Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


"Σφουγγάρι" !
516 αναγνώστες
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012
08:43

 

Προς

Τον κ. Δήμαρχο Κορινθίων

Κοινοποίηση :  

κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων

κ. Πρόεδρο Πνευματικού Κέντρου Κορίνθου

.

 

ΘΕΜΑ : Αποδοχή αιτήματος διάθεσης αίθουσας θεάτρου

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Αλέκο,

Σας ευχαριστώ δημοσίως για την πρόθυμη και άμεση αποδοχή του από 13 τρέχοντος αιτήματός μου για τη διάθεση Δημοτικών χώρων, για τρεις εκδηλώσεις ως κάτωθι :

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 ώρα 19:30  Θέατρο Δημαρχείου

Παρουσίαση του βιβλίου μου : «Ο παππούς του Τηλέμαχου»

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 19:00  Δημοτικό Θέατρο

Παρουσίαση του βιβλίου μου : «Με τα μάτια ενός πατέρα»

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 18:00  Θέατρο Δημαρχείου

Παρουσίαση επενδυτικής πρότασης προγράμματος σε περιβάλλον web για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας προσώπων, εντός και εκτός πόλεων, με τίτλο «Κόρινθος, Όμορφη πόλη».

Και οι τρεις ως άνω δραστηριότητές μου, ευλόγως, προσφέρονται για αξιοποίηση σε συνεργασία με το Δήμο της γενέτειράς μου. Ήδη έχουν δρομολογηθεί επαφές με κατά περίπτωση αρμοδίους.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε τη σκοπιμότητα της προβολής των εκδηλώσεων στο site του Δήμου, όπως και της παρέμβασης εκπροσώπων του Δήμου στις εκδηλώσεις.

Παρακαλείται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάγνωση της παρούσης στη σημερινή Συνεδρίασή του και όπως μεταφέρει σε όλους την πρόσκλησή μου να με τιμήσουν με την παρουσία τους.

 

Διμηνιό 17.8.2012

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

Κώστας Τζαναβάρας

 

[συνημμένο στην από 13/8 αίτηση]

 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 ώρα 19:30 Θέατρο Δημαρχείου

Παρουσίαση του βιβλίου  «Ο παππούς του Τηλέμαχου»

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 

 

Στο βιβλίο προσεγγίζεται κατά τρόπο πρωτότυπο, αλλά και καλλιτεχνικά εκσυζητημένο, η υποδειγματική προσωπικότητα του Ομηρικού Οδυσσέα, ταυτόχρονα με στοιχειοθετημένες κριτικές επισημάνσεις.

Σαν διαχρονικό ανδρικό πρότυπο των Ελλήνων της δράσης, ιδίως των ναυτικών μας, ο Οδυσσέας, δίνει αβίαστα πολύτιμες προεκτάσεις στο σήμερα, υποδεικνύοντας την έμφαση στην επιδίωξη του κοινού συμφέροντος, εις βάρος των υπερβολικών προσωπικών φιλοδοξιών.

Είναι βέβαιο ότι μας είναι εξ ίσου πολύτιμο να διδαχθούμε τόσο από την εξαιρετική ευρηματικότητά του στην επίλυση προβλημάτων, για την οποία εισηγούμαι τον όρο «απειρότροπος», όσο και από τον καταφανώς άδικο χαρακτηρισμό ως «πανούργος» αντί «ευφυής».

Στο βιβλίο παρατίθεται πλήρης αποδεικτική επιχειρηματολογία για την εκ πατρός Κορινθιακή καταγωγή του, συγκεκριμένα από τον βασιλιά Σίσυφο, και ευλόγως προκύπτει ότι το βασικό νόημα των βασάνων του ήταν η αναζήτηση του φυσικού πατέρα του.

Η επιχειρηματολογία βασίζεται σε σημαντικό αριθμό πηγών, με βασική προέλευση το μνημειώδες έργο του αείμνηστου συμπατριώτη μας Άγγελου Φουριώτη «Κόρινθος, Από τον Μύθο στην Ιστορία», και κυρίως ερμηνεία της ίδιας της Οδύσσειας.

Προφανώς, αν έχω δίκιο, και καθώς δεν έχει αποτολμηθεί αντίλογος, πρόκειται για άρδην ανατροπή των αναλύσεων του «νόστου» και μάλιστα μετά από 2.800 χρόνια κεντρικής παρουσίας του Εθνικού μας Έπους.

Άμεση προέκταση αυτής της προσέγγισης είναι η ανάδειξη του Κορινθιακού πνεύματος, παρεξηγημένου διαχρονικά, ακόμη και στην ίδια την πόλη μας, το οποίο στήριξε και εξέφρασε την μακρά περίοδο ευδαιμονίας της.

Είναι βέβαιο ότι το θέμα έχει ιδιαίτερο και πολύπλευρο ενδιαφέρον για την πόλη μας, και μάλιστα στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, όπου η επαναπροσέγγιση των βασικών αρχών ζωής προβάλλει ως ιστορική αναγκαιότητα.

Η «ανάγνωση» του καίριου μηνύματος από εμάς τους ίδιους τους σύγχρονους κατοίκους αυτής της ιστορικής πόλης είναι από μόνη της εφαλτήριο προόδου.

Προσωπικά ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω σε ομάδα εργασίας Κορινθίων ερευνητών, προκειμένου να συγγραφεί επιστημονικών προδιαγραφών βιβλίο κατά το δυνατόν συντομότερα.

Το θέμα έχει εμφανώς εθνικών διαστάσεων ενδιαφέρον, αν όχι και παγκόσμιο, και η άμεση αξιοποίησή του προς όφελος και της πόλης είναι πρόσφορη αφετηρία για την υλοποίηση της πρότασης που έχει προβληθεί παλιότερα και υπογραμμίζεται στο βιβλίο : «σφουγγάρι».

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις