμούσε να προτείνει την εκ βάθρων ανακαίνιση της χώρας μας.

Και «ούτε λίγο ούτε πολύ» θα φιλοδοξούσε να την φέρει στο μακράν πλέον μεγαλειώδες come back της Ιστορίας του πλανήτη. Ένας λαός σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης θα έβαζε στόχο να ξεπεράσει τα παλιά μεγαλεία του, που τα ατένιζε με δέος για χιλιετίες.

Ψιλοπράγματα !"


Πρόλογος να σου πετύχει σειρά ...

17/08 11:14  oberon
σειρά μου ... επιτρέπεις υποθέτω [banάκι]

αν θες, ρίξε καμιά ... βουτιά !
17/08 16:45  oberon
Σειρά στη θέση σου θα άρχιζα τις μαρκετιές.
"Το γοργόν ..."
17/08 17:03  oberon
18/08 00:06  oberon
18/08 10:50  oberon
18/08 10:56  PREMIUM
Σειρά ... ΧΑΑ~σικλίδικο γάμο δεν έχω ματαθεί ... αχαα χαα χαα χαα χαα χαα ...
18/08 11:12  oberon
"Στήνουν κάλπες!" by Θανάσης Μαυρίδης

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1262933

"Την βρήκαν την λύση οι αστέρες μας.
...
Μόνο που αυτές οι εκλογές δεν είναι απαραίτητο ότι θα μοιάζουν με όλες τις προηγούμενες. Όσοι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν με εκβιαστικά μηνύματα, ας έχουν υπόψη τους ότι εκείνος που τα έχει ήδη χάσει όλα δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Όσοι ονειρεύονται ότι η στρατηγική του "ώριμου φρούτου" ή αλλιώς η έκφραση του απολύτως τίποτα θα είναι αρκετή για να τους οδηγήσει στην εξουσία, ίσως βρεθούν προ δυσάρεστων καταστάσεων.
...
Απλά καθημερινά πράγματα αντιμετωπίζονται σαν να πρόκειται για το Μεσανατολικό. Κι έτσι πορευόμαστε, δίχως όραμα. Κι ώρες - ώρες δημιουργείται η αίσθηση στο μέσο πολίτη ότι έχουμε μπλέξει στην κυριολεξία με άχρηστους. Με ανθρώπους που τους έχουμε εμπιστευτεί τις τύχες μας , αλλά δεν είναι σε θέση να κάνουν απλά, καθημερινά πράγματα.
...
Δυστυχώς, δεν υπάρχει ελπίδα..."


Σειρά τα τελευταία αποσιωπητικά - όλα τα λεφτά ! - είναι δικά του.
Έχει κουστούμι ή θα έρθει και αυτός με σαγιονάρες ;
18/08 11:19  oberon
18/08 11:22  oberon
Σειρά για να καταλάβω : τί έχεις ματαδεί από τα τεκταινόμενα ;
18/08 11:35  oberon
Γδ rt 11:28 996,50 -14,26 -1,41% τζίρος 5,73 εκ. €

γδ rt 11:33 997,53 -13,23 -1,31% τζίρος 5,91 εκ. €

αν γίνεται και άλλο στέγνωμα, do it ! [banaki]

http://www.youtube.com/watch?v=g_ig1gkgoqc
18/08 16:18  oberon
http://www.youtube.com/watch?v=lrieQcFslbE

δις μια εκδοχή ...
18/08 16:23  oberon
18/08 16:30  oberon
"ΧΑ: Πτωτικά χωρίς τζίρο..."ναι αλλά με striptease ...
18/08 16:38  oberon
http://www.youtube.com/watch?v=LgYVXrjnIZA&feature=related


everybody's looking for something ...
[τέτοιες χαρούλες δις ...]
18/08 16:41  oberon
18/08 16:47  oberon
http://www.youtube.com/watch?v=MjHl6OPtxPc

"Πελοποννήσιοι εισίν ασκός μεστός κακών παντοίων
Κορίνθιοι δε και Μεσσήνιοι Πελοποννήσιοι των Πελοποννησίων"

Βίρα ;
18/08 16:54  oberon
Γδ rt 16:52 974,67 -36,09 -3,57% τζίρος 35,87 εκ. €

http://www.youtube.com/watch?v=vzjtdrvjwdi
18/08 21:32  GIASEMI
η penelope μόνο μια salsa με γόβες(ευκολάκι δε λέω)σου χόρεψε και συ την έβαλες στα δύσκολα (strip show με μπαλονάτη Demi!)
αντε ΧΑΑ~λάλι σου και το τανγκο με...πασουμάκι! http://youtu.be/1kTVxMCXj1M
18/08 21:37  GIASEMI
μιας και έχουμε γάμο να χορέψουμε ακόμα ένα...αρχοντικό!
http://youtu.be/E6VvR3hkePI
18/08 21:49  GIASEMI
κατά τα άλλα...
"βλέπω στα μάτια σου ένα κόσμο γεμάτο από αγάπη"...(κάπως έτσι)
όχι ταγκορφυσικά,είναι γραμμένο σε τοίχο,κανονικό,στο επταπύργιο...
18/08 21:52  GIASEMI
και να μας ζήσει...το νέο σου βιβλίο!
18/08 23:17  oberon
Ομορφια μας,

Αν κρίνω από τις πρωτοβουλίες των κοριτσιών, ου μην αλλά και τις ικανοτητές τους, θα ... καλοπεράσω !
Η διαμαρτυρία σου για την Moore καταγράφεται στα υπέρ σου ...

Take the Lead - breathless. Καλά μου έλεγε ο Γιώργαρος να μην τολμήσω να εμφανισθώ στην καρντασούπολη ...

Κινδυνεύω - αυξάνονται και τα πεντάστερα - θα το υποστώ.

http://www.youtube.com/watch?v=3LJGV1SvXgI&feature=related
18/08 23:28  oberon
Στο "κάπως έτσι" η έμφαση η πολλή είναι στο κάπως. Σημαντική επισήμανση - θα κοιτάξω να το διαχωρίσω καλά. Thanx.

Με δυο λόγια δεν προτείνω κάτι ρωμαντικό. Όμορφο ναι.

Ενδεχομένως θα χρειασθεί να στο εξηγήσω από κοντά ...

Πάντως, αφού έχεις τόση αγωνία για το δεύτερο, πώς και δεν παραγγέλνεις το πρώτο ;
turnkeysolution@hotmail.com ένα εικοσαρικάκι + αντικαταβολή 3 ευρουδάκια

Δεν χρειάζεσαι κάποια ... προετοιμασία εν γένει ;
18/08 23:35  GIASEMI
axaxa!"τριπλή να σε παίξω δε σε πιάνω"!
18/08 23:48  oberon
"What’s better than being short today? Being double-short"
August 18, 2011, 4:36 PM

http://blogs.marketwatch.com/thetell/2011/08/18/what%E2%80%99s-better-than-being-short-today-being-double-short/?reflink=yhoof


Λοιπόν σειρά ή έχω χάσει επεισόδια ή μας δουλεύουν.
18/08 23:53  oberon
Μαράκι παραιτήσου από την ανόητη προσπάθεια να με προβλέψεις ...
Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος !

Στο tango που μου θύμισες π.χ., θα ήθελα πολύ να βρω τον τρόπο να μάθω. Ξέρεις γιατί ;
Ο σωστός χορευτής του tango χορεύει για τη ντάμα του. Να την αναδείξει. Σκέτη πρόκληση !
18/08 23:57  GIASEMI
http://youtu.be/20Q142Leo_Y
αφιερωμένο στο ΧΑΑ με χαα~μόγελο
(κάνε υπομονή έχει και λόγια και το βιντεάκι είναι κορυφαίο)
...
γλυκέ μας,
καλή σου νύχτα...
19/08 09:37  oberon
http://www.youtube.com/watch?v=nvZv8k8Qf2Q&feature=related

μπα - κάτσε να κάνω μερικά τηλέφωνα instead ...
19/08 10:46  oberon
Σειρά 952,07 ή το ... μοναστήρι που λέγαμε.
19/08 11:28  oberon
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yNKhIJfB510

για να δούμε ποιοι θα πουλήσουν και - κυρίως ! - ποιοι δεν θα κλείσουν short θέσεις.

ες Τρίτην τα σπουδαία σειρούλα ...

19/08 13:42  oberon
http://www.youtube.com/watch?v=TMUe8XsJKCU

σειρά έχει κ-α-ι κοπελιές !
19/08 14:50  oberon
"«Φέρτε ιδέες για ανάπτυξη»
Αγωνία στην Κυβερνητική Επιτροπή για την ύφεση. Τουλάχιστον τρία έργα από κάθε υπουργό ζήτησε ο Γιώργος"
Ρεπορτάζ: Βούλα Κεχαγιά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4650681


Σειρά δεν είναι δυνατόν ! Δηλαδή δεν τις πετάμε που λέει καλύτερα στο βράχο ;
Φαντάζεσαι να εξηγείς τις ... αναξιόπιστες ιδέες σου σε κάποιον με ντοκτορά στο ... risk estimation ;
19/08 14:58  PREMIUM
Σειρά ... αν δεν γίνει κάτι αντίστοιχο στο Ελλάντα με βλέπω με skate boards δίπλα στις ... έμορφες !
http://www.umiamihospital.com/
19/08 15:03  oberon
Σειρά το ερώτημα είναι απλό : σε ποια γλώσσα καταλαβαίνουν το "δεν σας παίρνει" ;
19/08 15:15  oberon
"Έρχεται βαρύς χειμώνας για τις κατασκευαστικές"

http://www.capital.gr/News.asp?id=1264049


σειρούλα, αν δεν κάνει πλάκα, ένα ban το χρειάζεται ! [δεν κοιτάω όνομα]
19/08 15:19  oberon
Σειρα σε έχω ξαναρωτήσει και δεν μου απάντησες : πόσο είναι το limit up την σήμερον ημέραν ;
19/08 20:58  GIASEMI
~Σκέψεις~
ξέρεις επειδή θυμάμαι οτι έχεις γενέθλια στο τέλος του καλοκαιριού και θα χάσω το happy~birthday~party σου θα ήθελα να σου ευχηθώ...από τώρα...πειράζει;
λοιπόν διάλεξα αυτό http://youtu.be/DufY9JZ0KCM
19/08 20:59  GIASEMI
χεχε,προβλέπω ότι θα κλείσεις τον ήχο!
19/08 21:03  GIASEMI
και αυτό για τον ιδιαίτερο τρόπο σου σε... όλα...από μια κοπ~ελιά ,με πολλά άνθη!
http://youtu.be/KBXPJ-J_ZnU
19/08 21:06  GIASEMI
αυτά...Χρόνια Πολλά με υγεία!
μου χρωστάς...το κέρασμα!(cheesecake,οκ?????)
19/08 21:10  GIASEMI
α,ωραίες οι σκέψεις σου για το tango!
με "κλειστά" μάτια αρκεί να το αισθάνεσαι και να μυρίζει ωραία η ντάμα σου,χεχε!
http://youtu.be/dBHhSVJ_S6A
19/08 22:18  tidiabazw
xexe ειπα και εγω! δεν θα εχει τοιχο καποιας φιλης στο φμπ το κειμενο; Δεν το ειδα εκει να εμφανιστηκε σε σχολιο η φιλοσοφια.
Μια παρατηρηση: Μοιριζουν ναφθαλινη τα σχολια και τα κειμενα των 50 φευγα. Τρομερο αυτο!
Εμαθα πλεον να μοιριζομαι απο αποσταση τα κειμενα ατομων που βρισκονται σε καταστασεις 50-65 (ειναι κατασταση ετουτη και οχι ηλικια). Η πιοτερο γερασμενη γενια στην χωρα! Ενα ματσο λογια και απο ουσιαα τιποτα...
19/08 22:55  oberon
μαράκι http://www.youtube.com/watch?v=QDYZtnBykNM

30 Αυγούστου βρες τουλάχιστον ένα internet καφέ.


μμμμμμμμμμ ...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 2Νεότερα σχόλια »Τελευταία σελίδα

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις