Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Μωραίνει Κύριος ….
558 αναγνώστες
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012
08:34

 

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

φ.1329/29.11.12

 

«Μωραίνει Κύριος …»

 

Ρώτησα καλό φίλο τί εντύπωση του έμεινε από την περίοπτη θητεία του σε κινέζικη πολυεθνική και απάντησε άμεσα «μετράνε το χρόνο σε δυναστείες». Και αντιλαμβάνεται κανείς ότι, υπό αυτό το πρίσμα, αποκτά μυστηριακή διάσταση η παροιμιώδης υπόδειξή τους : «περίμενε πολύ, χτύπα γρήγορα».

Μάλιστα είμαστε εμφανώς σε φάση παροξυσμού των κοντόφθαλμων αντιλήψεων και πρακτικών μας, σε βαθμό αποστροφής βλεμμάτων από της επερχομένης καταστροφής.

Αίφνης, ελεεινός πολιτικός μας, θεώρησε εαυτόν ικανόν να προφέρει το όνομα Κολοκοτρώνης – περισσεύει το τί εξεστόμισε – και στη συνέχεια ισχυρίσθηκε δημοσίως τον έτι χειρότερο εξευτελισμό των μισών Αθηναΐδων.

Κέρδισε άνευ αντιπάλου την προσοχή της κοινής γνώμης [sic], καθώς οι απέλπιδες εγκλωβίσθηκαν στο γαργαλιστικό ερώτημα αν λέει αλήθεια ή ψέματα, αντί του όντως τραγικού «τι είναι χειρότερο, να λέει αλήθεια ή να λέει ψέματα ;».

Έστειλα στον Νίκο Καλογερόπουλο το link για την ανάρτησή μου στο dailymotion «Το ανέκδοτο Τατσόπουλος» και μου απάντησε «θα τα πούμε οίκαδε». Σημειωτέον ότι γνωρίζει προσωπικά τον Ναόμ Τσόμσκυ στον οποίο μεταξύ άλλων αναφέρομαι.

Άλλωστε, στην επανάληψη που έκανα στις 5 μαγνητοσκοπημένες ωριαίες συνομιλίες μας, ξεχώρισα την απάντησή του στην ερώτησή μου για το πώς ένοιωσε με την επαλήθευση μετά από δύο δεκαετίες των προβλέψεών του για τη χώρα μας.

Η απάντηση ήταν «μα δεν με εξέπληξε, ήταν μαθηματικώς βέβαιο».

Καθώς λοιπόν σε δύο βδομάδες ο συμπαθής Μιχάλης θα σερβίρει ένα [τουλάχιστον …] ακόμη πιάτο, ίσως είναι καιρός να θίξω μερικά θεματάκια τοπικού ενδιαφέροντος. Άλλωστε αρκετοί καλοί φίλοι έχουν εξαντλήσει την ανοχή τους στην τοποθέτησή μου «είναι θέμα προτεραιοτήτων».

Ως δημότης, λοιπόν, και μελετητής Συγκοινωνιακών Έργων θέτω στην κρίση των συμπολιτών μας, καθώς η δημοτική αρχή περί άλλα τυρβάζει, τα εξής ερωτήματα :

1.      Ευοδώθηκε η ευγενής … φιλοδοξία της πόλεως να αποκτήσει τυφλούς, ώστε να καταστούν χρήσιμες οι αντίστοιχες δαπανηρές κατασκευές στους πεζοδρόμους ;

2.      Οι κατασκευαζόμενοι ποδηλατόδρομοι μήπως πρέπει να έχουν ενισχυμένη θεμελίωση, αφού ο ποδηλατόδρομος της Εθνικής Αντίστασης δοκιμάζεται από την … εντατική χρήση του ;

3.      Μήπως στις προτεραιότητες των προβληματισμών μας περί τα κυκλοφοριακά πρέπει κάποτε να υπεισέλθει το προφανές : η πόλη είναι απίστευτα πτωχή σε πράσινο ; Αν μη τι άλλο, ας αξιώσουμε βραβείο Guiness.

4.      Αν η πόλη αναγνωρίζει τις ωφέλειες από την κατασκευή των κυκλικών κόμβων στην Γ. Παπανδρέου, ενώ ο επιλεγείς υποψήφιος υποστήριζε διακαώς φωτεινή σηματοδότηση, μήπως ο μη επιλεγείς υποψήφιος που τους πρότεινε – αφού δεν αξίζει ευφήμου μνείας – αξίζει του λοιπού τουλάχιστον προσοχής ;

5.      Μήπως είναι καιρός, εν τέλει, η πόλη να κάνει το άλμα επενδύοντας αμελητέα ποσά στην προ τριετίας πρόταση του υποφαινόμενου για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα οργάνωσης των μετακινήσεων ή η πόλη αισθάνεται ασφαλέστερη με την βλακοκρατία ;

Κοντολογίς, καθώς το «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια» είναι απαράδεκτο για τις δημοκρατικές [sic] διαδικασίες, ίσως είναι η ώρα να τύχουν της προσοχής μας άλλες κινέζικες επινοήσεις, όπως π.χ. το μαρτύριο της σταγόνας.

Διμηνιό 26 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Τζαναβάρας

Σχόλια

11/12 09:47  SPYRIDON44
Αγαπητέ, διαθέτετε τουλάχιστον χιούμορ !
- Δεν την γνωρίζω την Κόρινθο (σε αυτήν αναφέρεσθε, νομίζω) αν και έχω περάσει πάρα πολλές φορές (προτιμώ την παραλιακή αντί της Εθνικής).

- Περί πεζοδρομίων τυφλών, είχα κάνει παλιά μια πρότασι, αντί του ξηλώματος πεζοδρομίων και άλλων εργολαβικών κόλπων, να υπάρχει ένα "διαρκής" Κανονισμός, όποτε, όποιος κάνει επισκευή ή κάποια μετασκευή σε οποιοδήποτε πεζοδρόμιο, να περνά μιά σειρά απο τις ειδικές πλάκες.
11/12 10:44  oberon
"Αγαπητέ, διαθέτετε τουλάχιστον χιούμορ !" - δεν είναι και λίγο στις μέρες μας ...

... και ουχί μονον.
22/04 18:58  oberon
"A. Merkel: Ζητά να δοθεί "περισσότερος έλεγχος" στην Ε.Ε."

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3723864
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις