Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας.
566 αναγνώστες
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013
07:37

.
 

Στο θέμα με το πρόσθετο δίωρο των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και την απεργία στις Πανελλήνιες εξετάσεις εξελίσσεται μία τελείως ρηχή αντιπαράθεση. Τα αδιέξοδα του εκπαιδευτικού μας συστήματος δεν λύνονται ούτε με απεργίες ούτε με επιστρατεύσεις. Και κάποιοι, αντί να σηκώσουν μανίκια για το κύριο πρόβλημα της Παιδείας μας, βάζουν τα παιδιά μας για σάκο του μποξ. Την πληρώνουν τα παιδιά μας φέτος με την αγωνία αν, πώς και πότε θα γίνουν εξετάσεις και την πληρώνουν και κάθε χρόνο συμμετέχοντας σε ένα τελείως ανόητο εξεταστικό σύστημα.

Αυτό είναι το θέμα μας σήμερα. Θα μιλήσουμε για το άμεσο πρόβλημα, θα πούμε δυό λόγια για εισαγωγή στο ευρύτερο πρόβλημα, το πρόβλημα της Παιδείας, και θα καταλήξουμε σε πρόταση δημιουργικής εξόδου από την στείρα αντιπαράθεση. Αρκετά με τα τσαμπουκαλίκια.

Θα μιλήσω ως γονιός, ψαγμένος γονιός θα έλεγα, και περιμένω από εσένα φίλη και φίλε να ασχοληθείς με το τι ακριβώς στοιχειοθετώ. Δεν είμαι εγώ το θέμα.

video
http://www.dailymotion.com/video/xzt6l2_iiii-ii-iiiii-iii-ii-iiiiii-iii_news

πλήρες κείμενο σε .pdf
http://www.scribd.com/doc/140989911/%CE%9A%CE%AC%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%82
 

Ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. Κ.Κουτσόπουλος για τα χάλια μας

Σχόλια

13/05 07:58  oberon
13/05 08:35  oberon
"Για καθηγητές θα μιλάμε, τώρα; "
Του Ανδρέα Ζαμπούκα, Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3755533&pg=2&pid=3755813&orderdir=asc#post_3755813

"Πραγματικά, είναι κωμικοτραγικό το γεγονός ότι για τους 1.400 εργαζόμενους στο μετρό, νέκρωσε η Αθήνα, ώσπου να επιστρατευθούν αλλά για τους 86.000 καθηγητές, η απόφαση πάρθηκε ακαριαία." - η δικαιολογία είναι προφανώς ότι τώρα δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια. Η ερμηνεία είναι ότι είχε ετοιμασθεί το έδαφος για να πουληθεί "προστασία" στους γονείς με την επιστράτευση "καταξιωμένη".

"Αναρωτιέμαι τι μπορεί να σκέφτεται ένας Υπουργός, όταν έχει μπροστά του τους «συνδικαλιστές» των καθηγητών." - πώς δεν θα χάσει ψήφους, πώς δεν θα χάσει το υπουργιλίκι, πώς θα ανεβάσει τις μετοχές του. Τί άλλο ;

"Μια άλλη διάσταση, ακόμα πιο τραγική είναι η απαξιωτική στάση της κοινής γνώμης απέναντι στον κλάδο των εκπαιδευτικών, εδώ και πολλά χρόνια." - όποιος έχει στόχο να χτυπήσει την Ελλάδα, ξέρει ότι πρέπει να χτυπήσει στον πολιτισμό, στην Παιδεία, στη γλώσσα. Άρα υπονομεύει, αποπροσανατολίζει, απομονώνει τους δάσκαλους.


Απλά πράγματα κ. Ζαμπούκα. Εμείς τί κάνουμε είναι το ερώτημα.
14/05 08:27  oberon
"ΟΛΜΕ: Ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές για τις κινητοποιήσεις"
πρίν 8 ώρες από Thytis

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3757819&pg=1&pid=3757966&orderdir=asc#post_3757966

Σε όσους μοναστέρωσαν ή μοναστερώσουν την ανάρτηση :

http://www.dailymotion.com/video/xzt6l2_iiii-ii-iiiii-iii-ii-iiiiii-iii_news

and take it easy.


Στο capital : ευχαριστούμε για την πλήρη ενημέρωση. Σιγά την είδηση ...
14/05 22:02  oberon
Παρέμβαση στη ΓΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Σας ευχαριστώ.
Μιλάω σαν γονιός, και είναι απλή σύμπτωση το ότι το τρίτο μου παιδί συμμετέχει στις εξετάσεις.
Δεν θέλω να σας κάνω μάθημα Ιστορίας, αλλά θα σας θυμίσω ότι ο Κολοκοτρώνης, απέναντι στους 30.000 τους Δράμαλη, με τα 1.000 καριοφίλια του, υπεχώρησε. Άρα μία καλά υπολογισμένη υποχώρηση είναι κάθε άλλο παρά ήττα.
Από την άλλη, όταν κάποιος ζητά δικαστικά αναστολή μίας κυβερνητικής απόφασης και δεν σέβεται την απόρριψη της αναστολής, είναι αφ’ ενός έκθετος ηθικά και αφ’ ετέρου υπονομεύει την κύρια αίτησή του.
Αν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ υπολόγισε σωστά τις προοπτικές δικαίωσης της αίτησης ακύρωσης, τότε θα είναι καλό – και επικοινωνιακά – να περιμένετε την εκδίκαση της αίτησης αναστολής στις 7 Ιουνίου και την απόφαση. Αν δεν υπολόγισε σωστά, είναι έκθετο.
Τέλος, αφού σας πώ ειλικρινά ότι χάρηκα τις τοποθετήσεις σας, επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι το ζητούμενο δεν είναι να απεργήσετε, αλλά να ακουσθεί η φωνή σας. Υπάρχει μία πολύ λεπτή διαφορά, αλλά πολύ σημαντική.
16/05 20:39  oberon
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις