Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Πάμε δυνατά ΜΑΖΙ !
869 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011
11:36

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Τα νέα είναι καλά. Το όραμά μου για μια Νέα Ελλάδα προχωρά σταθερά. Οι παρατηρητικοί θα διαπιστώνουν ήδη ότι η αποδοχή - τα βασικό πρόβλημά μου - αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Σημαντικές "υπογραφές " μπαίνουν ήδη και συμβάλλουν με τις γνώσεις, τις απόψεις, το διάλογο και - κυρίως - την έμπρακτη έκφραση συναίνεσης και υποστήριξης.

Πατριώτες, προβεβλημένοι μεν που όμως έμειναν όρθιοι στη λαίλαπα της κατάπτωσης αρχών, συμπαρατάσσονται.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, για τα σημερινά ήθη, οι καταφανώς συγκροτημένες απόψεις μου δεν είναι κλειστές, δόγμα. Διαμορφώνονται καθημερινά από τα δικά σας μηνύματα οποιασδήποτε μορφής. Πολλοί με αποκαλούν "δάσκαλο", αλλά δεν παύω να μαθαίνω από τους "μαθητές" μου. Έτσι απέκτησα τις γνώσεις που αφήνουν κατάπληκτους τους πάντες.

Ο στόχος άλλωστε, όπως προέκυψε από ένα όμορφο γόνιμο διάλογο με ένα καλό fb-φίλο, είναι η ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ. Είναι ανόητο να επιδιώκουμε να έχουμε όλοι την ίδια άποψη, την ίδια φιλοσοφία. Ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα, είμαστε ξεχωριστά άτομα. Ο καθένας μας έχει και πρέπει να έχει τη δική του φιλοσοφία.

Αυτό που χρειάζεται είναι να συμφωνήσουμε επί του πρακτέου. Αν συμφωνούμε στο τί θα κάνουμε, δεν έχει σημασία γιατί ακριβώς το θέλει ο καθένας μας.

 

Ένα θέμα το οποίο θέλω να θέσω ευθέως είναι η αποδοκιμασία μου προς οποιαδήποτε έκφραση τυφλής μανίας τιμωρίας ενόχων, και μάλιστα συλλήβδην κατά πάντων.

Δεν είναι όλοι ίδιοι και σε όλους τους χώρους υπάρχουν καλοί καικακοί.

Θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους, όσοι παίρνουν το ρόλο του λαϊκού εισαγγελέα, είναι ότι είμαστε μπροστά σε ένα εθνοκτόνο φαύλο  κύκλο της βίας.

Οι τεκμηριωμένες - πέραν πάσης αμφιβολίας - απόψεις μου για την ανάλυση των προβλημάτων της σοβούσας κρίσης δίνουν ελαφρυντικά στους πάντες. Μόνο που πρέπει να δείξουν - αν θέλουν ! - μεταμέλεια συντομότατα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολυτέλειες.

Θα τολμήσω να δώσω δημοσίως τέτοια ελαφρυντικά σε δύο πολιτικά πρόσωπα που συγκεντρώνουν την εκδικητική μανία : τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Μητσοτάκη.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σαφώς αναλάβει μία αποστολή που υπερβαίνει τις δυνάμεις του. Αναδείχθηκε στην υψηλή θέση που κατέχει μέσα από ένα σύστημα βιτρίνας και ψεύτικων δημοσίων σχέσεων, χωρίς καμία ιδιαίτερη έμφαση στα διοικητικά του ή άλλα προσόντα του. Όλοι έχουμε μέρος της ευθύνης – όχι ίδιο ! -  για το ότι ηγείται αυτής της ιστορικής χώρας. Ακόμη και αυτοί που ίσως έπρεπε να κάνουν μια οποιαδήποτε παράτολμη ενέργεια αντίστασης ΤΟΤΕ.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες μου, ο Πρωθυπουργός είναι σε απελπιστική κατάσταση ψυχικής υγείας. Είναι σε κατάσταση πανικού αντιλαμβανόμενος τον εγκλωβισμό του. Προσπαθεί σπασμωδικά, δεν έχει προσόντα να κάνει κάτι καλύτερο.

Το αν και πώς τον χρησιμοποιούν και ποιοι, θα το βρει ίσως κάποτε η Ιστορία.

Αυτή τη στιγμή είναι ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ να του δώσουμε το συντομότερο τη δυνατότητα να αναγνωρίσει το λάθος του και να διευκολύνει τις εξελίξεις, όπως νομίζει καλύτερα.

Φυσικά δεν θα σταματήσουμε - ίσα-ίσα θα εντείνουμε ! – τις πιέσεις στα πλαίσια του γνωστού "αντροκαλέσματός" μου.

 

Ο Κώστας Μητσοτάκης φέρει το βάρος των μακρόχρονων αναίσχυντων και αδίστακτων επιθέσεων λάσπης του Ανδρέα Παπανδρέου. Όλο και περισσότεροι, όμως, αντιλαμβάνονται πλέον τον ρόλο που έπαιξε αυτός ο άλλοτε λαοπρόβλητος ηγέτης στα σημερινά χάλια μας. Και ήταν ιδιαίτερα έξυπνος για να μπορεί να αμυνθεί ως ανύποπτος απέναντι στην αμείλικτη Ιστορία. Ξεχνούν όμως να αναθεωρήσουν την αντίστοιχη άποψη για τον Κ.Μ.

Κατεδίκασε ο Α.Γ.Π. αφοριστικά τον αιώνιο αντίπαλό του γιατί "αποστάτησε", χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα να καταγγείλει τις θέσεις που τον οδήγησαν να κάνει την αποστασία. Τονίζω ότι δεν υπερασπίζομαι την "αποστασία", δεν με ενδιαφέρει καν αυτή τη στιγμή, αντιπαρατάσσομαι στον ΤΡΟΠΟ της συλλήβδην καταδίκης της. Αποστάτες, δηλαδή πολιτικοί που άλλαξαν στρατόπεδο, υπήρξαν πολλοί. Κανείς όμως δεν χαρακτηρίσθηκε και δεν καταδικάσθηκε με τέτοιο βάναυσο τρόπο για την ενέργειά του.

Θα θυμούνται οι νουνεχείς την ακραία επίθεση του Α.Γ.Π. κατά του Κ.Μ. όταν εκλέχθηκε αρχηγός της Ν.Δ. Τον βάφτισε "εφιάλτη", του καταμαρτύρησε τα πάντα, μέχρι συνεργασία με τους Γερμανούς στην Κατοχή και αρχαιοκαπηλία.

Όλες αυτές οι άθλιες κατηγορίες βρήκαν πρόσφορο έδαφος αποδοχής στο λαϊκό αίσθημα γιατί ο Κ.Μ. προειδοποιούσε ευθέως για τα δύσκολα, για τον οφθαλμοφανή κατήφορο του χρέους που τώρα μας εξαθλιώνει.

ΤΟΝΙΖΩ ότι δεν υπερασπίζομαι τις θέσεις και τις ενέργειές του, τον υπερασπίζομαι απέναντι στις ενστικτώδεις επιθέσεις εναντίον του, που τον κατατάσσουν - αναπολόγητο στην πραγματικότητα - στους προδότες.

 

Επίσης απευθύνω στους φίλους μου έκκληση λογικής στάσης απέναντι στην Εκκλησία μας. Σίγουρα πολλά πρέπει να αλλάξουν και σε αυτό τον τομέα. Ο ορθολογισμός πρέπει να επικρατήσει επί τέλους και στα θέματα θρησκειών. Είναι ώριμες οι συνθήκες.

Μιλώντας όμως για το πλέον ασφυκτικό πρόβλημά μας, το οικονομικό χρέος, θα ήταν ανόητος όποιος θα πρότεινε δήμευση της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Θα καταβαράθρωνε π.χ. τις αξίες ακινήτων.

Μπορώ να δηλώσω κατηγορηματικά ότι, η έμπρακτη έκφραση εκτίμησης Ιεραρχών στο πρόσωπό μου, μου δίνει το δικαίωμα να προεξοφλήσω ότι η Εκκλησία μας θα δεχθεί, ΑΝ χρειασθεί, να εγγυηθεί με την εκκλησιαστική περιουσία την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, υπό συνθήκες Εθνικής Αναγεννητικής προσπάθειας.

Δεν θα χρειασθεί καν κάτι τέτοιο, αν δεν χάσουμε πολύ χρόνο. Ο οποιοσδήποτε απροκατάληπτος αντιλαμβάνεται - εφ' όσον έχει τις πνευματικές δυνατότητες ενοράσεως - ότι οι ιδέες μου είναι πλάνα "με αρχή, μέση και τέλος" που έχω αποδεδειγμένα τις ικανότητες να φέρω με άνεση σε πέρας. Και έχουν ανυπολόγιστο potential [δυνατότητες].

Παρασύρει το ότι προσωπικά είμαι μη προβεβλημένος και σε δεινή οικονομική θέση και η οικογένειά μου δοκιμάζεται σκληρά, υπό το βάρος της ολοσχερούς διάθεσης των δυνάμεών μου στο όραμά μου. Οφείλεται όμως καταφανώς στο επιδεικτικό και διαχρονικό από μέρους μου κατάμουτρο φτύσιμο των νεοελληνικών ηθών.

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σήμερα θα μπορούσα άνετα να αποτελέσω τον "αναμάρτητο" που θα αναλάμβανε να ανταποκριθεί στον ρόλο "πρώτος τον λίθον βαλέτω", αλλά η προτεραιότητα είναι στη ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Και αυτό θα επιτευχθεί και με το παραπάνω μόνο αν εστιάσουμε επί τέλους με ορθολογισμό στις αιτίες, τη διάγνωση, τη λύση.

Σε αυτή την Εθνική Προσπάθεια καταθέτω, χωρίς καμία προσωπική απαίτηση ή φιλοδοξία, το κείμενό μου «Νέα Ελλάδα – turn key solution» και είμαι έτοιμος για ό,τι χρειασθεί. Ό,τι έκανα, κάνω και θα κάνω είναι μόνο ανταπόκριση στο χρέος.

Σε αυτές τις συνθήκες ο καθένας ας αναλάβει να αποδείξει, επανορθώνοντας έστω και τώρα τα λάθη του, ότι είναι Έλληνας. Ότι έχει ΦΙΛΟΤΙΜΟ.

Αν δεν το κάνει, θα είναι ανεξίτηλα ένοχος εσχάτης προδοσίας. Δεν παραγράφεται αυτό το αδίκημα, παραμένει εσαεί.

Όποιος αντιταχθεί, με οποιοδήποτε τρόπο, σε αυτό το σάλπισμα Εθνικής Ενότητας, που δεν είναι ουτοπική ευχή αλλά βάσιμη φιλοσοφία, θα είναι υπόλογος απέναντι στους προγόνους μας, την ιστορική πατρίδα μας και - κυρίως ! - τα παιδιά μας.

 

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΑΣ !

 

ΜΑΖΙ ! «ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» !

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις