Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


"MAZI σου Κώστα" ;
758 αναγνώστες
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012
14:06

 

Λόγος στη Γ.Σ. της ALPHA BANK

ALPHA BANK


2η ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2012

Αθήνα, Hilton

ΘΕΜΑ : Παύση των εργασιών και διαδικασιών συγχωνεύσεως ALPHA BANK Eurobank 

 

 

Κ. ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ :  

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Μέτοχοι,

Ίσως με θυμάστε από τις δυο προηγούμενες συνελεύσεις να κρούω κατά κάποιον τρόπο τον κώδωνα του κινδύνου. Θα σας αιφνιδιάσω ακόμη μια φορά.

Η εισαγωγή μου αναφέρεται σε ένα θέμα που στη Νευρολογία λέγεται «εξοικείωση». Είναι το φαινόμενο όπου, ας πούμε, οι κάτοικοι μιας περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο, μετά από κανένα μήνα περίπου, δεν ακούνε τ’ αεροπλάνα. Είναι τόσο εξοικειωμένοι με το θόρυβο των αεροπλάνων, ώστε δεν θεωρούν ενόχληση το να πετάνε τ’ αεροπλάνα μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από το σπίτι τους.

Κάπως έτσι, και ίσως φανεί άσχετο γιατί το θίγω σήμερα, μπορεί να σας φανεί παράξενο το ότι θεωρώ σημαντικό το ότι για να γίνει αυτή η συνέλευση, έπρεπε να περιμένουμε 20  μέρες  να κουβαληθούμε εδώ οι «συνήθεις ύποπτοι» μια φορά, μια δεύτερη φορά και μια τρίτη φορά, ουσιαστικά χωρίς καμία διαφορά σημαντική στη σύνθεση της Γενικής Συνελεύσεως.

Είναι μια διάταξη η οποία έρχεται από το 1920. Το 1920, όμως, όταν ήταν να γίνει μια συνέλευση, έπρεπε να φτάσει το ταχυδρομικό περιστέρι για να μαθευτεί. Έπρεπε ο μέτοχος να πάρει το τρένο, χρειαζόταν κάποιος χρόνος. Και, εν πάσει περιπτώσει, στην πρώτη συνέλευση λέγαμε «παιδιά, δε μαζευτήκαμε πολλοί, να κοιτάξουμε τη δεύτερη φορά να το πούμε και σε άλλους να μαζευτούμε περισσότεροι». Τι σχέση έχουν αυτές οι διατάξεις με τις σημερινές συνθήκες, όπου το ότι θα  γίνει συνέλευση έχει μαθευτεί πριν αποφασισθεί ;

Θα μου πείτε : τι σχέση έχει αυτό με το διαζύγιο που πάμε να επισημοποιήσουμε σήμερα ; Ένα διαζύγιο έρχεται μετά από κάποιον έρωτα. Το  κείμενο της 29/8 είναι καθαρά ερωτικό. Δύο παραδοσιακές μεγάλες οικογένειες (στην προηγούμενη συνέλευση είχα πλέξει το εγκώμιό τους με αρκετά ακυκλοφόρητα στοιχεία), δύο οικογένειες μεγάλες, είχαν αποφασίσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό όραμα. Αυτό το όραμα ήταν χειροπιαστό. Δεν ψεύδονται οι υπογραφές που υπάρχουν κάτω από την ανακοίνωση της 29/8.

Υπήρχε story. Αυτό το story «σκοτώθηκε» όπως σκοτώνει οποιοσδήποτε έναν έρωτα, με το να τον καθυστερεί υπέρ το δέον. Καθυστέρησε για να γίνει η πρώτη συνέλευση. Καθυστέρησε για να γίνει η δεύτερη συνέλευση. Καθυστέρησε για να γίνει η τρίτη συνέλευση. Εκεί παρουσιάστηκαν και δυο, μπορεί να είναι για προσωπικούς λόγους, παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά μπορεί και να μην είναι ...

Επομένως, ένα απλό ερώτημα : Η συνέλευση θα έλεγε στο Υπουργείο τάδε - ποιο είναι ; - «σας  παρακαλώ, κοιτάξτε το αυτό το πράγμα διότι είναι μια τροχοπέδη στην υλοποίηση απλών σχεδιασμών». Είναι άλλο να συζητάνε το Νοέμβρη για τα πλάνα της 29/8 και άλλο να τα συζητάνε στις  15/9. Είναι θέμα χημείας. Είναι θέμα ροής ζωτικής ενέργειας. Αλλά δε θα μείνω στη φιλοσοφία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ συντομεύετε αν θέλετε.

ΜΕΤΟΧΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να μη συντομεύσω σήμερα. Εάν επιμείνετε να συντομεύσω, να καταθέσω επί τροχάδην μερικά κείμενα.

-          Ερωτήματα προοπτικής προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

-          Ερωτήματα απολογισμού – είναι δύσκολες ερωτήσεις κ. Πρόεδρε. Γιατί ναυάγησε και πώς δικαιολογείται το ναυάγιο στη συγχώνευση.

-          Καταθέτω επίσης  την εισηγητική μου έκθεση, την οποία κατέθεσα την επομένη των εκλογών, εισηγητική έκθεση απευθυνόμενη στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με τίτλο : «Ο ελληνικός τρίτος δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης». Εκ των υστέρων συμπληρώνω, άμεση υπέρβαση της κρίσης.  Καλώ το Διοικητικό Συμβούλιο - που έχει ο κ. Μαντζούνης εδώ και 15 ημέρες στα χέρια του αντίγραφο της Έκθεσης με την παράκληση να το δώσει το συντομότερο στον κ. Πρόεδρο - καλώ την Τράπεζα να πάρει θέση με βάση τα συμφέροντα των μετόχων και της Τράπεζας.

-          Σας κοινοποιώ μερικές προτάσεις μου σε φορείς της Κορινθίας, της ιδιαίτερης πατρίδας μου, στις οποίες αρκεί ένα «ΜΑΖΙ σου Κώστα» από τον κ. Πρόεδρο για να επενδύσει η Κορινθία με απίστευτη δύναμη πάνω στην ALPHAΒΑΝΚ.

-        Καταθέτω αντίγραφο της ομιλίας μου στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση  γιατί τα επίσημα πρακτικά δεν έχουν υπογραμμίσεις και διάφορα τέτοια.

-         Καταθέτω και την πρότασή μου, με τίτλο «Νέα ALPHAΒΑΝΚ – turn key solution», που έδωσα ιδιοχείρως στις 16/9 στον Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Βερύκιο,

-          Και, τέλος, εάν παραξενευτήκατε γιατί την ημέρα που η Fitch μας κατέτασσε από το Β- σε CCC δεν κατέρρευσε το ελληνικό Χρηματιστήριο, είναι γιατί ο υποφαινόμενος, μέσα σε δευτερόλεπτα, ανάρτησα στο Capital σε θεματική συζήτηση «@ Fitch : Μ’ αυτά τα μάτια μου φτιάχνεις τη μέρα». Και την άλλη μέρα, απευθυνόμενος σε στέλεχος της Τράπεζας, ανωνύμως, του έγραψα ότι «κάτω από 533.25 θα θεωρήσω ότι κλέβετε εκκλησίες». Πήγε 532.15. 

Αν δείτε - κατά τύχη … - το Χρηματιστήριο να ψηφίζει τις θέσεις μου, ίσως δεν θα είναι τυχαίο …..


Αύριο : Η προμελέτη "Η Ελληνική οδός για την άμεση υπέρβαση της κρίσης"

Μεθαύριο [μετά το κλείσιμο] : Πρόταση για την αναβίωση της συγχώνευσης

 

-----------------------------------------------------------------------------

Νέα ALPHA BANK – Turn key solution

 

ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ

 

Η ALPHA BANK θα οδηγήσει πρωτοπόρα την δημιουργική αναγέννηση της Πατρίδας μας προχωρώντας σε κοσμογονικές αλλαγές τόσο στην τραπεζική αντίληψη, όσο και στην αναπλαισίωση των επιχειρηματικών και οικονομικών δραστηριοτήτων των Ελλήνων – στην νοοτροπία ! – πελατών της.

Το προσωπικό της τράπεζας θα επιλέγει ελεύθερα αν θα εντάσσεται στους καλύπτοντες πάγιες ανάγκες ή στους δυναμικούς συνεργάτες που θα συμμετέχουν στις κερδοζημίες των δραστηριοτήτων που θα κινούν.

Οι πελάτες θα έχουν ενιαία συνεργασία με την τράπεζα για όλες τις χρηματοοικονομικές τους δραστηριότητες, μέσα από συνδυασμό προσωπικού συνεργάτη και δικτύου ειδικών υποστηρικτών.

Βασικός πυλώνας θα είναι η πληροφοριακή βάση πελατών και το φιλικό στο χρήστη σύστημα προγραμμάτων τραπεζικής εξυπηρέτησης, σε web περιβάλλον, που θα σχεδιασθούν εξ αρχής.

Η πληροφοριακή βάση πελατών θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του πελάτη σε ενιαία βάση, θα είναι απολύτως ελεγχόμενης πρόσβασης και ο πελάτης θα ενημερώνεται αυτομάτως με email για οποιαδήποτε πρόσβαση στα τηρούμενα στοιχεία που τον αφορούν. Τα σημερινά στοιχεία θα μεταφερθούν με ειδικό πρόγραμμα.

Το σύστημα προγραμμάτων τραπεζικής εξυπηρέτησης θα είναι σχεδιασμένο κατά τα πρότυπα του προγράμματός μου «ΔΗΛΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ», το οποίο εφαρμόσθηκε επιτυχώς – από τεχνικής πλευράς – στη διαδικασία δήλωσης «ενεργών τίτλων» το 2008.

Βασική φιλοσοφία είναι η πελατοκεντρική δομή του συστήματος, η απαρέγκλιτη τήρηση του κανόνα «κάθε στοιχείο εισάγεται μόνο μία φορά» και η άμεση πληροφόρηση του χρήστη ακριβώς στο σημείο που χρειάζεται την πληροφορία.

Το σύστημα θα είναι προσανατολισμένο στην εξασφάλιση και ανάπτυξη εδραίων παραγωγικών σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες, μέσα από συνδυασμό αφ’ ενός ασφαλών και αυτόματα αξιοποιούμενων στοιχείων και αφ’ ετέρου υποκειμενικών κρίσεων του εκπαιδευμένου προσωπικού.

Η νέα αυτή υποδομή και αντίληψη θα δώσει τη δυνατότητα επαναστατικής αλλαγής στο διαμεσολαβητικό – μεταξύ καταθετών και δανειοληπτών – ρόλο της τράπεζας και θα χρηματοδοτήσει κοσμογονικές αλλαγές από Ελληνικής νοοτροπίας οραματιστές του Αύριο.

Οι αλλαγές αφορούν νέες αντιλήψεις στην ειρηνική συνύπαρξη, με βασικό τελικό στόχο τον «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο», στην δημιουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του internet και την κεντρική κατεύθυνση στη μεγιστοποίηση του ελεύθερου χρόνου όλων.

Πρόκειται πράγματι για κοινωνικό Big Bang.

Στο χρηματιστηριακό τομέα η χρήση της θεωρίας μου «γεωμετρική ανάλυση ακροτάτων χαοτικής μεταβλητής» θα δώσει ασφαλώς τεράστιο πλεονέκτημα στην τράπεζα στις κεφαλαιαγορές.

Πρόκειται για μοντέλο γεωμετρικών κατασκευών επί των διαγραμμάτων, που δίνουν υπόβαθρο για στοχαστική ανάγνωση της ψυχολογίας της αγοράς. Η επιτυχής χρήση του μοντέλου προϋποθέτει ενορατικές κριτικές ικανότητες οι οποίες δεν αναπτύσσονται στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία εν γένει.

Επίσης θα αναπτυχθεί αντίστοιχης φιλοσοφίας θεωρία τεχνικής ανάλυσης δικαιωμάτων προαίρεσης (options) με την ευφυή παρακολούθηση απλής μεταβλητής που εκφράζει ενιαία όλα τα data του υπ’ όψιν αντικειμένου.

Οι τυχόν σκόπιμες συγχωνεύσεις με άλλες τράπεζες ή οι εξαγορές θα γίνουν με σύστημα του τύπου που αναπτύσσεται στο επισυναπτόμενο άρθρο μου «ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ σε … ένα νοικοκυρεμένα».

Η νέα τραπεζική φιλοσοφία, σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα χρηματοδοτηθούν, θα φέρουν σε νέο εντελώς τοπίο τις στεγαστικές ανάγκες, τις υποδομές, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

  

Φαίνεται ίσως ουτοπικό, αλλά είναι ένα απολύτως υλοποιήσιμο πλάνο με ακρογωνιαίους λίθους “all dreams together” – ως προς τις σχέσεις και “sky is n-o-t limit” – ως προς τους στόχους.

 

Αθήνα 16.9.2011

 


Κώστας Νικ Τζαναβάρας

 

Σχόλια

01/06 23:10  oberon
30/07 07:20  oberon
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις