Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


ΜΑΖΙ ! Ένα κόμμα ΟΧΙ σαν τα άλλα.
896 αναγνώστες
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011
22:08

«ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»                                                                                                            

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ

 

ΜΑΖΙ !

 

Ιδρυτική διακήρυξη κόμματος

 

 

Έλληνα, Ελληνίδα,

 

Ιδρύω σήμερα το πολιτικό κόμμα με τίτλο «ΜΑΖΙ !», ένα κόμμα τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας από τα τωρινά και το οποίο είναι κόμμα μόνο και μόνο για να είναι νόμιμο, σύμφωνα με αυτά που επιβάλλει το σημερινό πολιτικό σύστημα, που ήδη καταρρέει ραγδαία. Και θα είναι κόμμα για όσο χρειάζεται να είναι κόμμα.

 

Σήμερα η Πατρίδα μας περνάει βαθειά κρίση. Το πελώριο δημόσιο χρέος, που δημιουργήθηκε από ένα φαύλο, σπάταλο και αναποτελεσματικό Κράτος, έχει παραλύσει τα πάντα. Η οικονομική ζωή συρρικνώνεται όλο και πιο απότομα, παρότι το ιδιωτικό χρέος είναι τόσο μικρό, που είναι παγκοσμίως αξιοζήλευτο.

 

Ο κάθε σημερινός πολιτικός – εκτός ίσως από ελάχιστες εξαιρέσεις – είναι καταφανώς κατώτερος των περιστάσεων. Αδυνατεί να δει κάτι πέρα από τις πελατειακές σχέσεις, την εξασφάλιση της καρέκλας και της επανεκλογής του.  Είναι εγκλωβισμένος στην εγωλατρία και το ψέμα. Δεν έχει πια τη δυνατότητα να εισακουσθεί, ακόμη και αν έχει κάποιες σωστές σκέψεις.

 

Η κρίση εμπιστοσύνης έχει γενικευτεί και έχει περάσει πια και στην Κοινωνία, φέρνοντας σε πρωτοφανείς για το Έθνος μας καταστάσεις την αλληλοβοήθεια, τις φιλίες, τις συγγενικές σχέσεις και προπαντός τις σχέσεις των ζευγαριών.

 

Ήδη τα πρώτα καλά σημάδια εμφανίζονται ! Όλο και περισσότεροι προσπαθούμε να καταλάβουμε, ή έχουμε καταλάβει, τι ακριβώς συμβαίνει, πώς φθάσαμε σε αυτά τα χάλια, πού πάμε, που μπορούμε να πάμε και – προπαντός ! – τι πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας.

 

Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται – αλλά πολλοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν – ότι δεν έχει νόημα η ατομική συμφεροντολογική προσπάθεια, όταν η Κοινωνία καταρρέει, όταν ο συνάνθρωπος υποφέρει. Όταν το καράβι βουλιάζει, δεν έχει διαφορά αν είσαι στην πρώτη θέση ή στο αμπάρι, δεν έχει νόημα να σκαρφαλώνεις στο κατάρτι, να γεμίζεις τις τσέπες σου.

 

Η προσπάθεια να καταλάβουμε φθάνει ήδη στην καρδιά, τον πυρήνα του προβλήματος. Οι σχέσεις των δύο φύλων, που τα προβλήματά τους προσπάθησαν να αναδείξουν τα χιλιοτραγουδισμένα Ομηρικά Έπη πριν 2.800 χρόνια, έχουν φθάσει στο απροχώρητο. Η κοινωνία της υποκρισίας, των προσχημάτων και του ψευτοκαθωσπρεπισμού έφερε τις σχέσεις των ζευγαριών σε απελπιστική κατάσταση. Όλο και περισσότεροι πλέον δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν οικογένειες και παιδιά. Ή χωρίζουν, ακόμη και στην πρώτη δυσκολία.

 

Την ίδια στιγμή, οι διάφοροι εξωτερικοί εχθροί μας, τρίβουν τα χέρια τους, καθώς περιμένουν να μας πάρουν τη γη μας. Καλούμαστε να καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε. Και χρειάζεται να βάλουμε στην άκρη το γιατί θέλει να το κάνει ο καθένας μας. Δεν είμαστε όχλος, είμαστε μονάδες, ξεχωριστός ο καθένας μας. Έχουμε άποψη. Η ελευθερία – όχι η ασυδοσία ! – είναι στα χρωματοσώματά μας. Είναι βέβαιο ότι αρκεί μια συναντίληψη των πραγμάτων, μια «κοινή γλώσσα»,  για να γίνουμε ξανά ένας ενωμένος και ανίκητος λαός.

 

Ο Εθνικός Διάλογος και η άμεση Αναγεννητική Δράση που φιλοδοξούμε να οδηγήσουμε θα έχει βάση το κείμενο «Νέα Ελλάδα» που σήμερα κατατίθεται. Έχει συνταχθεί από τον ιδρυτή και πρόεδρο του κόμματος Κώστα Ν. Τζαναβάρα, με τη συνεργασία πολλών πατριωτών. Θα ξαναδούμε από το μηδέν τα πάντα και θα κρατήσουμε μόνο τα καλά και τα διδάγματα του παρελθόντος, καθώς και τις αναμνήσεις μας.

 

Ο διάλογος θα έχει σαφή προσανατολισμό να βρούμε τις λύσεις, όσο το δυνατό συντομότερα. Δεν θα είναι κουβέντα για την κουβέντα, ευκαιρία να πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Δεν θα είναι εφαλτήριο προβολής αθέμιτων προσωπικών φιλοδοξιών. Κάθε μέλος του κόμματος είναι ενάρετος άνθρωπος, που, όπως έχει εύστοχα προδιαγράψει ο αρχαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης, «συνδυάζει το καλό, το συμφέρον και το ευχάριστο». Δεν θέλουμε άλλους ήρωες.

 

Πρωτοπόροι και δαιμόνιοι, όπως πάντα ήμασταν – και παραμένουμε κατά βάθος ! – θα οδηγήσουμε δυναμικά την Πατρίδα μας στη νέα ειρηνική εποχή, στην εποχή της αξιοκρατίας, της βαθειάς αλληλοκατανόησης, της αρμονικής συνύπαρξης, της αγάπης με ευθυκρισία. Θα φέρουμε σε σύντομο χρόνο κοσμογονικές αλλαγές σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, αξιοποιώντας με καινούργιο πνεύμα τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία  και κυρίως το διαδίκτυο. Κοσμογονικές αλλαγές στις μεταφορές, στη διατροφή, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον χρηματοοικονομικό τομέα, τη δημόσια διοίκηση.

 

Ο νέος κόσμος μας θα τείνει στη μεγιστοποίηση του ελεύθερου χρόνου όλων, του κατά τον Αριστοτέλη τελικού στόχου της απόκτησης πλούτου, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα σε όλους εξ ίσου, ανεξάρτητα από καταγωγή, ιδεολογία, φυλή ή θρησκεία, τις συνθήκες για ανάπτυξη των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων τους.

 

Στο Εθνικό Προσκλητήριο που σαλπίζουμε έχουν θέση ΟΛΟΙ ! Αρκεί να καταλάβουν το συντομότερο ότι παρασύρθηκαν και να αναλάβουν θαρραλέα τις ευθύνες τους, να αποδείξουν ότι μετάνιωσαν πραγματικά και να συμμετάσχουν πρόθυμα επανορθώνοντας ό,τι είναι δυνατόν να επανορθωθεί. Και όλοι θα κριθούμε από την Ιστορία.

 

Ταυτόχρονα ξεκινάμε άμεσες στοχευμένες δράσεις σε όλα τα τρέχοντα πιεστικά προβλήματα που εξουθενώνουν τον καθένα μας. Με νέες δημιουργικές και ευρηματικές ιδέες, σε άμεση εφαρμογή, χτυπάμε εδώ και τώρα προβλήματα όπως η πείνα, η φτώχεια, η ανατροφή των παιδιών, η υγεία και η εγκληματικότητα. Το κόμμα μας ξεκινάει κιόλας με πράξεις γιατί προτεραιότητά μας είναι η επίτευξη των στόχων μας, όχι οι καρέκλες, οι καριέρες, η εξουσία.

 

Το κόμμα μας δεν έχει οικονομικά, ταμείο. Όλες οι δραστηριότητές μας γίνονται με προσωπική εθελοντική προσφορά, δεν υπάρχουν βολεμένοι. Δεν έχουμε γραφεία, κινούμαστε στους κοινωνικούς φορείς και χώρους, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο. Καθιερώνουμε την άμεση χορηγική κάλυψη των ειδικών εξόδων για κάθε συγκεκριμένη εκδήλωση ή δραστηριότητα. Αν κάποια στιγμή λάβουμε Κρατική επιχορήγηση θα την διαθέσουμε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Η οργάνωση και η δράση του κόμματος εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 

 

Κόρινθος 5 Νοεμβρίου 2011

 

 

Κωνσταντίνος Νικολάου Τζαναβάρας

Πατέρας τριών Ελληνόπουλων

 

 

Ιδρυτική συγκέντρωση : Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, Κυριακή 27.11.2011 ώρα 11:00 π.μ.

                                                                                                                                                                                       

ΠΑΜΕ !

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΜΑΖΙ !

 

Οι κάτωθι υπογράφοντες δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στην ίδρυση τη κόμματος «ΜΑΖΙ !» στα πλαίσια των διατάξεων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

 

α/α   στοιχεία υπογράφοντος                                                                           υπογραφή

 1

 

 2

 

 3

 

 4

 

 5

 

 6

 

 7

 

 8

 

 9

 

 10

 

 11

 

 12

 

ΟΔΗΓΙΕΣ :

Συρράπτουμε αυτή τη σελίδα στην ιδρυτική διακήρυξη.

Γράφουμε επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, πόλη/χωριό, ιδιότητα/επάγγελμα και υπογράφουμε δεξιά.

Μονογράφουμε την διακήρυξη και βάζουμε δίπλα τον α/α.

 

Η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος από τον παρακάτω σύνδεσμο [link] : http://www.mediafire.com/?du8hnaaplxmim2a [σε μορφή .pdf] ή εναλλακτικά http://www.mediafire.com/?3kgw1yibm3a2d88 [σε μορφή .doc]

 

Σχόλια

06/11 04:27  PREMIUM
Σειρά ! Από Ελλάδα καλύτερα να καλέσεις τους φανατικά εργένηδες και στα όρια της παρανομίας, που δεν ασχολούνται με : πείνα, φτώχεια, ανατροφή των παιδιών, υγεία και εγκληματικότητα ! Απλά, δεν τους αφορούν αυτά τα προβλήματα ! Τα ... "μασάνε" :-)
06/11 07:35  oberon
Χρήστο θα με ενδιέφερε περισσότερο να ήξερα τη δική σου θέση.
Όπως ξέρεις είμαι και του λιμανιού και του σαλονιού.
06/11 08:58  PREMIUM
Κώστα είμαι επιφυλαχτικός ! Δε θέλω να μου πάρεις και εσύ την "ταυτότητα", ως ΚΥΚΛΟ~θυμικός ! :-)
Τόπαθα μια φορά με τον Αβραμόπουλο ΤΟΤΕ και είμαι πια ... επι~φυλαχτικός !
Αυτό δεν επιδίωξαν άλλωστε ΤΟΤΕ με το Κίνημα και τις αποφάσεις του κυρίου ΤΙΠΟΤΑ ?
06/11 14:02  oberon
Χρήστο το να είναι κανείς επιφυλακτικός είναι πολλές φορές πολυτέλεια. Αλλά δικαίωμά σου !
Δεν ξέρω γιατί θεωρείς τον εαυτό σου κυκλοθυμικό, αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το "οπότενες τί κάνουμε ;" με τις αντίστοιχες βαριάντες, που λέμε εμείς οι σκακιστές.
06/11 14:04  oberon
Ως προς τον παραλληλισμό που κάνεις θα έλεγα ότι δεν μας τα λες καλά. Ο περί ου ήταν φαν του "φαίνεσθαι" και ο υποφαινόμενος του "είναι". Το να μην σου αρέσει το "είναι" μου δικαίωμά σου, ο παραλληλισμός όχι.
06/11 14:13  oberon
By the way, ο "Κος ΤΙΠΟΤΑ" που λες κάθε άλλο παρά τίποτα ήταν. Όταν το είπε ο ... εύσωμος, κάπου αρχές καλοκαιριού, είχα στοιχηματίσει ότι ο περί ου θα πάρει 55% από την πρρώτη Κυριακή.
Ο χοντρός δεν έβαλε μυαλό και εξακολουθεί να λέει ό,τι του κατέβει, παρότι και ο ίδιος τρώει τις καρπαζιές και τις μούντζες τη μία μετά την άλλη. Υπάρχει μία κατηγορία ευφυών αλλά αυτοκαταστροφικών τύπων οι οποίοι ηδονίζονται να προκαλούν άνευ σοβαρού σκοπού την κοινή γνώμη.
Κάπως έτσι καταλήγουμε να "πυροβολούμε" όποιον λέει κάτι που δεν αρέσει στην κοινή γνώμη, ακόμη και αν είναι σοβαρός.
Αλλά, όπως ξέρεις, αν π.χ. ΤΟΤΕ [Σεπτ.'99] είχε γίνει γκάλοπ για το πού θα πάει το ΧΑΑ, ξέρεις τί ... σωστό αποτέλεσμα θα είχε βγει - ή όχι ;
06/11 16:17  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Σειρά ... νομίζω ότι ξέρεις καλύτερα πια από τον καθένα, ποιος αληθινά είμαι !
Αυτό εξάλλου δεν επιχείρησες να κάνεις με κάθε ερευνητική μέθοδο τόσον καιρό ?
Εγώ ακόμη ψάχνομαι για σένα, απλά γιατί δεν ήταν ... προτεραιότητα μου !
Κατά τ΄ άλλα, θυμάμαι ΤΟΤΕ τάχα όλα στην ΕΛΓΕΚΑ στις 10.000 "δραχμές", αλλά ήμουν γρήγορο πιστόλι και μέχρι σήμερα επιβίωσα !
Για τους ... άλλους δεν μπορώ να κάνω πολλά ! 78% θα ψήφιζε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα !
ΥΓ 1. Ο παραπάνω κύριος έγινε σίγουρα ΤΙΠΟΤΑ, όταν ξ~anna~κατάπιε τη δηλητηριώδη γλώσσα του προς τους ευεργέτες του ! Αν και πιστεύω ότι τον είχαν βάλει εικονικά να τους ... δαγκώσει !
ΥΓ 2. Προς το παρόν το πιστόλι είναι στη θήκη μέχρι νεωτέρας ! Τιμές ... yaght ! Τί να μου κάνει το Maverick ?
06/11 16:21  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
*yacht ! http://archive.in.gr/Reviews/imagegallery.asp?lngReviewID=12770&lngChapterID=13423&lngItemID=107394 !
Εξάλλου θα γίνουμε οι Κάννες της Ν.Α. Ευρώπης, οσονούπω !
06/11 21:51  oberon
Σειρά το ποιος είσαι το ξέρω με λεπτομέρειες. Το τί θες και ασχολείσαι μαζί μου, και μάλιστα τόσο πολύ, ειλικρινά δεν το ξέρω. Επίσης δεν ξέρω τί είμαι για σένα.
Τώρα γράφεις μάλιστα ότι δεν είμαι "... προτεραιότητά σου". Άντε βγάλε άκρη ...

Αν κάποια στιγμή προκύψει ότι κάναμε μια κοινή προσπάθεια και γίνει θέμα ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, η ευθύνη θα είναι 100 % δική σου. Έπαιξες με τα "εργαλεία".
06/11 21:53  oberon
Κατά τα άλλα, κάποια στιγμή, είχαμε φθάσει στο σημείο συνεννόησης να απαντάμε σε όλα ο ένας στον άλλο, και μάλιστα με τη σειρά.
Και τώρα αρχίζεις πάλι τις γαργάρες.
06/11 21:56  oberon
π.χ. δεν ξέρεις να διαχωρίζεις την εκτίμηση της αξίας ενός ανθρώπου από το πού καταλήγει μία προσπάθειά του στις νεοελληνικές συνθήκες.
06/11 21:59  oberon
επίσης δεν αντιλαμβάνεσαι ότι οι φιλοδοξίες σου περί Καννών κ.λ.π. είναι ευθέως αντίθετες με τη φιλοσοφία μου και τις προθέσεις μου.
ξέρεις πολύ καλά και το "sky is n-o-t limit !" και το "do bet against me !".

Do it !
06/11 22:49  PREMIUM
I did it, σειρά ! I bought Maverick instead of Citroen ! Αν σου πω και τιμή, είμαι σίγουρος ότι θα με αφήσεις ΜΟΝΟ αρχηγό στο κόμμα !
07/11 00:11  oberon
Οπότενες το ερώτημα είναι το εξής απλό : γιατί ασχολείσαι μαζί μου ;
07/11 06:56  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Σειρά ! Νόμιζα ότι τόξερες, πως παίζαμε πόκερ ! http://news.in.gr/world/article/?aid=1231136362 !
07/11 07:59  oberon
Τι σκατά πόκερ να παίξει κανείς, όταν έχει στο χέρι τους τέσσερεις άσσους και στα μανίκια τρέχα γύρευε πόσους ;
Αν μου λύσεις και αυτή την απορία ...
07/11 09:35  PREMIUM
Αν σου πω τα ΧΑΑ~ρτάκια μου, θα μπορέσεις να τα ... αξιο~λογήσεις με αντίστοιχα της τράπουλας ?
07/11 12:05  oberon
"Είναι μέσα στον προβληματισμό κάθε υγιούς ατόμου".
Τάσος Λεονάρδος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων (Κιάτου)
11/11 08:02  Ερμάκος
@never : είπαμε, αλλά όχι κι έτσι ρε παιδί μου. έχεις ποοολύ βαρύ χέρι.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις