Πάμε άλλη μία;
Κώστας Τζαναβάρας
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Oberon, chief των ξωτικών
(διαβάστε περισσότερα)
Θέσεις


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
850 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016
10:13

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

 

 

 

Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

 

Σας υποβάλλω συνημμένως αντίγραφο του άρθρου με τίτλο «Τί θα γινόταν αν αλλάζαμε αντίληψη για τον πολιτικό διάλογο ;» και σας ζητώ όπως – στα πλαίσια του συνταγματικού σας ρόλου – αξιοποιήσετε την ιδέα, στον κατά την κρίση σας τρόπο, χρόνο και ρυθμό.

Έχει δημοσιευθεί στον έγκριτο ιστότοπο www.analyst.gr την 23η Ιουνίου 2014, και το χαρακτηριστικό διαδικτυακό σχόλιο-απάντηση ήταν «Μία άλλη Ελλάδα».

 

Ως πρώτο βήμα εποικοδομητικής χρήσης της ιδέας, ανασύρω την πρόταση που παρουσίασα την 31η Μαΐου 2015 στο άρθρο με τίτλο «Αντικειμενικές» ή ρεαλιστικές αξίες ακινήτων ;, όπου εισηγούμαι ένα νέο σύστημα διοικητικού καθορισμού της αξίας ακινήτων, αντί του γνωστού ως «αντικειμενικού».

Πρόκειται για σύστημα που προδιαγράφεται ώστε να διασφαλίζει κατά τεκμήριο εύλογο διοικητικό καθορισμό της αξίας ακινήτων, παρακολουθώντας – αυτόματα και συστηματικά – τις τιμές της αγοράς. Ταυτόχρονα, τροφοδοτεί εύλογες προσδοκίες ευεργετικών επιδράσεων στην κτηματαγορά και την οικοδομή, αλλά και ευρύτερες αναπτυξιακές.

 

Εξοχώτατε,

 

Σας ζητώ να θέσετε σε ευρύ Εθνικό Διάλογο την πρόταση, καλώντας όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα να πάρουν θέση, όπως και πανεπιστημιακούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς. Καθώς το αίτημα είναι πρωτάκουστο, αισθάνομαι την ανάγκη να επικαλεσθώ ένα βαρυσήμαντο άρθρο του αείμνηστου Νίκου Καλογερόπουλου (Nicolas Kaloy), γνωστού Έλληνα στοχαστή, Δρα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Επικαλούμαι ακριβώς το άρθρο του «Νέες Ιδέες : Φωνή θεού ή βοώντος εν ερήμω;», που δημοσιεύθηκε στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (φ.1376/21.11.13) και σας αποστέλλω συνημμένως.

Με την εμπειρία των 90 – τότε – χρόνων του, αλλά και της επί έξι δεκαετίες διαμονής του στην Ελβετία, καυτηρίαζε χαρακτηριστικά την ξενομανία μας : «Δεν είναι επιδεκτικός ο Έλληνας σε γηγενείς ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ».

Και, αναφερόμενος σε νέες ιδέες του υποφαινόμενου, έγραφε χαρακτηριστικά, και ίσως προφητικά : «πρέπει οι νέες αυτές ιδέ­ες να συζητηθούν με το ενδιαφέρον και την σοβαρότητα που απαιτεί ο σημερινός μεγά­λος κίνδυνος που διατρέχει το Έθνος μας.»

Κατέληγε, κάνοντας λόγο για τον «Μεγάλο Πάταγο».

 

 

Στην διάθεσή σας,

 

Κόρινθος, 10 Φεβρουαρίου 2016

 

 

Κώστας Τζαναβάρας

σύμβουλος μηχανικός – συγγραφέας

ktz1958@gmail.com

 

Σχόλια

13/02 10:17  oberon
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις, αναλύσεις, προτάσεις και - κυρίως - δράση με εποικοδομητική διάθεση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις