Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Αντροκάλεσμα στον γαπ
1559 αναγνώστες
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011
09:59

 

Άκου Γιωργάκη,

 

Έλληνας δεν είσαι και πολύ για να καταλάβεις αμέσως, όπως όλοι οι Έλληνες, τί σημαίνει η άγνωστη για σένα λέξη του τίτλου. Στα Ελληνικά οι λέξεις σημαίνουν από μόνες τους αυτό που εννοούν.

Ήγουν : άντρας καλεί άντρα σε μονομαχία. Λέξη που βάζει στο στόμα των αρχαίων προγόνων μας ο λεβέντης Κρητικός μας ο Νίκος Καζαντζάκης στη μνημειώδη μετάφραση των Ομηρικών Επών.

Αλλά δεν είσαι άντρας και πολύ, πόσο μάλλον δεν έχεις φιλότιμο. Αλλιώς δεν θα τα έβαζες με τόσους και τόσους που υποφέρουν, ακόμη και ανάπηρους, ακόμη και σε τελείως εύλογες κοινωνικές παροχές και δικαιώματα.

 

Έκοψαν π.χ. αναδρομικά το δικαίωμα σύνταξης γονέων αναπήρων, αδιαφορώντας αν στα πλαίσια των προγενέστερων διατάξεων ο αιτών είχε υποχρεωθεί να παραιτηθεί από τη δουλειά του. Και άνεργος και χωρίς σύνταξη.

Τέτοια ανοσιουργήματα μόνο ο στρατός κατοχής των γερμανών μας είχε κάνει.

Και αυτά την ώρα που στρατιές ακριβοπληρωμένων υπουργοσυμβούλων προσπαθούν – υποτίθεται ! – να βρουν λύσεις στην αλλόκοτη κρίση της χώρας μας, ενώ έχουν κόψει σχέσεις με την κοινή λογική, δεν ξέρουν «να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα».

Καταλήγεις να παίρνεις μέτρα που κάθε απλός λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι όχι μόνο δεν έχουν μέλλον, προοπτική, όραμα, αλλά δεν είναι καν εφαρμόσιμα.

Έβαλαν π.χ. τον κόσμο να μαζεύει αποδείξεις για τη φορολογική δήλωση και δεν είχαν κάνει στοιχειώδεις προβλέψεις εφαρμογής του μέτρου.

 

Και οι υπουργοί σου επιδίδονται σε προσωπικά παιχνίδια, προχωρώντας σε διορισμούς όπου βρουν. Σε Μ.Κ.Ο., σε εξυπηρετούμενες επιχειρήσεις – όπου έχουν. Τους νοιάζει μόνο να ξαναβγούν οι ίδιοι. Ούτε καν η δική σου επανεκλογή.

Εκεί που τα έχεις φέρει, άσχετα αν καταλαβαίνεις ποιοι σε χρησιμοποιούν ή όχι, όλοι οι πατριώτες, ψάχνουν για κάποιον που να είναι σε θέση «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», «το φίδι από την τρύπα», να είναι ο καπετάνιος στη μεγάλη φουρτούνα.

Οι Κινέζοι λένε κάτι πολύ σοφό : Ένα αδύναμο σκυλί ντροπιάζει το αφεντικό του ...

Δώσε βάση σε ένα ανέκδοτο :

 

 

Δεν το έπιασες το υπονοούμενο ; Άστο για αργότερα.

Αν είχες προθέσεις να λύσεις τα προβλήματα της χώρας, αν έλεγες αλήθεια  σε όσους απευθύνεις την έκκληση «φέρτε μου ιδέες», και μόνο ο τίτλος του κειμένου μου «Νέα Ελλάδα – turn key solution» θα σε είχε κάνει να με φωνάξεις αμέσως.
 

Αν είχες ρωτήσει με ενδιαφέρον ποιος είμαι, θα σου έλεγαν π.χ. ότι είμαι ο ακριβοπληρωμένος manager της μελέτης του Κτηματολογίου στο Άργος. Μιας μελέτης που απεδείχθη υποδειγματική, ενώ εκπονήθηκε από άπειρους που η ηγεσία του Ό.Κ.Χ.Ε. απορούσε αν θα καταφέρει να υποβάλει καν μελέτη.

Και στη συνέχεια θα σου έλεγαν ότι το ’96 είχα δημοσίως προειδοποιήσει, με στοιχειοθετημένες τεχνοκρατικής φύσεως παρατηρήσεις, για το αδιέξοδο του μοναδικού Νόμου της μεταπολιτευτικής Βουλής που ψηφίστηκε ομόφωνα και πανηγυρικά. Και δυστυχώς δικαιώθηκα μετά από χρόνια. Κάπου 30 δις δρχ. το πρόστιμο από την Ε.Ε., χώρια που δεν έχουμε Κτηματολόγιο.

Χώρια που τελείως χαα-λαρά λύνω το κυκλοφοριακό της πόλης που έχω στην καρδιά μου :

«Do you think you can … tell ?»

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 [δέκα] 15:59

 

Δες με λίγο να σου ρίχνω το γάντι :

 

 

Για να καταλάβεις – λέμε τώρα ! – πώς έχουν τα πράγματα πρέπει να κάτσεις να μελετήσεις τι μέρος του λόγου είμαι. Κοντολογίς είμαι «και του λιμανιού και του σαλονιού». Αν σου λέει κάτι …

  

Πάμε σαλονάτα ;

 

Ιδού η πρότασή μου στην ALPHA BANK

 

"…

Νέα ALPHA BANK – Turn key solution

 


ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ

 

Η ALPHA BANK θα οδηγήσει πρωτοπόρα την δημιουργική αναγέννηση της Πατρίδας μας προχωρώντας σε κοσμογονικές αλλαγές τόσο στην τραπεζική αντίληψη, όσο και στην αναπλαισίωση των επιχειρηματικών και οικονομικών δραστηριοτήτων των Ελλήνων – στην νοοτροπία ! – πελατών της.

Το προσωπικό της τράπεζας θα επιλέγει ελεύθερα αν θα εντάσσεται στους καλύπτοντες πάγιες ανάγκες ή στους δυναμικούς συνεργάτες που θα συμμετέχουν στις κερδοζημίες των δραστηριοτήτων που θα κινούν.

Οι πελάτες θα έχουν ενιαία συνεργασία με την τράπεζα για όλες τις χρηματοοικονομικές τους δραστηριότητες, μέσα από συνδυασμό προσωπικού συνεργάτη και δικτύου ειδικών υποστηρικτών.

Βασικός πυλώνας θα είναι η πληροφοριακή βάση πελατών και το φιλικό στο χρήστη σύστημα προγραμμάτων τραπεζικής εξυπηρέτησης, σε web περιβάλλον, που θα σχεδιασθούν εξ αρχής.

Η πληροφοριακή βάση πελατών θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του πελάτη σε ενιαία βάση, θα είναι απολύτως ελεγχόμενης πρόσβασης και ο πελάτης θα ενημερώνεται αυτομάτως με email για οποιαδήποτε πρόσβαση στα τηρούμενα στοιχεία που τον αφορούν. Τα σημερινά στοιχεία θα μεταφερθούν με ειδικό πρόγραμμα.

Το σύστημα προγραμμάτων τραπεζικής εξυπηρέτησης θα είναι σχεδιασμένο κατά τα πρότυπα του προγράμματός μου «ΔΗΛΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ», το οποίο εφαρμόσθηκε επιτυχώς – από τεχνικής πλευράς – στη διαδικασία δήλωσης «ενεργών τίτλων» το 2008.

Βασική φιλοσοφία είναι η πελατοκεντρική δομή του συστήματος, η απαρέγκλιτη τήρηση του κανόνα «κάθε στοιχείο εισάγεται μόνο μία φορά» και η άμεση πληροφόρηση του χρήστη ακριβώς στο σημείο που χρειάζεται την πληροφορία.

Το σύστημα θα είναι προσανατολισμένο στην εξασφάλιση και ανάπτυξη εδραίων παραγωγικών σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες, μέσα από συνδυασμό αφ’ ενός ασφαλών και αυτόματα αξιοποιούμενων στοιχείων και αφ’ ετέρου υποκειμενικών κρίσεων του εκπαιδευμένου προσωπικού.

Η νέα αυτή υποδομή και αντίληψη θα δώσει τη δυνατότητα επαναστατικής αλλαγής στο διαμεσολαβητικό – μεταξύ καταθετών και δανειοληπτών – ρόλο της τράπεζας και θα χρηματοδοτήσει κοσμογονικές αλλαγές από Ελληνικής νοοτροπίας οραματιστές του Αύριο.

Οι αλλαγές αφορούν νέες αντιλήψεις στην ειρηνική συνύπαρξη, με βασικό τελικό στόχο τον «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο», στην δημιουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του internet και την κεντρική κατεύθυνση στη μεγιστοποίηση του ελεύθερου χρόνου όλων.

Πρόκειται πράγματι για κοινωνικό Big Bang.

Στο χρηματιστηριακό τομέα η χρήση της θεωρίας μου «γεωμετρική ανάλυση ακροτάτων χαοτικής μεταβλητής» θα δώσει ασφαλώς τεράστιο πλεονέκτημα στην τράπεζα στις κεφαλαιαγορές.

Πρόκειται για μοντέλο γεωμετρικών κατασκευών επί των διαγραμμάτων, που δίνουν υπόβαθρο για στοχαστική ανάγνωση της ψυχολογίας της αγοράς. Η επιτυχής χρήση του μοντέλου προϋποθέτει ενορατικές κριτικές ικανότητες οι οποίες δεν αναπτύσσονται στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία εν γένει.

Επίσης θα αναπτυχθεί αντίστοιχης φιλοσοφίας θεωρία τεχνικής ανάλυσης δικαιωμάτων προαίρεσης (options) με την ευφυή παρακολούθηση απλής μεταβλητής που εκφράζει ενιαία όλα τα data του υπ’ όψιν αντικειμένου.

Οι τυχόν σκόπιμες συγχωνεύσεις με άλλες τράπεζες ή οι εξαγορές θα γίνουν με σύστημα του τύπου που αναπτύσσεται στο επισυναπτόμενο άρθρο μου «ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ σε … ένα νοικοκυρεμένα».

  

Η νέα τραπεζική φιλοσοφία, σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα χρηματοδοτηθούν, θα φέρουν σε νέο εντελώς τοπίο τις στεγαστικές ανάγκες, τις υποδομές, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Φαίνεται ίσως ουτοπικό, αλλά είναι ένα απολύτως υλοποιήσιμο πλάνο με ακρογωνιαίους λίθους “all dreams together” – ως προς τις σχέσεις και “sky is n-o-t limit” – ως προς τους στόχους."

 

Είναι συνημμένη σε «Αίτηση – πρόταση ανάληψης καθηκόντων central executive officer της Τράπεζας». Την παρέλαβαν την 16.9.2011, αλλά καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι δεν γίνονται τέτοια πράγματα με εσένα στην Κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και ξεκαθαρίζουμε τους λογαριασμούς μας.

 

Γυρίζουμε στα καραβίσια.

Με δέχθηκαν, σε υψηλούς ορόφους, ενώ τους είχα πει παλιότερα : Το σύστημα generally speaking μου έχει διαμηνύσει κατά καιρούς «αν δεν βρέξεις κ… ψάρι δεν τρως». Η έμπρακτη απάντησή μου τα 53 χρόνια που είμαι στη ζωή είναι «βάλτε το στον κ… σας».

Τελειώνουμε.

Στην πραγματικότητα έχεις δύο επιλογές : ή μου αντιπαρατίθεσαι ή φεύγεις.

Στην πρώτη σε περιμένει η σίγουρη ήττα, ακόμη και αν εγώ είμαι στον τάφο. Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω το ποτάμι – ούτε εσύ ούτε κανένας. Το Γουδή σε περιμένει …

Η web- αριστοδημοκρατία που έχω προδιαγράψει θα είναι σύντομα το νέο «υγρόν πυρ» για τα Ελληνικά μυαλά και θα εκτοξεύσει ξανά το Ελληνικό δαιμόνιο.

Στη δεύτερη κοίτα τι σου έχω έτοιμο από καιρό – να δεις τι σημαίνει καρδιά Ελληνική.

«Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται ...»

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010 [δέκα] 20:53

  

Διαλέγεις και παίρνεις. Η τσαπ-α του γιου.

Πάντως, όπως και νάχει, δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις Έλληνας.

 

 

Κώστας Τζαναβάρας

Πατέρας τριών Ελληνόπουλων

 

«Η μεγάλη νύχτα

Για να βοηθήσει μια δειλή λάμπα

Άναψε όλα της τα αστέρια.»

 

Ταγκόρ φυσικά – τι άλλο ;

 

Σχόλια

13/10 07:52  oberon
"Παπανδρέου: Βρισκόμαστε σε συνομιλίες για μείωση του χρέους"

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4664574

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εταίρους μας στην ευρωζώνη με σκοπό την μείωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
...
Παπανδρέου: Κατοχυρώνεται η επάνοδος στην ανάπτυξη

«Οι αποφάσεις που πετύχαμε τον Ιούλιο κατοχυρώνουν, πρώτα απ’ όλα, τρία ζωτικά στοιχεία:

- την στήριξη της οικονομίας μας για τα επόμενα χρόνια με ένα νέο πακέτο,

- την ελάφρυνση της χώρας από μέρος του βάρους του χρέους και

- την στήριξη της χώρας μας στην επάνοδό της στην ανάπτυξη.

Και το τελευταίο με βάση τις αποφάσεις που πήραμε τον Ιούλιο ήδη προχωράει, είτε για το ΕΣΠΑ, είτε με την τεχνική βοήθεια, είτε με το επενδυτικό ενδιαφέρον που, όπως βλέπετε, αυξάνεται και σε διμερές επίπεδο, με συνεχείς επαφές και επισκέψεις με στόχο να προσελκύσουμε κεφάλαια που θα επενδυθούν στη χώρα μας», είπε ο Πρωθυπουργός.
..."


Καταγράφεται. Η ανάπτυξη, λέει, προχωράει από τον Ιούλιο ...
13/10 08:02  oberon
"Εμείς θέλουμε να σωθούμε. Εσείς θέλετε να μας σώσετε;"
Tου Γιωργου Mαντελα

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_12/10/2011_459041

"Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά; Κατ’ αρχάς, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση «λύση» στο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουμε το γεγονός ότι υποχρεωνόμαστε σε «κούρεμά» του. Αν ήταν «λύση», τότε όλοι θα την... προτιμούσαν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται περί καταδίκης ή, αλλιώς, περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Κι όσο μεγαλώνει το haircut τόσο μακραίνει το διάστημα της επιτροπείας, ομηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τη, της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη ή όποιον άλλον τέλος πάντων είναι διαθέσιμος να μας δώσει τα υπερπολύτιμα ευρώ. Με το αζημίωτο, πάντα. Ολα τα υπόλοιπα είναι απλά «καλολογικά στοιχεία», για να κάνουν πιο εύπεπτο το «φάρμακο».
...
Εμείς θέλουμε να σωθούμε και ξαναβάζουμε το χέρι στην τσέπη για να δώσουμε ό,τι μπορούμε. Εσείς μπορείτε να μας σώσετε; Και κυρίως το θέλετε ή σκέφτεστε από τώρα πώς θα φύγετε;"


Καλή ερώτηση !
13/10 09:29  oberon
13/10 09:31  oberon
Σχόλιο fb- φίλης μου : "εκπληκτικο γραψιμο και ...χωσιμο στον "αγαπητο" μας γαπ(τελος τα κεφαλαια γραμματα που δηλωνουν σεβασμο!)"


Με τέτοια σχόλια δεν έχει και πολλές μέρες !
13/10 18:35  oberon
""Πιστωτικό γεγονός" κατά την Alpha Bank ένα haircut 50%"

http://www.capital.gr/News.asp?id=1303846

"Την ανάγκη να διατηρηθεί το haircut του ελληνικού χρέους «σε λογικά επίπεδα» τονίζει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Οικονομικό Δελτίο της.
...
«Το κράτος δεν διαθέτει καμία εμπειρία και ικανότητα για να διοικήσει μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι τράπεζες», σημειώνει μεταξύ άλλων η Alpha. «Οποιαδήποτε ανάληψη εξουσιών από το κράτος δεν πρόκειται να συμβάλει στην άρση των περιοριστικών παραγόντων έλλειψης εμπιστοσύνης και χρηματοδοτικών πόρων που υπάρχουν σήμερα. Μάλλον το αντίστροφο θα γίνει. Ας μην λησμονούμε ότι οι τράπεζες δεν ευθύνονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που οφείλεται αποκλειστικά στην κακοδιαχείριση των δημόσιων οικονομικών.
..."


Αβίαστο το συμπέρασμα ;
13/10 19:51  GIASEMI
μα είναι δυνατόν αυτό να το έχει πει ο Γιωργάκης?????
«μεγαλύτερη φυλακή και από το Γιεντι κουλε, είναι οι ψευδαισθήσεις μας»
13/10 19:54  GIASEMI
ο Ερμάκος δε μου τα λέει καλά όμως, τελευταία και δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει,έχεις καμιά ενημέρωση;
13/10 20:00  oberon
μπα μάλλον του το έγραψαν - πάλι καλά που το συλλάβισε.
πάντως είναι σωστό.

πες τα μου να τον συνετίσω !
13/10 20:06  GIASEMI
πως τα καταφέρατε και απαντήσατε ταυτόχρονα με τον zyzzx?

α,δεν ξέρεις...γιατί τον απαρνήθηκε τον... κίτσο;
13/10 20:07  GIASEMI
...ο κότσος?????
13/10 20:08  GIASEMI
με ω γράφεται ο δεύτερος;
13/10 20:25  oberon
και εγώ τον απαρνήθηκα - αφού το λες έτσι.
δεν βγάζω νόημα με δαύτον, δεν μου είναι χρήσιμος, δεν έχει καν πλάκα πια ...
13/10 21:55  GIASEMI
μάλλον θέλεις κι άλλο χρόνο...για να το ξανασκεφτείς,αυτό που έχεις γράψει...δε θα ήθελα να το δει.
13/10 22:05  oberon
μαράκι ειλικρινά λυπάμαι αν σε ξανα ... σκοτώνω, αλλά σκέπτομαι πριν πάρω τις αποφάσεις μου.
13/10 22:56  GIASEMI
πίστευα οτι θα μπορούσατε να γίνετε φίλοι αλλά τα επιχειρήματά σου δείχνουν οτι απέχεις πολύ...
και γω λυπάμαι γενικώς
13/10 23:20  oberon
μαράκι να στο πω στα ίσια : μου λες να γίνω φίλος με ένα τύπο που τα ενδιαφέροντά του εξαντλούνται στη σημαία του γιού του.
ο γιός μου δεν έχει 10 ευρώ να βγει. σε παρακαλώ.
13/10 23:29  GIASEMI
οπότενες έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα: τα παιδιά σας!
κοίτα...κάνε ότι νιώθεις...εγώ δεν πρόκειται να σου...χαράξω πορεία εξάλλου http://youtu.be/hGhm6t5tplk
14/10 00:19  oberon
κάτσε : τώρα μαθαίνεις για τα 10 ευρώ - έτσι δεν είναι ;
αλλά δεν ξέρω καν τί στόχους έχει ο φίλος σου. μόνο για χαα-ρτάκια ακούω και για σημαίες.
14/10 09:01  oberon
"Μετά τις 3 Νοεμβρίου ή συνεννόηση ή εκλογές"
της Μαρίνας Μάνη

http://www.capital.gr/News.asp?id=1304625

"Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «κρατηθεί» μέχρι τη Σύνοδο των G20 στις 3 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, θα εκδηλώσει άλλη μία πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης για να προχωρήσει η συμφωνία. Κι αν δεν ευοδωθεί, εκλογές.
...
Το μοναδικό ερώτημα που κυριαρχούσε στους κόλπους της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν «τι θα κάνουμε».
...
Σημειώνεται ότι ο πανικός είναι έκδηλος και ανάμεσα στους λεγόμενους «βενιζελικούς» βουλευτές, καθώς αδυνατούν – όπως λένε – να καταλάβουν «γιατί φέρεται έτσι ο Βενιζέλος» και βλέπουν πλέον «μαύρη» την επόμενη ημέρα… για το «όλον ΠΑΣΟΚ»."


Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα ...
14/10 12:02  oberon
Spyridon
Eξαίσιες προγραμματικές δηλώσεις !
- Μόλις γίνετε Κυβέρνησις να τις "διαβουλεύσετε" για 2-3 χρόνια...


"Εύρος σκέψης για φυγή προς τα μπρος" - Της Άννας Νταλάρα είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
http://www.capital.gr/gmessages/showtopic.asp?id=2514798

"Περισσότερο, σήμερα, στη δεδομένη συγκυρία οφείλουμε να δούμε τα πράγματα, αλλιώς, μακριά από τις πεπατημένες του παρελθόντος, ώστε να αρχίζει σιγά - σιγά το κλίμα να ξεφεύγει από την καταστροφική εσωστρέφεια και μιζέρια. Γι΄ αυτό οφείλουμε να αρχίσουμε να βάζουμε εφικτούς στόχους που υπαγορεύονται από την απλή λογική, να προωθήσουμε σχέδια που μπορούν χωρίς δαιδαλώδεις διαδικασίες να υλοποιηθούν, να εξετάσουμε σοβαρά και χωρίς τη γνωστή νεοελληνική απαξίωση διαθέσιμες εναλλακτικές για την αντιμετώπιση της μαύρης οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.
..."Θα σχολίαζα τη φυγή προς τα μπρος, αλλά με πρόλαβε ο spyridon που τους αδίκησε ...
15/10 23:07  oberon
http://www.youtube.com/watch?v=qLn0B2jI3nM

δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.-
01/11 23:30  oberon
"Ξήλωσε όλη τη στρατιωτική ηγεσία ο Μπεγλίτης"

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=322643

"Τους αρχηγούς και των τεσσάρων σωμάτων «ξήλωσε» το ΚΥΣΕΑ, με εισήγηση του Πάνου Μπεγλίτη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, με μόνο θέμα την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και στόχο να φτιάξει τη δική του ηγεσία υπό την λογική των εκλογών.
...
Η κίνηση του Πάνου Μπεγλίτη χαρακτηρίζεται ως πράξη “πολιτικά αψυχολόγητη” και “στρατιωτικά επικίνδυνη”. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «ακόμα και την στιγμή που η κυβέρνηση φαίνεται να οδηγείται σε εκλογές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλάζει την ηγεσία προφανώς για να βάλει δικούς του ανθρώπους».
..."


Δεν υπάρχει πια όριο.
02/11 14:38  oberon
"Παπανδρέου: Ποιοι θέλουν να με ρίξουν και γιατί"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:06

Της Μαρίνας Μάνη

http://www.capital.gr/News.asp?id=1318678

"Μίλησε ευθέως για συμφέροντα που θέλουν να τον ρίξουν, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καθαρίσει τον τόπο «από τη δυσωδία και τα συμφέροντα που επί χρόνια τα λυμαίνονται όλα», πήρε την (αναιμική) στήριξη των υπουργών του στην επιλογή του δημοψηφίσματος και ετοιμάζεται για τις Κάννες, όπου θα συναντηθεί με τους ισχυρούς της Ευρώπης και την επικεφαλής του ΔΝΤ.
...
Ενώ για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα συμφέροντα «που θέλουν να τα λυμαίνονται όλα» (σ.σ. τραπεζίτες που θα χάσουν κέρδη από το «κούρεμα» και υπερχρεωμένα μέσα ενημέρωσης θα χάσουν ευνοϊκά δάνεια) που πολεμούν λυσσαλέα την κυβέρνησή του επειδή θέλει να καθαρίσει τον τόπο από αυτή τη δυσωδία.
..."


http://www.youtube.com/watch?v=X4vOhqOZAxw
02/11 23:53  GIASEMI
ενοχλώ;
http://youtu.be/i19hIdsUSMU
πιθανόν!
03/11 00:30  oberon
04/12 13:56  oberon
"Χρυσοχοΐδης: Όχι με τον Παπανδρέου στις εκλογές"

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4677589

"Υπέρ της εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τάχθηκε σήμερα Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη, τότε πρέπει να αποχωρεί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.
..."


Ξυπνήσαν το κοτόπουλα και κάνουν τα φτερά χωρίστρα !
26/12 11:40  oberon
"«Ήρωας» για τους Άγγλους ο Γιώργος Παπανδρέου"

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=167294

"Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2011 και, όπως συμβαίνει με τα ετήσια αφιερώματα, έτσι και η βρετανική Telegraph δημοσιεύει τη δική της λίστα με τους ήρωες και τους… κακοποιούς (Ηeroes and Villains) της χρονιάς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στους ήρωες συγκαταλέγεται και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται τρίτος κατά σειρά. Στη φωτογραφία που δημοσιεύουν οι Βρετανοί, ο τέως πρωθυπουργός εμφανίζεται να ανάβει ένα κερί, ενώ από κάτω η λεζάντα γράφει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό, έκανε μια καθοριστική κίνηση ώθησης της δημοκρατίας».
..."


Ουφ ! Άρα δεν ... φταίω !
25/01 00:21  oberon
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις