Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Κι οι εφιάλτες υποσχέθηκαν να μην έρθουν απόψε …
603 αναγνώστες
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012
10:54

 

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

φ.1324/25.10.12

 

«Κι οι εφιάλτες υποσχέθηκαν να μην έρθουν απόψε …»

 

Κυρία Κοκκίνου, αγαπητή κυρία Νίτσα,

Σίγουρος είμαι ότι είσθε έτοιμη να μην εκπλαγείτε με τίποτα. Προσμένετε από καιρό «να σημάνουν οι καμπάνες» και – όχι χωρίς αγωνία – ετοιμάζετε αμέριμνη τα καταπληκτικά τυροπιτάκια σας για τα τρία παιδιά σας και τα ταίρια τους, αλλά και για τα οκτώ εγγονάκια σας.

Ο άντρας της ζωής σας, ο Βαγγέλης Κόκκινος, ο αγαπητός μου εκ δεξιών ομοτράπεζος, έριξε με μαχητικότητα αλλά και σύνεση το βάρος του στην από εδώ μεριά της πλάστιγγας.

Πίστωσε γενναία την έκδοση του «μπάμπουρα», αφού προηγουμένως είχε καταφέρει να βρει τρόπο να με πείσει να αλλάξω τον τίτλο σε «Με τα μάτια ενός πατέρα» και να το προσαρμόσω ως προς το σχήμα στα μέτρα του αναγνωστικού κοινού.

Ήδη το βιβλίο έχει καταστεί το διαβατήριο ώστε να μην αγνοούνται άλλες ανατρεπτικές αλλά ταυτόχρονα δημιουργικές ιδέες και προτάσεις μου. Χώρια που από μόνος του είναι μία βραδυφλεγής βόμβα στην ισοπέδωση.

Αλλά και η αρθρογραφία στη φιλόξενη εφημερίδα σας με έφερε σε επαφή με πλατύ κοινό ισχυρών πατριωτών που δεν θα  διέκριναν τα μηνύματα, ακόμη και αν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στην «βουλή των … εφήβων» έζησα ξανά, μετά από πολλά χρόνια, τι σημαίνει σεβασμός στην άποψη του συνδαιτυμόνα, με άνεση χρόνου διατυπωμένη, και το ζεστό «βίβα» να επικυρώνει ακόμη και τη διαφωνία.

Στο ίδιο τραπέζι μόλις συγκράτησα τα δάκρυά μου γνωρίζοντας τον Αλέξανδρο Παπαγιαννόπουλο, «τον άνθρωπο που με έκανε να νοιώσω για πρώτη φορά υπερήφανος για την ιδιαίτερη πατρίδα μου». Τον μαέστρο της ένδοξης Χορωδίας Κορίνθου που αποδίδοντας εξαίσια την «Καταχνιά» έβαζε την δύναμη «εσείς πεθαίνετε και όχι εγώ» και τον προορισμό «τον ήλιο που ανατέλλει να χαρώ».

Ο αγαπητός Ανδρέας Διαμάντης βρήκε τρόπο να «φωνάξει» για το «δρεπανηφόρο άρμα», τότε που οι πολλοί γελούσαν με τα άρθρα μου στη «Φωνή της Κορινθίας».

Ο χρονικά πρώτος φίλος μου Χαράλαμπος Πρεδάρης, ο πρώτος που μου ενέπνευσε την αφιέρωση «Στους αφανείς Σισύφους της σύγχρονης Κορίνθου» στο πρώτο μου βιβλίο, ήδη από το καλοκαίρι του ’10, σιγοντάριζε όχι δειλά.

Το βαρύ πυροβολικό, το ισοπεδωτικό think tank Νίκος Καλογερόπουλος, με την ορμή των 89 χρόνων να δείχνει την εφηβεία φρονιμάδα, έβαλε τη σφραγίδα στη διάγνωση για το βαθύ πρόβλημα στη σκέψη στη σύγχρονη Ελλάδα.

Η από μέρους του εξάντληση, από γνωσιολογική πλευρά, του κρίσιμου θέματος καθιστούσε «ευκολάκι» και θέμα απλώς χρόνου τη λύση.

Κυρία Κοκκίνου,

Ήδη οι άφρονες των παγκόσμιων χρηματαγορών άρχισαν να αντιλαμβάνονται από χθες το βράδυ πόσο ανήμποροι και μικροί είναι μπροστά στους Νόμους του Σύμπαντος.

Αλλά – επιτρέψτε μου – μην ασχολείσθε. Η ποιήτρια που υπογράφει την φράση του τίτλου διάβασε με ικανοποίηση στο Facebook την προσωπική μου απάντηση «Λιω άστο μου». Μερικές βδομάδες αργότερα δεν έκρυβε τη συγκίνησή της παρακολουθώντας τον «απολογισμό μου», το videoFrau Merkel, aufiderzeen”.

Εν ολίγοις η 28η Οκτωβρίου 2012, η ημέρα που θα γιορτάζουμε το «μεγάλο ΟΧΙ» του ’40 θα είναι η ημέρα που θα πούμε και το «μεγάλο ΝΑΙ» στην Νέα Ελληνική Κοσμογονία. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Εθνική μας Αναγέννηση.

Η ανάμνηση και μόνο της απίστευτης δύναμης που έδωσε στον Ελληνικό Στρατό, αλλά και στην υποστήριξη από τα μετόπισθεν, η ενθουσιώδης Εθνική Ενότητα αρκεί για να υπερφαλαγγίσει τις εγωιστικές αναστολές του θλιβερού σήμερα. Η ορμή αυτής της αντιστροφής θα καταπλήξει την ανθρωπότητα για μία ακόμη φορά.

αγαπητή κυρία Νίτσα,

Σας παρακαλώ πολύ μ-η-ν απορροφηθείτε και ξεχάσετε τα τυροπιτάκια στο φούρνο.

Και, αν σας βρίσκεται και κανένα μεγαλούτσικο ταπεράκι …

Την αγάπη μου,

Διμηνιό 20 Οκτωβρίου 2012

 

Κώστας Τζαναβάρας

Υ.Γ. Παρασύνθημα : «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ».

 

 

 

 

Σχόλια

27/10 18:26  oberon
27/10 22:13  oberon
Στα ίσια : η λύση υπάρχει.

http://www.dailymotion.com/video/xune28_yy-yyyy-yyy-yyyy_news
01/11 08:06  oberon
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις