Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Ο Ελληνικός τρίτος δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης
676 αναγνώστες
Τρίτη, 8 Μαΐου 2012
15:58

 

Ο Ελληνικός τρίτος δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης

 

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012 3:24 μμ

Προς τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γεώργιο Προβόπουλο
 
 
Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,
 
Σας υποβάλλω συνημμένως Εισηγητική Έκθεση με τίτλο "Ο Ελληνικός τρίτος δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης", ελπίζοντας ότι θα τύχει της προσοχής σας το συντομότερο.
 
Η πρόταση βασίζεται εν πολλοίς στην πρόσφατη ετήσια Έκθεσή σας και φιλοδοξεί να αποσπάσει την καταφατική απαντησή σας στο αν διαμορφώνει ένα πολλά υποσχόμενο αναπτυξιακό περιβάλλον.
 
Δεν είχα σκοπό να παραλείψω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τρία στελέχη της Τ.τ.Ε., αλλά σέβομαι την επιθυμία τους να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Η συμβολή τους στη βελτίωση της από 30.12.11 πρότασής μου με τίτλο "Το κλειδί της εξόδου από την κρίση" είναι οφθαλμοφανής και καθοριστική.
 
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
 
Μετά πλείστης υπολήψεως,
 
 
Κώστας Τζαναβάρας
 
 

Ο Ελληνικός τρίτος δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης

 ---------------------------------------------------------------

 

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

Περίληψη

Εν όψει των κρίσιμων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών περιστάσεων στη χώρα μας, αλλά και της δυσμενούς διεθνούς συγκυρίας, κατατίθεται η παρούσα Εισηγητική Έκθεση για τον «Ελληνικό τρίτο δρόμο για την υπέρβαση της κρίσης», με αιχμή τον από μηδενική βάση και πρωτοπόρο επανασχεδιασμό του φορολογικού συστήματος της χώρας.

Περιλαμβάνει :

Ανασκόπηση των αντικειμενικών συνθηκών, βάσει, αφ’ ενός, των αναφερομένων στην «Έκθεση για το 2011» του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γεωργίου Προβόπουλου, που απηύθυνε προς τους μετόχους στην 79η Τακτική Γενική Συνέλευση στις 24 Απριλίου και, αφ’ ετέρου, της κατάστασης που ήδη διαμορφώνεται από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές.

Παρουσίαση καινοτόμας πρότασης για την άμεση και εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού  μας συστήματος, ώστε να περιλαμβάνει αποκλειστικά τους εξής φόρους:

1.      Μοναδικό φόρο περιουσίας επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, και

2.      Μικρό αριθμό ειδικών φόρων κατανάλωσης στην πηγή, για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Προτάσεις για την ηλεκτρονικά αυτοματοποιημένη λειτουργία του προτεινόμενου φορολογικού συστήματος, με κατάργηση των φορολογικών δηλώσεων.

Ανάλυση των προσδοκιών ανάπτυξης του τουρισμού, με παράθεση των συνθηκών που διαμορφώνουν τη νέα ελπιδοφόρα αφετηρία σε σύγκριση και με τις σημερινές συνθήκες.

Συνοπτική αναφορά των περαιτέρω διαχεομένων άμεσων αλυσιδωτών ευεργετικών επιδράσεων της προσδοκώμενης τουριστικής ανάπτυξης στην οικονομία, την απασχόληση, την ασφάλεια και τα δημόσια οικονομικά, οι οποίες μπορούν να σηματοδοτήσουν την έναρξη ενός μακροχρόνιου ενάρετου κύκλου.

  

Η Εισηγητική Έκθεση υποβάλλεται δημοσίως στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να αξιολογηθεί άμεσα αν η πρόταση ανταποκρίνεται κατ’ αρχήν στον τίτλο της και να συνταχθεί κατεπειγόντως μελέτη εφαρμογής του νέου συστήματος από τους εγνωσμένου κύρους οικονομολόγους της, βάσει αξιόπιστων αριθμητικών δεδομένων και αντίστοιχων προβλέψεων, που δεν διατίθενται ευρέως.

Η πρόταση φιλοδοξεί να ενώσει τις εθνικές δυνάμεις του κόσμου της εργασίας και του επιχειρηματικού κόσμου σε ένα κοινό Εθνικό Στόχο : την Εθνική Αναγέννηση.

Η κατ’ ευχήν συμφωνία πλειοψηφικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων σε αυτή την Εθνική Στρατηγική θα συντρίψει ασφαλώς τις τυχόν εξωτερικές πιέσεις διατήρησης των επαχθών όρων που έχουν επιβληθεί από τους δανειστές μας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα κάνει πράξη την υπέρβαση του Μνημονίου.

 

Αθήνα 8 Μαΐου 2012

 

ΓΔ RT 15:57  619,28  -24,59  -3,82%  Τζίρος 27,96 εκ. €

Σχόλια

09/05 07:35  oberon
"Asia markets slump amid Greek turmoil"
By Virginia Harrison, MarketWatch

http://www.marketwatch.com/story/asia-stocks-slump-amid-greek-turmoil-2012-05-08?siteid=yhoof2

"SYDNEY (MarketWatch) — Asia markets slumped Wednesday as efforts to stitch together a Greek government stoked anxiety about the future for the euro zone, and as a strong yen pressured exporters in Tokyo.
...
The likelihood of a fresh ballot in Greece increased as political deadlock continued, while the leader of the leftist Syriza party called on the country’s two ruling parties to rescind their support for austerity measures as he attempted to put together a coalition government.
...
“There is a clear risk that a new election may not lead to a decisive outcome, leading Greece to withdraw from the bailout deal and default,”
...
“We hear rumors of reserve-requirement-ratio cuts that never come, and hear that mainland [Chinese] funds have been buying A-shares, but at the moment, things are just tracking what’s happening on a global perspective, and there’s not enough conviction to send [markets] to the upside,”
..."


http://www.youtube.com/watch?gl=GR&v=GKe8S7beC6s

09/05 07:45  oberon
"Βατερλώ στα έσοδα τον Απρίλιο"
του Σπύρου Δημητρέλη

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2974882

"Εικόνα κατάρρευσης παρουσίασαν τον Απρίλιο τα έσοδα του προϋπολογισμού. Η εντεινόμενη ύφεση στην οικονομική δραστηριότητα και η εξάντληση της εισπρακτικής απόδοσης της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιδρούν έντονα αρνητικά στο δημόσιο ταμείο. Το μήνα της προεκλογικής περιόδου εισπράχθηκαν 556 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 παρουσιάζοντας κατακόρυφη πτώση 13,4%.
Στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου το σύνολο των τακτικών προ επιστροφών φόρων εσόδων παρουσιάζει μείωση 3,6% τοποθετώντας εκτός τροχιάς τον προϋπολογισμού από τους πρώτους μήνες του έτους. Να σημειωθεί ότι ο ετήσιος στόχος του αναθεωρημένου προς τα κάτω όσον αφορά τους αριθμούς τακτικού προϋπολογισμού προβλέπει αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1,3%.
..."


Περί εγκλωβισμού στο "ιστορικό διακύβευμα" ο λόγος. Στη σημερινή του διατύπωση δηλαδή ...
10/05 17:53  oberon
"Στο 21,7% η ανεργία το Φεβρουάριο"

http://www.capital.gr/News.asp?id=1495556

"Στο 21,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2012, έναντι 15,2% το Φεβρουάριο του 2011 και 21,3% τον Ιανουάριο του 2012.
...
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 318.435 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 42,3%) και κατά 14.237 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 1,3%).
..."


Πού να έχει φθάσει άραγε τώρα ;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις