Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


Οι δύο μεγάλοι πολιτισμοί
925 αναγνώστες
Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013
22:52

 

Άρθρο στο Marketnews.gr σχετικά με τις προοπτικές σύγκλισης του Ελληνικού και του Κινεζικού πολιτισμού, με έμφαση στα αμοιβαία οφέλη και την εμβέλεια της ιδέας.

"Ο άλλος μεγάλος πολιτισμός", Σι Λα, σημαίνει στα Κινέζικα Ελλάδα.

Οι δύο μεγάλοι πολιτισμοί

 

 

Θεματική συζήτηση

 

Σχόλια

10/06 12:53  Babolman
Καλημέρα και καλή βδομάδα!Μπιτάτο το δείγμα γραφής του άρθρου και πολύ το πάω.Μ'αρέσει!Δεν θα χωθώ σαν περικοκλάδα σε σχόλια γιατί με κάλυψες πολύ μα πολύ απόλυτα-πλεονασμός μέν αλλά τον έχω ανάγκη.
Επειδή λάτρεψα,το λογοτεχνικό χώσιμο στους φράγκους,παραθέτω ένα μοτό που κυκλοφορεί τώρα στις Βρυξέλλες,σχετικά με το θέμα της Ελλάδας:
Άν εκεί είναι Βαλκάνια και δεν είναι παίξε ,γέλασε,εδώ είναι Βρυξέλλες και είναι και παίξε και σώπα...
10/06 15:12  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
ΤΑΠΑΜΕ ! Για ... Ελλάδα "παίζει" ΜΟΝΟ η ... Κίνα http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=3785189&pg=1&orderdir=desc !
10/06 17:18  oberon
Καλησπέρα bab και καλή βδομάδα !

θενκς για τα καλά σου λόγια.

το μότο πρώτο !
20/06 01:24  Babolman
Καλησπέρα και πάλι φιλαράκι.Τελικά κι ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε...συμβαίνει όταν το παιχνίδι είναι στημένο και οι θεατές στιμμένοι απο το ακριβό εισιτήριο που πληρώσαν...και κατά πως φαίνεται-το εισιτήριο-είναι διαρκείας,φευ!
20/06 07:07  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Και δεν είμαστε μαθημένοι από dorm crew ! Ενώ τα Κινεζάκια στο Harvard και από πλευράς γονιδίου είναι σκληρ~αγωγημένα !
20/06 08:24  oberon
Καλημέρα φιλαράκι. Συμφωνώ και για το γιαλό και για το σενάριο του παιχνιδιού που λες.

"Παίζει" πάντως και το περί λογαριασμών χωρίς τον ξενοδόχο ...
21/06 19:45  giotch
Η συνδιαχείρηση και η εκχώρηση ορισμένων κυριαρχικών δικαιωμάτων προς το ενωσιακό κέντρο είναι νέοι όροι στην κουλτούρα του Έλληνα. Πρέπει εδώ να αναληφθούμε ότι αυτό αποκτά δικαιώματα και λειτουργεί σαν οντότητα, με αποτέλεσμα να ασκεί και κυριαρχικά δικαιώματα (συμμετέχοντες δρώντες) .Αυτή η ιστορικοπολιτική ιδιαιτερότητα (νομίζω) θα αλλάξει στην έως τώρα διακυβερνητική λογική με συνέπεια, τόσο στα θεσμικά όργανα όσο και στη δομή των οργάνων απέναντι στη λογική ενός νέου οργάνου που θα πρέπει να μην αγνοείται, δημιουργώντας ένα νέο στάτους του κράτους, και των πολιτικών κόμματων.Αυτό ίσως προκαλέσει απαισιοδοξία και ενδυνάμωση των «ακραίων μορφωμάτων» μέχρι την συνειδητοποίηση της ανάγκης που υπαγόρευσε τα εθνικά σε ευρωπαϊκά. Συγχρόνως πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη «συνάντηση» του Έλληνα πολίτη με την έννοια της συγκυβέρνησης και το πώς εξελίσσεται αυτή υποκαθιστώντας τα έως τώρα δεδομένα με νέα.Η μεταρρυθμιστική αυτή περίοδος σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση αλλά και την αδιαφάνεια που υπάρχει σε πολλούς τομείς δημιούργησε ομάδες κοινωνικά και οικονομικά επισφαλείς που αδιαφορούν για τις ευαίσθητες ομάδες ,την παιδική φτώχια… κάνοντας φόκους μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις πολλές φορές υποσκάπτοντας και τη λειτουργία του κράτους .Οι μελλοντικοί πολίτες όμως χρειάζονται άμεσα να ενισχυθούν οι μηχανισμοί εκείνοι του νομοθετικού του εκτελεστικού και του δικαστικού αλλά και η συμμέτοχη τους στο καθορισμό της πολίτικης ένωσης και στην διαμόρφωση ευρωπαϊκής ιθαγένειας που θα επηρεάζει παράλληλα τόσο τα εθνικά πολιτικά κόμματα όσο και τις ομάδες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Οι ρυθμιστικοί παράγοντες που θα αμβλυνουν τα αρνητικά φαινόμενα- που θα δημιουργούνται- και θα επαναλαμβάνονται έως τότε που η χώρα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες - είναι μια Ελλάδα που αντέχει και ταυτίζει το όνομα της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι με την «έννοια της σταθερότητας».
Στη συγκεκριμένη ιστορική πραγματικότητα πρέπει να λάβουμε υπόψη αν ο πολίτης αντιλαμβάνεται την αλλαγή από τα «τυπικά χ
21/06 19:47  giotch
χαρακτηριστικά» των παλαιών κυβερνήσεων με αυτές τις μεικτές μορφές (της συγκυβέρνησης )και την έκφραση της πολίτικης διαφορετικότητας μέσα σε αυτή αλλά και το ρολό της «εμπορίας» τον ειδήσεων από τους παράγοντες του αποπροσανατολισμούπου με σύγχροναεπικοινωνιακάμέσαπεριορίζουντην σχέση του πολίτη με την γνώση του όρου συγκυβέρνηση. Έπειτα ,όταν πλέονεμπιστευθεί ο πολίτης τη συγκυβέρνησηπρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιοδυνατότηταςδιόρθωσης των κοινωνικώνανισοτήτων το όποιο θα ενδυναμώσεικίνητρα για καινοτομία και αποταμίευση σε συνδυασμό με έναδίκαιο και σταθερόφορολογικόσύστημαβασισμένο στην απόδοσηφόρου.
Η παραπάνω άποψη που υποστηρίζω στο κείμενο έχεισχέση με το τόπο και το χρόνο και η διαχρονικότητα της υπόκεινταιστην ιστορικήεξέλιξη στην όποιαμπορείανάπάσαστιγμή νααλλάξουντα δεδομένα (περίπτωσηεκλογών).
Η κρίσιμη αυτή κατάσταση θα ήταν καλό να οδήγηση τα πολιτικά κόμματα να ξεπεράσουν τις διαφορές και τις διαφωνίες και με στενότατη συνεργασία να προοδευόσουν προς μια κοινή προσέγγιση για το κοινό καλό –να μην υποκύψουν σε πολιτικές τύπου ο καθένας για τον εαυτό του και να μην πνίγονται είτε όταν σερφάρουν σε κύμα εφορίας είτε όταν είναι δύσκολα όπως τώρα τα πράγματα
22/06 00:12  oberon
giotch,

δεν έχω καμία διάθεση να ασχολούμαι με την Ευρώπη - όποιος θέλει, από την ταπεινότητά μου, ελεύθερα.

Ελληνική Αναγέννηση πρεσβεύω, που θα μας δώσει σύντομα τη δυνατότητα να τους ξοφλήσουμε ό,τι τους χρωστάμε, να τους αφήσουμε και το χαρτζιλίκι τους, και να πάνε στον αγύριστο.
23/06 05:21  ΑΙΑΣΣ
Μου επιτρεπετε να επισημάνω ότι πρόκειτε γιά 2 παλαιούς ξεπερασμένους και πλέον καταδικασμένους σε παρακμή αιώνων ! ισως γι αυτό και τα βρήκανε μεταξύ τους (τους κινέζουν τους έχουνε διώξει από παντού στην ευρώπη, μόνο στην νάπολι παιζουν μαζί τους).
Νομίζω εύκολα φαίνετε ότι η ιστορική προοπτική της ελλάδας είναι να γίνει το πολύ πολύ ένα προστατευόμενο πάρκο διατήρησης του αξιοπερίεργου ελληνικού τρόπου ζωής και το λιγότερο να εξαφανιστεί σε κομματάκια.
Το ίδιο εύκολα φαίνετε ότι η κίνα στην περούσα της μορφή (γεωγραφικά και κοινωνικά-πολιτικά) δεν έχει παραπάνω από 10 χρόνια ζωής ακόμα... δεν την γλυτώνουν την εσωτερική επανάσταση αυτοί.
2 τελιωμένοι αποφασίσανε να αυτοαποκαλούνται μεγάλοι ! δεν διαφωνώ είναι όσο μεγάλοι είναι και οι μελλοθάνατοι.
Είπα να το γράψω γιά να μην πείτε ότι δεν ενημερωθήκατε, γιατί παρατηρώ μια μανιώδη εθελοτυφλία.
23/06 07:39  oberon
ΑΙΑΣΣ,

Φυσικά επιτρέπεται να πεις τη γνώμη σου.

Η απάντησή μου : do bet against me. Ελεύθερα ...
23/06 12:54  ΑΙΑΣΣ
Μα συνφωνώ στο "μεγάλοι" απλά επισημαίνω ότι αυτό σημαίνει "κοντά στον θάνατο".
Καλημέρες !
23/06 18:20  oberon
"μεγάλοι" σημαίνει "κοντά στον θάνατο" - ενδιαφέρον. Στα Ελληνικά υπάρχει η λέξη ηλικιωμένος γι' αυτό που εννοείς. Στη γλώσσα σου, δεν γνωρίζω.

Άρα : πόνταρε στο θάνατο των "μεγάλων". Και να 'σαι κοντά στον κουβά.


Καληνύχτες !
24/06 10:32  ΑΙΑΣΣ
Ωραία, καταγράφηκαν οι απόψεις, μπήκαν και τα στοιχήματα, ας παρακολουθήσουμε τώρα το μεγάλο ξεφλούδισμα της μεγάλης κίνας !
(πάντως δεν ήταν και πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι η κίνα πάει γιά φούντο).
24/06 10:54  oberon
Λυπάμαι δεν έχεις άποψη. Λες απλώς ό,τι σου κατέβει, χωρίς ούτε να επιχειρηματολογείς, ούτε να ασχολείσαι με τα επιχειρήματα του άλλου.

Και στοίχημα θα βάλεις εσύ. Εγώ δεν έκανα καμία πρόβλεψη. Αλλιώς : ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις.


Ψιλά γράμματα για έναν ... Αία.
24/06 13:12  Babolman
Καλημέρα και καλή βδομάδα!Παρεπιμπτόντως,εδώ στο κολοχώρι των Βρυξελλών,οι Κινέζοι σπρώχνουν το χρήμα αεράτα κι αγοράζουν ότι παραδοσιακό ακίνητο διατίθεται προς πώληση και διατίθενται πολλά...πέφτει ζόρικη πείνα στους καρεκλοκένταυρους κρατιστές Βέλγους,τώρα τελευταία...
24/06 16:39  oberon
Καλησπέρα bab,

Παρεμπιπτόντως άσε τις πλάκες - "ας παρακολουθήσουμε τώρα το μεγάλο ξεφλούδισμα της μεγάλης κίνας !" ! Και να σου λείπουν τα υπονοούμενα "και διατίθενται πολλά..." ...
24/06 17:32  ΑΙΑΣΣ
Με διασκεδάζει η μεγαλοπρεπής αυταρέσκεια του λόγου σου... μήπως είσαι κοινωνός του δεύτερου μεγάλου πολιτισμού ?
24/06 18:25  oberon
Πάλι καλά Αίαντα, γιατί είχα αρχίσει να ανρωτιέμαι τί θέλεις στα μέρη μου ...

Κοινωνός πολιτισμού ; Ό,τι φαινεται φιλαράκο. Αλλίμονο από τους εμφανώς απολίτιστους.
24/06 21:46  ΑΙΑΣΣ
Ετσι, μεγάλοι πολιτισμοί, μεγάλες ιδέες, μεγάλοι μπελάδες, μεγάλες αποτυχίες, μεγάλες μεγαλείες, παρέα με μικρό παρόν και ελάχιστο μέλλον...
24/06 22:52  oberon
Εντυπωσιακή αυτοκριτική - εύγε Αία !
25/06 11:36  Babolman
Α,και η πρεσβεία της Κίνας στις Βρυξέλλες καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και με το προξενείο σε ξεχωριστο οίκημα καμμιά κατοσταριά μέτρα παρά πέρα,χλιδή σου λέω και τα λεφτά μπροστά.Αφου λέω στον γυιό μου,"ρε σύ δεν μπλέκεις με καμμιά κινεζούλα να γίνουμε επίτιμα μέλη των αναδυομένων αγορών?".Σαν αφροδίτες αναδυόμενες στο ρευστό θάμαστε!
υ.γ.Εγώ θα σε τσιγκλάω,ο κόσμος να χαλάσει!Πολλές καλημέρες!
25/06 12:44  oberon
καλημέρες ξενιτεμένε μας !

τσίγκλα-τσίγκλα, ωραίες ιδέες δίνεις. Μη βάλεις μόνο καμιά ιδέα στον Αία ... καμιά στεναχώρια ...
25/06 15:45  Babolman
Νάσαι καλά φίλε!
25/06 17:43  oberon
25/06 17:54  PREMIUM
27/06 01:10  Babolman
27/06 07:25  oberon
"Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο" ...
27/06 09:07  Babolman
Την πάτησα!Πάντως τα διαθέσιμα τραγούδια τα απόλαυσα!
27/06 10:06  oberon
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις